30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Motorka zepředu vs Ramer  (Přečteno 1751 krát)

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Motorka zepředu vs Ramer
« Odpověď #45 kdy: 19 Července 2021, 22:39:12 »

No co teď... To ustanovení o počtu stejnopisů se týká správních řízení, kde je více účastníků než jeden, což to vaše není. Posíláte jedno vyhotovení, to orgán založí do spisu a následně postoupí na odvolací orgán.

Zkuste trochu updatovat ty odvolací důvody a ideálně sem nahrát nějaké anonymizované PDF. Pro váš klid, pokud stanovenou lhůtu promeškáte, nebude to pro vás mít žádné fatální následky. Můžete však zkusit poslat žádost o její prodloužení, neboť příprava kvalitní argumentace vám zabere déle, než 5 dní.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 19 Července 2021, 23:00:10 »

3.7.2020 byl určen oprávněnou osobou Vojtěch Malý.
Tam jsem účastníkem řízení nebyl.
K němu je 1.3.2021 dopsána zastupujícím referentem mgr Masaříková, která 2.3.2021 vyslýchala prvního svědka.
(Vojtěch na to asi prděl, tak počkali, až se vrátí Straková z rodičovské)
Jenomže mezitím se vrátila Straková z rodičovské, Vojtěchovi to vzali a od 5.2.2021 byla oprávněnou úřední osobou Straková.
Tam už jsem jako účastník napsaný, ale mgr Masaříková jako zastupující ne.

IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 20 Července 2021, 17:51:19 »

No co teď... To ustanovení o počtu stejnopisů se týká správních řízení, kde je více účastníků než jeden, což to vaše není. Posíláte jedno vyhotovení, to orgán založí do spisu a následně postoupí na odvolací orgán.

Zkuste trochu updatovat ty odvolací důvody a ideálně sem nahrát nějaké anonymizované PDF. Pro váš klid, pokud stanovenou lhůtu promeškáte, nebude to pro vás mít žádné fatální následky. Můžete však zkusit poslat žádost o její prodloužení, neboť příprava kvalitní argumentace vám zabere déle, než 5 dní.
Ohledně těch důvodů si myslím (jakožto diletant), že je to jen vějička a pastička, ne?
Nejdřív mi v Rozhodnutí napíšou, že do odvolání musím napsat důvody. Pak jim pošlu blanketní odvolání, protože můžu, a oni znova, že to trpí absencí náležitostí odvolání. Ale že díky té absenci se odvolávám proti všemu a ne jen proti něčemu. Kdybych uvedl nějaké důvody, tak to  budou mít snažší, aby ty důvody v odvolání rozcupovali. Stejně jako si udělali skládačku z toho, co se jim hodilo a moje argumenty okecali tím, že fízlové mají vždycky pravdu.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 22 Července 2021, 07:55:17 »

Ačkoliv úřady dělají všechny možné boty, odvolání podané bez uvedení důvodů je skutečně zatížené vadou, k jejímuž odstranění je orgán povinen vás vyzvat a stanovit vám k tomu přiměřenou lhůtu. To je obecný princip blanketního odvolání a pokud vám to nic neříká, doporučuji ten postup v rámci fóra i mimo něj nastudovat.

Pokud jde o samotné důvody a odvolání se proti "všemu". Teoreticky byste mohl podat odvolání jen proti části rozhodnutí, například jen některým výrokům, pokud by jich rozhodnutí obsahovalo více. Pokud neuplatníte žádné důvody, pak je odvolací orgán zatížen povinností přezkoumat rozhodnutí pouze po formální stránce, tedy jestli bylo vydané v souladu se zákonem. V této rovině je odvolací orgán povinen provést přezkum vždy, ať jsou uplatněny důvody či nikoliv (snad mimo opožděná a jinak vadná odvolání). Pokud není cílem blanketního odvolání, aby zůstalo blanketní, pak je třeba důvody před rozhodnutím odvolacího orgánu doplnit, aby se odvolací orgán zabýval vašimi námitkami například ke správnosti měření.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 22 Července 2021, 09:43:24 »

díky za odpověď
Asi bych to teda moc nerozpitvával a napsal několik bodů, které by obsáhly téměř vše:
- samotné měření není možné považovat za validní, protože jak vyplývá z výpovědi svědka, nebyly provedeny úkony (kontrola vytyčením) stanovené návodem rychloměru.
- výpovědi obou svědků vykazují zásadní nesrovnalosti, v mnoha bodech jsou protichůdné a nelze z nich vyvodit, že vše probíhalo tak, jak je uvedeno v Rozhodnutí
- zápis z výslechu svědka Mazurka je zkreslený a neúplný, jeho výpověď byla přímo ovlivňována úřední osobou Strakovou, která pak vyvíjela nátlak na obviněného, aby nepokládal další otázky, a která nedodržovala předepsaný postup, např. tím, že po zápis výpovědi na závěr hlasitě nepřečetla, což je možné dokázat.

Zatím jsem neuvedl nic ohledně sebe samotného, kromě toho, že po zastavení jsem si nebyl žádného přestupku vědom. Přišel čas jim oznámit, že mám za to, že v místě měření jsem se nevyskytoval, protože jsem přijel do obce Kašava z jiného směru?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 22 Července 2021, 23:14:48 »

Krom toho nelze postavit na jisto, zda byla změřena rychlost motocyklu a nebo cyklisty.

Hned poté, co jste tady (nebo třeba tady) odbočil vlevo, Vás předjel nějaký motorkář na úplně stejném motocyklu jako máte Vy, který jel pekelně rychle (pyrát jeden!) a vzápětí zmizel z dohledu. Možná se Vám jej podařilo kontaktovat a třeba by to i svou svědeckou výpovědí potvrdil. Jen je škoda, že jej za to už potrestat nemohou.
« Poslední změna: 22 Července 2021, 23:17:54 od Číkus »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 23 Července 2021, 10:02:00 »

Perfekt, jdu to sumírovat.
Edit - třeba takto:
Věc: Odstranění nedostatků podání na základě Výzvy MMZL 121xxx/2021 ze dne 2.7.2021

Ke svému Odvolání proti rozhodnutí doplňuji důvody:

1.   Výpovědi obou svědků Kopřivy a Mazurka vykazují zásadní nesrovnalosti, v mnoha bodech jsou si protichůdné a nelze z nich vyvodit, že vše probíhalo tak, jak je uvedeno v Rozhodnutí č.j. MMZL 081xxx/2021
2.   Moje dříve zaslané vyjádření a v nich obsažené námitky byly částečně ignorovány, např. nemožnost otočit policejní vozidlo do opačného směru za uváděnou dobu, nebo bagatelizovány, např. námitka, že samotné měření není možné považovat za validní, protože jak vyplývá z výpovědi svědka, nebyly provedeny úkony (kontrola vytyčením) stanovené návodem rychloměru.
3.   Zápis z výslechu svědka Mazurka je zkreslený a neúplný, jeho výpověď byla přímo ovlivňována úřední osobou Strakovou, která pak vyvíjela nátlak na obviněného, aby nepokládal další otázky, a která nedodržovala předepsaný postup, např. tím, že po zápis výpovědi na závěr hlasitě nepřečetla, což je možné dokázat.
4.   Po seznámení se s místem označeným jako místo měření rychlosti mám za to, že jsem v uvedené místě v dané době nebyl, protože jsem přijel do obce Kašava z jiného směru, po místní komunikaci vedoucí od silnice č. 491 a v obci Kašava jsem odbočil vlevo na silnici č. 489. Krátce po odbočení mě předjel jiný motocykl, podobný mému, a vzápětí mi zmizel z dohledu. Možného řidiče se mi později podařilo kontaktovat a je možné, že by to svojí svědeckou výpovědí mohl i potvrdit.

S pozdravem ..
« Poslední změna: 23 Července 2021, 12:37:16 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 23 Července 2021, 13:40:47 »

Co tam rovnou připojit čestné prohlášení onoho motorkáře?
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 23 Července 2021, 13:48:44 »

Kohlstein > Ještě by tam bylo vhodné uvést, co navrhujete. Tedy asi ve Vašem případě buďto zastavení řízení s Vámi, případně vrácení SO1 k novému projednání (a objasnění záležitosti ohledně řidiče Helmuta/Číkusmuta).
EDIT: A asi bych si vymyslel nějakou kvalitnější storku např. o tom, jak se Vám řidiče podařilo kontaktovat, nebo vám to hodí na hlavu s tím, že se jedná o účelové tvrzení. Ono už i teď to je tipuju dost na hraně, neboť třebaže ve správním řízení se neuplatňuje zásada koncentrace a vy můžete předkládat důkazy klidně až v odvolání, tak SO pravděpodobně bude tvrdit (a docela po právu), že kdyby to byla pravda, tak byste si na to nevzpomněl až v odvolání.
« Poslední změna: 23 Července 2021, 13:52:49 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 23 Července 2021, 13:55:55 »

johncreek> Nebo se o tom mohl dočíst/doslechnout právě onen změřený motorkář co pak ujel a kontaktovat Kolhlsteina. Přišlo mu líto, aby za to byl potrestaný někdo jiný, hnulo se v něm svědomí a rád se přizná.

Kohlstein> Jak moc spěchá odeslání podání?
« Poslední změna: 23 Července 2021, 13:59:08 od Číkus »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 23 Července 2021, 17:15:02 »

Už je odesláno.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 04 Srpna 2021, 20:24:27 »

Odvolání odesláno v pátek 23.7. a dnes 4.8. mám ve schránce oznámení. Nemarní čas, mrchy.
K vyzvednutí do 16.8., tak pak uvidíme, co mi píšou z krajského.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 16 Srpna 2021, 17:59:33 »

Vyzvednuto.
Přišlo mi Rozhodnutí z kraje, nějaký Gregor je podepsán, že zamítá odvolání a potvrzuje mou vinu. A že se nelze odvolat.
Zítra to nafotím.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 17 Srpna 2021, 17:19:16 »

Jak se říká a píše, z toho by jeden blil ....
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 17 Srpna 2021, 17:21:32 »

Posouzení orgánem
IP zaznamenána