A mám tu pokračování, dneska jsem zjistil ze svého výpisu z účtu, že mi byla exekuována částka ve výši 2.500,- (2.000,- pokuta, 500,- náklady na exekuci).

V bance jsem pak zjistil, že se jedná o tento případ, kromě obyčejného dopisu mi nepřišlo nic ani do schránky, ani do datovky. Volal jsem tý babě, která to vymáhala. Kromě přednášky o tom, že nechápe, proč se rozčiluju, když jsem spáchal přestupek, a že oni nejsou povinni mi doručovat do datové schránky, protože je to volitelné a spousty dalších perel (fakt mě štve, že to nemám nahrané), mi dala kontakt na tu, která měla celé správko na starost.
To teprve byla kráva non-plus-ultra.
Spis mi nepošle, protože na něj nemám nárok.
Perlička: Prý nechápe, proč mám jako fyzická osoba datovou schránku (prozradil jsem ji sladké tajemství, že fikce doručení prostě nebude):
Kráva: Když jste tak zběhlý ve správním zřízení, tak vás musím poučit, že existuje něco jako fikce doručení.
Já: Hm, jenže já mám datovou schránku.
Kráva: To nic neznamená.
Já: No, koukám, že potřebujete dovzdělat. Ale nebojte, během tohoto správka budeme mít spoustu témat ke vzdělávání. Až spolu skončíme, tak to budete moci učit.
No naštěsti jsem se od tý předchozí dozvěděl aspoň číslo spisu, takže dneska odeslána žádost o spis a začne ta správná zábava.
Mám pár otázek: 1. Jakto, že neproběhl soud a rovnou mi sáhli na prachy? To město může sáhnout komukoliv na účet o kom si myslí, že mu má dát nějaký prachy?
2. Rád bych jim to osolil. Co třeba zneužití pravomoci úřední osoby?
3. Stalo se to v lednu 2015. Platí, že prekluze nastane v lednu 2016? Jde mi o to prodloužení lhůty na dva roky, je stli to platí i zpětně (resp. když se teď vrátíme úplně na začátek, tak se pojede podle jaké právní úpravy?)
Díky za odpovědi, pokud budete vědět.