Tak jsem byl včera na výslechu č. 2. Večer sem ještě ofotím zápis, teď v rychlosti.
Odepřel jsem vypovídat, na závěr jsem si nechal lhůtu na písemné vyjádření do pondělí.
Fízl č. 2 Mazurek bylo ještě malé fízle z holešovské školy pro fízlata, když byl nasazen na praxi do fízlvozu spolu s kápem Kopřivou.
Na fotce z Rameru je v záběru ještě malý cyklista - bylo vyhodnoceno firmou Ramet jako nemající vliv.
Z fízlvelitelství přišlo písemně, že videozáznam stíhání neexistuje.
Mladá paní Straková nebyla při zapisování až tak důsledná, jako její kolegyně při předchozím sezení, která zapsala každé slovo, pokud to nebylo přeřeknutí. Nakonec mě ještě skoro okřikla, že pokládám pořád dokola stejné otázky, kdo to má psát, jestli už nic dalšího, tak že výslech svědka ukončí, ať nezdržujeme. Nahrané to mám celé.
Fízle se vyjádřilo na její a moje otázky takto:
Neví, jestli stáli ve vozovce nebo mimo, jestli tam byl plot, snad, že to bylo místo určené k fízlování, i když mají určitou volnost zvolit si flek.
Radar nenastavoval, není oprávněn, vše dělal Kopřiva, on byl jenom závozník. Při nastavování radaru bylo fízle venku z auta a Kopřiva uvnitř. Žádné vytyčování výtyčkou v souladu s návodem se tedy nekonalo. Jak se dostal do auta, pokud by byly jeho dveře těsně u plotu, na to jsem se po tomto jeho vyjádření ani neptal.
Při otáčení, které trvalo jednu až dvě vteřiny, údajně použili majáky a houkačku (Kopřiva nevěděl), stíhání prováděli tak, že motocykl celé dva kilometry sledovali a hledali vhodné místo k jeho zastavení (Kopřiva tvrdil, že proto, že motorka jela rychle). (a že těch míst k vhodnému zastavení minuli opravdu hodně, než mě zastavili v kopci v lese mezi zatáčkama)
Můj pocit
Mladá paní Straková má nejspíš o mém odsouzení jasno. Nevím, jestli se mám před tímto jejím aktem nějak vyjadřovat, něco navrhovat, nebo rovnou počkat na ortel a pak se odvolat.