Ne, nic neobjevili, probíhalo to tak, jak zmiňujete. Svědek mluvil, úřednice klofala do klávesnice. Zápis jsem si pak přečetl já a podepsal, to samé svědek. Když jsem žádal kopii protokolu a lhůtu na vyjádření, odvětila, že vše dorazí poštou, protože musí v zápisu anonymizovat osobní údaje svědka.
Jinak já jsem dorazil asi 10 min před začátkem výpovědi, ale pánové z PČR už tam nějakou dobu byli. Seděli oba u pidi stolku a byl jsem požádán, abych si sedl naproti nim. Hned, jak chtěla úřednice začít, zažádal jsem o výslech každého svědka zvlášť a to byl přesně okamžik, kdy úsměvy na tvářích všech zůčastněných zmizely.
Pak vždy každý ze svědků uvedl svoji verzi, úřednice doplnila nějaké své otázky a následně jsem se ptal já. Ve zkratce se mi z nich podařilo dostat následující:
-drobné rozpory ve výpovědích
-informace, že si už vše nepamatují
-že se v lokalitě pohybuje hodně lidí a vždy, když hlídkují, tak někoho pokutují
-jednotlivé značky ochr. pásma jsou od sebe vzdáleny 250-300 metrů
-neví, kdo značení kontroluje
-ten den značky hlídka nekontrolovala (tady jen dodám, že to řekli hned potom, co tvrdili, že značky jsou všude a určitě byly daný den na místě)
-ani jeden ze svědků neví, kudy se podezřelí na místo dostali
To jsou asi takové nejdůležitějsí body. Trvalo to celé asi 2,5h a jednomu fízlovi se potila pleš, druhý měl tiky v obličeji a v noze.