30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nezastaveni na stopce  (Přečteno 2239 krát)

plikous

• hard core 30kmh.cz
  • největší pyrát silnic
    • Zobrazit profil
Re:Nezastaveni na stopce
« Odpověď #15 kdy: 29 Září 2021, 12:04:19 »

Pokud jde o natahování, tak se prostě omlouvat z různých důvodů, co to půjde. U městapa nic nehrozí.
IP zaznamenána

eltazar

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 29 Září 2021, 12:41:59 »

opět se zeptám, asi hloupě, ale já prostě opravdu nevím - co za omluvu použít? máte nějaký tip co by mohli jako omluvu uznat? jak jsem psal v příspěvku výše, pracovní vytížení mi imo neuznají, a lékaře, který by mi něco napsal, bohužel nemám k dispozici.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 29 Září 2021, 13:30:47 »

Pokud je to v daném řízení první omluva, pak je to vcelku jednoduché, protože orgán by je měl prioritně uznávat (první omluvy). I tak by to měla být nějaká reálná překážka - například dovolená, nebo se vám ráno prostě udělá nevolno. Množství informací, které správnímu orgánu v souvislosti s touto omluvou sdělíte by mělo být přiměřené, aby se v tom správní orgán nemohl moc hrabat, ale zároveň aby to tvrzení bylo dostatečně konzistentní, aby mohlo posloužit jako důvod.

Pracovní vytíženost stačit obecně nebude, protože zaměstnavatel má povinnost vás ze zaměstnání uvolnit. Pokud hovoříte o pracovní vytíženosti v rámci vlastního podnikání (zejména OSVČ), pak by to teoreticky mohlo fungovat v situaci, kdy byste mohl doložit, že vaší absencí vznikne škoda (stojí zde proti sobě účel řízení a účel nařízení jednání a přiměřenost zásahu do sféry účastníka řízení - proto je dovolená akceptovatelný důvod, protože by účastníku vznikaly nepřiměřené náklady).
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29 Září 2021, 19:14:59 »

Ahoj,

Takže je to tak, jak jsem předpokládal. Mají jen tvrzení opicajta, který viděl naproti,  ze auto prejelo prejezd bez zastavení on se pak musel otočit a cca po kilometru si vybral mě.

Myslím si, ze zdrzovaci taktika na úřad nebude potřeba a vyjadrim se jak psal johncreek
písemně, že jste se žádného přestupku nedopustil a že ze strany policisty došlo k omylu.

Nebo co si myslíte?
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 30 Října 2021, 14:05:07 »

Dobrý den, posílám aktualizaci.
Tak me písemné vyjádření u predvolani k podání vysvětlení dopadlo Oznámením o zahájení řízení o přestupku z moci úřední a předvolání obviněného k ústnímu jednání.
Bude predvolan i opicajt, můžete prosím poradit otázky na opicajta? (Zřejmě abych mohl dokázat, ze se spletl, ze mě auto nemohl vidět celou dobu, než mě zastavil?
Co jsem si tak nastudoval, tak raději já se vyjadřovat u výslechu nijak nebudu a zašlu odpovědi pisemne. Je to tak správně? Je to můj první výstup, tak bych nerad něco posral hned na začátku.
Díky
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30 Října 2021, 17:49:15 »

"Bude predvolan i opicajt" je veta oznamovaci, nebo soucast nasledujici otazky? Je to uvedeno v pozvance z uradu?
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 30 Října 2021, 17:52:36 »

omlouvám se, ano státní opice predvolana jako svedek.
Ja bych nahral I dokumentaci, ale nemuzu, nebot by bylo poznat o jaký pripad konkretne jde a napomahat urednimu simlu nechceme.
je možné to hodit do neverejne sekce?

Přesunuto. // Číkus
« Poslední změna: 30 Října 2021, 18:10:17 od Číkus »
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 30 Října 2021, 19:08:11 »

Děkuji za presun,

nahrávám soubory (všechny jsou potom v zipu) a mapu přestupku.
Opicajt stál tak 5té auto před přejezdem. Vždy tam byly 10min kolony aut a zrovna v onen den byl volný průjezd. Koleje vedou podél cesty příjezdu ze Vsetína (resp. z Jablůnka) takže o vlaku víš celou dobu, kdyby jel a při přejezdu kolejí z druhé strany jde krásně vidět případný vlak, tak jsem prostě přejel bez zastavení.
Gestapák se musel točit a protože byl velký provoz, nedařilo se mi odbočit do Mikulůvky, takže pak mě dojel a zastavil. Věděl jsem o něm, že může být průser, díval jsem se i do zpětného zrcátka a vůbec nic až pak jsem nemohl odbočit
btw. mají rozpor v protokolu co jsem podepsal čas 13:50 a protokolu, který vytvořil opicajt na úřadovně 13:45
Má taktika na otázky:
kromě toho, jaké bylo počasí ať popíše, co viděl
zda viděl, že kola aut se netočily
kde stál
kolik bylo aut před ním
kdo v autě seděl
jak se točil za mnou (zda přejel koleje a pak se otočil)
zda měl zapnuté majáky při otáčení
jestli bylo vůbec možné mě sledovat, stálý kontakt s autem

v řízení se já nebudu vyjadřovat vůbec a odpovím písemně a vše budu nahrávat

a ve svém vyjádření chci nakonec dát(podle toho, co odpoví), že koleje jsem přejížděl v cca 13:30, šel jsem do obchodu v Jablůnce a pak při návratu na hlavní cestu mě zastavil a prostě se spletl.

Díky za pomoc
možná píšu nesrozumitelně, ale sloh mi nikdy nešel, tak se předem omlouvám
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 09 Listopadu 2021, 15:32:51 »

Dobrý den,

zítra v 9hod je den D může mi prosím ještě někdo poradit, jaké bych měl mít otázky, abych z toho vyklouzl?

díky
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 09 Listopadu 2021, 20:19:29 »

Kdyby měl zájem mi někdo trošku pomoci, tak jsem si vytvořil otázky na zítřejší výslech svědka aliaz gestapa

musím se vyjádřit k podkladům, nebo mi úřad musí poskytnout nějakou dobu na písemné vyjádření?
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 29 Prosince 2021, 09:09:22 »

Dobrý den,

tak úřad opět podržel tvrzení gestapa a prostě mám zaplatit.

Můžete prosím pomoci, neboť dál jsem se ještě nedostal a popravdě nevím

Posílá se blanketní odvolání nebo už musím napadnout, co se v rozhodnutí píše (např. že gestapo nevidělo pořád můj automobil a tudíž došlo k záměně vozu)

Průser je, ze v datovce je záznam, ze jsem se 20.12. do datovky dostal, coz si nejsem vedom (jestli ta zasrana aplikace Tecka není propojená???)

děkuji
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 29 Prosince 2021, 14:38:16 »

prosím opravdu o pomoc, má cenu posílat takovéto odvolání
« Poslední změna: 29 Prosince 2021, 17:10:58 od libca »
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 29 Prosince 2021, 17:06:33 »

Odvolání má smysl polsat vždy, už jen z toho důvodu, že za něj nic neplatíte.

Pokud to vyloženě nechcete mít asap z krku, tak bych v poslední možný den podal blanketní odvolání na epodatelnu emailem, za 5 dní potvrdil datovkou/dopisem, pak poslední den převzal výzvu k doplnění... Proč jim to dělat snadné a rychlé.

Jen jsem to rychle prohlédl a nechci tvrdit, že bych dokázal napsat výrazně lepší odvolání, ale možná bych tomu dal lepší formátování. Dále bych určitě okomentoval nenaplnění materiálního aspektu a nějak tam zakomponoval i nenaplnění toho formálního (byť o tom to odvolání vlastně celé je).

Jo a mimochodem, tím, že textu změníte barvu na bílou a dáte na něj bílej zvýrazňovač, tím nezabráníte tomu, aby ten text šel označit a vykopírovat.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 29 Prosince 2021, 17:15:17 »

díky za reakci, už jsem si myslel, že si to píšu jen pro sebe

prilohu uz jsem nahradil tak jeste ten materialni aspekt, jak na sviňu nemůžu najít nějaký judikát od NSS se stopkou

pro mě je úsměvná i tato záležitost
a vlaky projížděly v danou dobu cca 10 km/h a 500 m před přejezdem neustále troubily, nelze se
spoléhat pouze na zodpovědnost strojvedoucích
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 29 Prosince 2021, 18:09:38 »

Fízl stál před přejezdem ze strany od Bystřičky. Jak přišel na to, že je před přejezdem značka P6 ze stany od Jablůnky? Je značka ve fotodokumentaci? Kdy byla fotografie pořízena?
IP zaznamenána