30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Motorka zepředu vs Ramer  (Přečteno 1739 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Motorka zepředu vs Ramer
« Odpověď #15 kdy: 05 Března 2021, 12:03:17 »

Včera jsem měl cestu kolem, tak jsem se na uvedeném místě pokusil otočit a na jedenkrát se mi to nepodařilo ani omylem. Byl jsem tam ale vozem Alfa Romeo 156, který má extrémně malý rejd. Požádal jsem v blízkosti bydlícího známého s Oktávkou, aby se tam zastavil a provedl pokus, zda je možné se tam na jedenkrát s Oktávkou otočit.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 05 Března 2021, 12:16:28 »

Před odjezdem policejní hlídky z místa mého zastavení mi jeden z jejich členů oznámil: Přijde vám předvolání od paní Strakové z magistrátu ze Zlína.
Tímto tedy namítám možnou podjatost úřední osoby Bc. Zuzany Strakové.
... z důvodu podezření na možné zločinné spiknutí Strakové a Kopřivy za účelem okrádání pocestných v okolí Zlína. Ostatně už její příjmení budí nedůvěru na základě rčení "krade jako straka".
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 05 Března 2021, 12:34:25 »

Aby Strakovou nejeblo, až by to vytáhla z obálky ...
Spiknutí radši vynechám, takový tvrďák zase nejsem, jejich případné vazby ať si vyřeší sami. Každopádně předpokládám, že Straková se na Kopřivu nasere, že si její jméno bere do huby a vytrubuje okrádaným pocestným.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 07 Března 2021, 15:13:23 »

Nemám moc dobré zprávy. Na místě se byl podívat komplic (už nemá Oktávku, ale Leona, což je ale asi s Oktávkou srovnatelné) a podařilo se mu otočit na jeden pokus. Navíc se tam zapovídal s nějakým místňákem, který byl svědkem onoho změření. Ten mu potvrdil, že tu otočku zvládli fízlové na jedenkrát.

TODO: Nejpozději před zveřejněním vlákna video odstranit.
« Poslední změna: 08 Března 2021, 11:07:05 od Číkus »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 11 Března 2021, 19:50:49 »

Hezké video, díky! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. V pátek 5.3. jsem podal na poště dopis, viz. výše. Dneska 11.3. mi přišlo psaní, zítra si ho vyzvednu na poště. Jako adresát na výzvě od pošty jsem já, a nad mým jménem stojí: xxxx/2020-StZ-podjatost
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 11 Března 2021, 21:52:01 »

Proc zitra?
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 11 Března 2021, 21:56:53 »

Zítra budu mít čas. Na poště bude do 22.3. Je důvod to odkládat?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 11 Března 2021, 22:29:27 »

Ano, obecně je vhodné nevyzvedávat obsílky dříve než je nutné.
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12 Března 2021, 00:33:53 »

Na místě se byl podívat komplic (už nemá Oktávku, ale Leona, což je ale asi s Oktávkou srovnatelné) a podařilo se mu otočit na jeden pokus.
Najednou to sice dal, ale neverim ze to da do sekundy a pul jak tvrdi fizl (na str. 7). A to je treba jeste pripocist cas k tomu, aby se podival do zpetneho zrcatka (dalsi ztrata vizualniho kontaktu s motocyklem).
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 12 Března 2021, 08:20:15 »

OK, s tím vyzvednutím Podjatosti počkám do příštího pátku.
S tím otáčením to není úplně ztracené. O3 má průměr otáčení 11,05m a u Leona 2015 jsem našel údaj 10,4m. Těch 65cm může znamenat rozdíl mezi načechraným a nenačechraným sloupkem brány u toho baráku naproti.
« Poslední změna: 12 Března 2021, 08:27:26 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 22 Března 2021, 21:25:35 »

Takže přišlo akorát Usnesení ohledně podjatosti. Ta se ukázala jako zcela lichá, neb dotyčná byla na mateřské v době, kdy jsem slyšel od honitelů její jméno. Dopis je na dvě stránky a tedy potěší, že někdo na úřadě se věnoval této slohové práci, zatímco ostatní agenda musela počkat.  :)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 22 Března 2021, 21:31:38 »

Proti usnesení podáváme odvolání, nejprve blanketní.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 24 Března 2021, 12:08:19 »

Pokud pošlu odvolání, pomůžu si nějak? Spíš bych chtěl, aby se hrálo na nejapného fízla, než na nejapného obviněného.
Edit - dodávám trochu anonymity do příloh
« Poslední změna: 24 Března 2021, 12:12:27 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 09 Dubna 2021, 12:35:13 »

Přišel dopis, Předvolání č. 2, součástí ústího jednání bude výslech svědka, předpokládám, že druhého příslušníka VB, na kterého si fízl č.1 Kopřiva nemohl vzpomenout. Doufám, že 21.4. bude hezky a výlet si užiju. Z dalších pro mě zajímavých údajů jenom to, že na konci str.2 je termín pro vyjádření 3 dny (protože víkend) do 26.4.2021.
Z otázek na příslušníka mě napadají tyto:
Kdo byl velitelem hlídky?
Kdo řídil?
Kdo obsluhoval radar?
Jak a kde stála fízlkára, v jaké vzdálennosti dveří od plotu?
Jak ověřovali nastavení radaru (výtyčkou)?
Za jak dlouho po projetí motorky kolem radaru se začali otáčet?
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 22 Dubna 2021, 11:17:21 »

Tak jsem byl včera na výslechu č. 2. Večer sem ještě ofotím zápis, teď v rychlosti.
Odepřel jsem vypovídat, na závěr jsem si nechal lhůtu na písemné vyjádření do pondělí.
Fízl č. 2 Mazurek bylo ještě malé fízle z holešovské školy pro fízlata, když byl nasazen na praxi do fízlvozu spolu s kápem Kopřivou.
Na fotce z Rameru je v záběru ještě malý cyklista - bylo vyhodnoceno firmou Ramet jako nemající vliv.
Z fízlvelitelství přišlo písemně, že videozáznam stíhání neexistuje.
Mladá paní Straková nebyla při zapisování až tak důsledná, jako její kolegyně při předchozím sezení, která zapsala každé slovo, pokud to nebylo přeřeknutí. Nakonec mě ještě skoro okřikla, že pokládám pořád dokola stejné otázky, kdo to má psát, jestli už nic dalšího, tak že výslech svědka ukončí, ať nezdržujeme. Nahrané to mám celé.

Fízle se vyjádřilo na její a moje otázky takto:
Neví, jestli stáli ve vozovce nebo mimo, jestli tam byl plot, snad, že to bylo místo určené k fízlování, i když mají určitou volnost zvolit si flek.
Radar nenastavoval, není oprávněn, vše dělal Kopřiva, on byl jenom závozník. Při nastavování radaru bylo fízle venku z auta a Kopřiva uvnitř. Žádné vytyčování výtyčkou v souladu s návodem se tedy nekonalo. Jak se dostal do auta, pokud by byly jeho dveře těsně u plotu, na to jsem se po tomto jeho vyjádření ani neptal.
Při otáčení, které trvalo jednu až dvě vteřiny, údajně použili majáky a houkačku (Kopřiva nevěděl), stíhání prováděli tak, že motocykl celé dva kilometry sledovali a hledali vhodné místo k jeho zastavení (Kopřiva tvrdil, že proto, že motorka jela rychle). (a že těch míst k vhodnému zastavení minuli opravdu hodně, než mě zastavili v kopci v lese mezi zatáčkama)

Můj pocit
Mladá paní Straková má nejspíš o mém odsouzení jasno. Nevím, jestli se mám před tímto jejím aktem nějak vyjadřovat, něco navrhovat, nebo rovnou počkat na ortel a pak se odvolat.

IP zaznamenána