30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Přestupek-vstup do ochranného pásma  (Přečteno 1424 krát)

Féna

• Zobrazit profil
Re:Přestupek-vstup do ochranného pásma
« Odpověď #30 kdy: 01 Listopadu 2021, 18:50:50 »

Dnes dorazila odpověď na odvolání proti usnesení o postoupení.

Odvolání se zamítá jako nepřípustné, protože bylo podáno jen na základě chybného poučení. Na faktické argumenty tam není žádná reakce.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 01 Listopadu 2021, 19:24:44 »

Féna> V rámci aktivního přístupu k délce řízení se nabízí proti tomuto rozhodnutí podat návrh na přezkum.
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 09 Listopadu 2021, 17:59:18 »

Z KÚ přišel dopis, který informuje o předvolání fízlů ke svědecké výpovědi. Předpokládám, že by bylo vhodné se tam dostavit a vhodnými dotazy je znevěrohodnit?

Udělal jsem blbost, očekával jsem zásilku a tudíž jsem otevřel doručovatelce. Předvolání je na 19.11. a kdyby se bývalo aplikovalo doručení fikcí, nešlo by to dost dobře stihnout.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 09 Listopadu 2021, 18:04:03 »

Příště musíte zjistit, že u sebe nemáte doklady.
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 09 Listopadu 2021, 18:12:41 »

No, co se dá dělat, teď budu vymýšlet nějakou taktiku. Nápady jsou vítány.

A vzhledem k tomu, jak to napasovali pěkně mezi svátek a víkend, začínám mít pocit, že mě tesně před Vánoci začne nutně zajímat něco, na co se budu muset zeptat dle infozákona.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 09 Listopadu 2021, 21:55:09 »

do 19. by se možná - s ohledem na panující situaci - dala třeba stihnout nějaká karanténa ne ?
tam by určitě úřad umožnil posunutí termínu s výslechem svědků....
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 19 Listopadu 2021, 20:22:33 »

update: dnes proběhlo vyslechnutí svědků (PČR) a snad se mi podařilo z nich dostat odpovědi, které půjde dále využít. Přepis výpovědi mi dorazí poštou, pak ho sem vyvěsím

Každopádně to byla zajímavá zkušenost.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 20 Listopadu 2021, 07:54:29 »

Je to mozne nejak rozvest? Za meho mladi organ tukal do psaciho stroje, pozdeji pocitace, jen to, co stihal respektive se mu hodilo, a toto si pak snazil nechat podepsat sprostym obvinenym/podezrelym. Dnes uz objevili nahravaci zarizeni sami? To pak jen sepsali protokol, ze se konalo a bude zaslano? Nebo jste je k tomu dotlacil, ze nekompletni pohadky na miste nepodepisete?

Zajimava zkusenost? Je jasne, ze motivace urednika i policistu je predem zrejma, ale doufam bez ironie, ze to byl prinos do budoucna. Slo o bagatelni vec, nebylo moc co ztratit, a zazit urednika/policisty mimo svou komfortni zonu je k nezaplaceni. Nebo se to nejak zvrtlo?
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 20 Listopadu 2021, 09:42:45 »

Ne, nic neobjevili, probíhalo to tak, jak zmiňujete. Svědek mluvil, úřednice klofala do klávesnice. Zápis jsem si pak přečetl já a podepsal, to samé svědek. Když jsem žádal kopii protokolu a lhůtu na vyjádření, odvětila, že vše dorazí poštou, protože musí v zápisu anonymizovat osobní údaje svědka.

Jinak já jsem dorazil asi 10 min před začátkem výpovědi, ale pánové z PČR už tam nějakou dobu byli. Seděli oba u pidi stolku a byl jsem požádán, abych si sedl naproti nim. Hned, jak chtěla úřednice začít, zažádal jsem o výslech každého svědka zvlášť a to byl přesně okamžik, kdy úsměvy na tvářích všech zůčastněných zmizely.

Pak vždy každý ze svědků uvedl svoji verzi, úřednice doplnila nějaké své otázky a následně jsem se ptal já. Ve zkratce se mi z nich podařilo dostat následující:
-drobné rozpory ve výpovědích
-informace, že si už vše nepamatují
-že se v lokalitě pohybuje hodně lidí a vždy, když hlídkují, tak někoho pokutují
-jednotlivé značky ochr. pásma jsou od sebe vzdáleny 250-300 metrů
-neví, kdo značení kontroluje
-ten den značky hlídka nekontrolovala (tady jen dodám, že to řekli hned potom, co tvrdili, že značky jsou všude a určitě byly daný den na místě)
-ani jeden ze svědků neví, kudy se podezřelí na místo dostali

To jsou asi takové nejdůležitějsí body. Trvalo to celé asi 2,5h a jednomu fízlovi se potila pleš, druhý měl tiky v obličeji a v noze.

IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 07 Ledna 2022, 10:04:21 »

Dorazila lhůta k vyjádření (do 21.1.), ale nedorazil přepis výslechu svědků. Jak nejlépe postupovat? Písemně požádat o dodání přepisu (který mi odmítli předat přímo po výslechu s odůvodněním na nutnou anonymizaci) spolu s prodloužením lhůty k vyjádření? Nebo toho lze využít nějak lépe?
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 07 Ledna 2022, 20:46:08 »

anonymizaci ?
vy nejste účastníkem řízení ?
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 23 Března 2022, 12:07:39 »

Dnes dorazilo rozhodnutí: vinen

A já prostě jen kroutím hlavou. Ve zkratce se SO mozkovým myšlením dobral k tomu, že se jednalo o vědomé jednání, protože jsem značku viděl (protože prostě proto, i když nikdo neprokázal, že tam byla a na 300m v lese prostě je vidět, tečka) a také je údajně veřejně známé, že se jedná o zásobárnu pitné vody pro Prahu a každý o zákazu vstupu přece ví.

ALE, protože se zákaz běžně porušoval, je nyní možné si rezervovat placenou prohlídku za 300Kč. Asi když člověk zaplatí, najednou ochranné pásmo není nutné.

Z maxima 20 000 Kč chtějí 500 Kč + 1000 Kč na správní řízení.

Lhůta na odvolání k MŽP 15 dní. Jen co budu mít chvilku, veledílo nascanuju a vložím sem.
IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 23 Března 2022, 15:59:27 »

Tak ta placená prohlídka je krásný argument pro nenaplnění materiálního znaku přestupku. A o veřejné známosti by se asi taky dalo pochybovat, pokud člověk není místní. prostě jsem někde vystoupil a šel se projít. Vodu v Praze beru z kohoutku, nejsem vodohospodář.
IP zaznamenána

Féna

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 04 Dubna 2022, 19:23:48 »

Omlouvám se za zpoždění, zde je podstatná část slíbeného výplodu, na předchozích stranách je jen popis sledu událostí.

Hlavní problém spočívá v tom, že jsou ze strany úřadu záměrně ignorovány fakta, která mluví ve prospěch obviněného. Svědci sice tvrdili, že jsou si jisti, že tam značení bylo, ale následně oba odpověděli, že ten den značení nikdo nekontroloval, takže to nemohou zaručit. Evidentní rozpory SO taktéž ignoruje, stále operuje s "obecnou známostí místa" a jako třešnička na dortu tam je ona již zmiňovaná výjimka k prohlídkám.

Mám v plánu podat v termínu blanketní odvolání, po výzvě k doplnění pak vše znovu uvést na pravou míru a navrhnout dokazování na místě, kde mi úředník ukáže, jak dokáže na 300m v lese vidět a přečíst ceduli.

Pokud máte nějaké další nápady, sem s nimi.

Moc děkuji za pomoc a musím uznat, že jsem se toho na tomto případu zatím opravdu hodně naučil.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 13 Dubna 2022, 02:51:37 »

Podal jste odvolání? Tohle vypadalo jako dobře rozehraná partie. Tím spíš, když v rozhodnutí ještě nabyli.
IP zaznamenána