to Číkus: Číkusi prosím nečíst , chápu že tohle je Vám proti srsti a na tuto konkrétní věc máme rozdílný názor.
nechci rozpoutat nějakou dbeatu, která by se odchýlila od tématu.
to hh: mockrát díky za vysvětlení..
byl podán Návrh na vydání stanovení místní úpravy provozu dopravního značení na silnici III třídy dle § 77 odst. 1 písm. a) a odst. 3 zákona č. 361/2000 Sb.. V zákoně je i bod:
Návrh stanovení místní nebo přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích nebo užití zařízení pro provozní informace podle odstavce 1 projedná příslušný správní orgán s dotčenými orgány. Nevyjádří-li se dotčený orgán do 30 dnů ode dne doručení návrhu stanovení, má se za to, že s návrhem stanovení souhlasí.Dotčený orgán PČR se do 30 dnů nevyjádřil.. Tzn,. že měl SO brát tento návrh automaticky za odsouhlasený.. To se ale nestalo a SO čekal dále..
Co je v tomto případě platné?? Nevyjádření se do 30 dnů dle zákona a tím automaticky souhlasné nebo nesouhlasné vyjádření po lhůtě?
Navíc jsem zjistil, že se SO vlastně nemusí stanoviskem dotčeného orgánu řídit ( pak už tedy vůbec nechápu ty tanečky okolo) A SUS není dotčený orgán, takže jeho stanovisko není v posuzování relevantní.
Konal tedy SO v souladu se zákonem či nikoliv?? Když čekal a natahoval lhůty?
to Johncreek: Kdyby to šlo legálně tak to rád udělám, ale je tam úzký betonový chodník a asfaltová silnice.. nikde v potřebné vzdálenosti není jak uchytit nějakou tyč a v tomto místě není ani lampa, na kterou by se cedule dala umístit.
A navrtávat chodník / cizí majetek/ se mi opravdu nechce. Zkrátka jsem se bláhově domníval, že s logickým odůvodněním
by neměl být problém získat legálně značku... Ale opět mi SO dokázal, že tu není pro lidi. A k tomu perlička od SO, kdy napsal:
Odborné osazení či demontáž včetně financování dopravního značení zajišťuje navrhovatel.
( to jako když někde budu požadovat přechod pro chodce a podám návrh, tak si to mám i zaplatit?

nemá to platit kraj z mých daní??? )