30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Alkohol - naměřeno 0,42 a 0,41  (Přečteno 584 krát)

Arria

• Zobrazit profil
Alkohol - naměřeno 0,42 a 0,41
« kdy: 18 Února 2021, 10:48:44 »

Zdravím, vím že je doporučeno si to tady nejdřív pořádně projít, to jsem udělala, ale tohle je trochu specifický případ...
Jde o to, že přítel nadýchal o půl druhé odpoledne výše uvedené hodnoty, ale naposledy něco pil předchozí večer a nebyla to žádná velká pařba. Podle protokolu se jim prý "přiznal" že pil před chvílí, což je naprostá hloupost. ŘP na místě (ne že by chtěl, ale nemohl odporovat), pokuta a půl roku zákaz. Velkou roli v tom všem hraje i určitá zdravotní indispozice, na místě byla i "rychlá", ale víc veřejně raději specifikovat nebudu. Dokumenty mám - příkaz, spis, odpor i rozhodnutí, sem je zatím dávat nebudu, protože bych musela "začernit" většinu :-[  Poprosila jsem o radu Číkuse, ale ani on zatím neví "čeho se chytnout" a poradil mi tuto stránku.
Prosím o zařazení do neveřejné sekce   
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol - naměřeno 0,42 a 0,41
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2021, 11:03:09 »

A v jaké je to fázi? Byla krev? Jestli chcete nějak poradit, tak se zveřejnění anonymizovaného spisu nevyhnete..
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2021, 11:18:54 »

Už přišlo rozhodnutí o vině. Nejde o to, že je nechci zveřejnit vůbec, jen jsem nechtěla "tam venku"  ;)
Stručně - byl se mnou skoro celý den, takže vím, že nic nepil. Bylo mu mizerně, že prý na něj něco leze. Čekal se mnou až mi zavolají ze servisu, že mám hotové auto. Pak naprosto nesmyslně a bezdůvodně sedl do auta, při vyjíždění z parkoviště ťuknul jiné auto, ujel ještě cca 1 km a zastavil uprostřed silnice. Člověk co jel za ním zastavil, zjistil že je "mimo" a zavolal záchranku a asi i policii. Podle záchranky měl epileptický záchvat (nikdy dřív ho neměl) a v nemocnici přišli na to, že má tříštivou zlomeninu 12tého obratle... Policie mu dávala dýchat hned na místě, v průběhu ošetřování, krev jim v nemocnici odmítli "dát" s tím, že aplikovaná medikace by výrazně zkreslila výsledek.
Zkusím nějak začernit osobní údaje a co nejdřív sem dám dokumenty, nevím jestli to vysvětluji dost "pochopitelně"  :-[ 
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2021, 13:34:32 »

Bez spisu je to fakt vesteni, takze jen dotazy na detaily.
Zadnou nahravku predpokladam ridic nema, ze?
Konalo se u spravniho organu nejake ustni jednani? Navrh svedku? Vyslech policistu?
Svedek volajici zachranku je ochoten neco dosvedcit? Je znama jeho totoznost? Uz svedcil? Byl tam jeste v dobe dychani?
O krev zvladl pozadat ridic nebo to byla iniciativa policistu?
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2021, 17:27:44 »

Dobré odpoledne, samozřejmě je mi jasné, že to byly pouze kusé informace, ale u prvního příspěvku jsem moc podrobností uvést nemohla.
Díky obrovské pomoci jednoho nejmenovaného (jmenovaného dříve  :D ) místního člena mám už dokumenty anonymizované takže během chvilky nahrávám. Pak to bude všechno trochu srozumitelnější.
« Poslední změna: 18 Února 2021, 19:45:34 od Číkus »
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18 Února 2021, 17:41:19 »

Nahrávám dokumenty, jestli chybí něco důležitého, tak prosím berte na vědomí, že jsem jen neznalý tvor a podobnou věc řeším poprvé a doufám, že naposledy... Příkaz byl "připraven k doručení" 21.8.2020, oznámeno, uloženo (chybou pošty uloženo až do 3.9.2020, asi si nějak nevšimli, že je tam pouze 10-ti denní lhůta), do schránky vloženo 7.9.2020. Rozhodnutí vyzvednuto z pošty 10.2.2021, poslední den  :)
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18 Února 2021, 17:47:42 »

A předem se omlouvám za kvalitu (spíš nekvalitu) scanu hlavně spisu, měla jsem k dispozici pouze telefon, ale už mi bylo doporučeno vyžádat si kopii spisu, tak snad bych měla být schopná tu obratem (ano tím úřednickým "obratem" ...) dodat líp čitelný materiál.
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Února 2021, 18:46:54 »

Bez spisu je to fakt vesteni, takze jen dotazy na detaily.
Zadnou nahravku predpokladam ridic nema, ze?
Konalo se u spravniho organu nejake ustni jednani? Navrh svedku? Vyslech policistu?
Svedek volajici zachranku je ochoten neco dosvedcit? Je znama jeho totoznost? Uz svedcil? Byl tam jeste v dobe dychani?
O krev zvladl pozadat ridic nebo to byla iniciativa policistu?

A jen pro rychlé info:
nahrávka první kolize existuje, ne z vozu, ale kamerou na budově (existuje i nahrávka celého dne, buď byl se mnou na prodejně nebo venku před budovou, nevzdálil se)
ústní jednání - konalo, s mojí maličkostí, partner byl v té době 100 km daleko na rehabilitacích
návrh svědků a dalšího dokazování byl - viz vyjádření-doplnění
totožnost svědka je známa, přiznám se že jsem zatím nekontaktovala - viz spis
přítomnost svědka během dýchýní netuším, není zcela přesně specifoíkováno  :(
o krev žádali policisté

Pro Vás znalé, možná vám některé moje kroky v této kauze přijdou nesmylné (například ve vyjádření-doplnění), ale znovu opakuji, že jsem se s takovou situací setkala poprvé.
« Poslední změna: 18 Února 2021, 19:45:19 od Číkus »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Února 2021, 19:18:39 »

Tady je každá rada drahá a možná taky špatná. Nejvíce asi záleží na prioritách. Třeba někoho napadne méně drahá a méně špatná rada.

a) Pokud je hlavním cílem získat co nejdříve zpátky papíry, asi stačí nechat rozhodnutí nebýt právní moci (lze urychlit vzdáním se práva na odvolání), jelikož zákaz řízení se počítá už od zadržení ŘP a půl roku už uběhlo 09.12.2021. Uhradit pokutu, absolvovat vyšetření u praktického lékaře, dopravněpsychologické vyšetření u šarlatána a zažádat o vrácení řidičského oprávnění. Nevýhodou je nutnost uhradit pokutu a také skutečnost, že přítel bude mít přestupek v kartě řidiče. naštěstí je to pod 0.3 promile a tedy bez bodů (ale raději zkontrolovat kartu řidiče!).

b) Jako druhá možnost se nabízí podat odvolání (pro začátek blanketní) a začít pracovat na argumentech pro následný boj. Bohužel dost velká část boje už proběhla, takže bych do naděje na výhru nevkládal přehnané naděje. Výhodou je, že už to nebude stát žádné náklady navíc (krom poštovného a úsilí), jelikož postih není možné navýšit. Také to, že pokud se to podaří, nebude žádná pokuta. Nevýhodou je, že by to pravděpodobně znamenalo ještě delší dobu bez ŘO.

Náměty na zamyšlení:

Netuším, jaká je běžná doba rekonvalescence z rozdrceného obratle a epileptického záchvatu. Je již přítel vůbec fyzicky schopen řídit a má zájem se v dohledné době vrátit za volant? (a je to rozumné?)

Pozor také na poslední stranu ve spis.pdf, kde se úřední parazit evidentně pokouší zahájit řízení o pozastavení ŘO z důvodu zdravotní nezpůsobilosti.

Arria také zapomněla zmínit jisté trable s regresem plnění pojišťovny z povinného ručení ve věci poškozeného vozidla, kde by výhra ve správním řízení mohla pomoci jako argument ve vyjednávání s pojišťovnou.

Můj předběžný názor/doporučení:

V případě nerozhodnosti podat odvolání. Podané odvolání lze vzít kdykoli zpět, promeškání lhůty na podání odvolání napravit nelze (nebo alespoň ne jednoduše).
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Února 2021, 19:33:13 »

Číkus ví a ještě jednou mu veřejně děkuji za pomoc  :D
Ano, nezmínila jsem jednu důležitou věc, a to že za to ťuknuté auto (a to jsem viděla osobně - promáčklý kufr a rozbitá odrazka) chtějí přes 65 tisíc. Omluvám se za to, v první fázi "vysvětlování" situace mi to nepřišlo jako to nejdůležitější, ale ano, je to tak. "Papíry" momentálně ty nejdůležitější nejsou, momentálně se učí znovu chodit, takže řízení není momentálně na "pořadu dne" (k tomu raději uvádím - v prosinci byl na neurologickém vyšetření ohledně epilepsie s negativním výsledkem).

I když ani ta pojišťovna není to hlavní...

Snažím se nejen kvůli někomu o koho jsem málem přišla, ale i proto, že jednání někoho, kdo se má starat (v překladu "pomáhat a chránit") bylo tak tristní, (s jednou paní policistkou jsem se potkala když "ohledávali" to auto na parkovišti) že jsem to i přes jiné starosti nemohla nechat být. Prostě ne, z principu. Drahý s tím souhlasí, nejednám jen sama za sebe...

Necitujte bezprostředně předcházející příspěvek, snižuje to přehlednost. Děkuji. Přebytečné Citace odstraněny i z ostatních příspěvků. // Číkus
« Poslední změna: 18 Února 2021, 19:44:38 od Číkus »
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18 Února 2021, 19:46:36 »

A jen pro vysvětlení, ne nejde mi až tak úplně apriori o peníze. Jde mi o princip. A po jednání se kterým jsem se, hlavně v první fází potklala, to nemíním nechat jen tak být. Teď už stejně není o co "přijít", ŘP řeší s městským úřadem a doktorem (a stejně ještě dlouhou dobu za volant nesedne, z objektivních důvodů, ne kvůli rozhodnutí mladého ouška na MÚ).
Ale abych se celý život "starala o stát" (a tvrďte mi že ne, když vydělávám a platím daně) a on dokonce jako OSVČ (žádné prodlení, platící všechny zálohy i daň) a pak mě stát - tedy úřednící poslali do p.... s tím, že pan policista je nadčlověk a co on řekne je svaté a nezpochybnitelné.
Samozřejmě chápu, že si můžu myslet co chci, ale bez dobrého nápadu na další postup to nejde. Já se "vydala" u vyyjádření-doplnění, nic lepšího už mě nenapdá.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 18 Února 2021, 19:53:53 »

Pokud řízení není na "pořadu dne", pak asi není důvod odvolání nepodat.

Přijde mi až děsivé, že fízlové, kteří najdou někoho s rozdrceným obratlem a epileptickým záchvatem mají vůbec tu drzost praktikovat "foukání a lízání". A domáhání se krevního testu pak už je úplně přes čáru.

Existuje nějaká teorie kdy a kde mohl přítel přijít k tomu rozdrcenému obratli? Přijde mi nepravděpodobné, že by s takovým zraněním zvládl normálně fungovat celé dopoledne. A malý ťukanec při couvání asi také nic takového nemůže způsobit.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 18 Února 2021, 20:02:40 »

Jak říká kolega Číkus, nejsem si jistý, zda je to rozehrané úplně ideálně.
Do skládačky chybí doplnit následující dílky:
- proč přesně zastavil a byl ztotožněn?
- pochopil jsem, že přítel tedy skutečně boural...?
- jestli přítel skutečně pil či nikoliv?
- jestli nehoda byla skutečně zaviněná v důsledku zdravotní indispozice?

A teď myslím objektivně ve vztahu k nám, protože od toho bych odvíjel a strukturoval obhajobu. Vzhledem k tomu, že ŘP je již odebraný, je potřeba (jak píše Číkus) si předem určit, čeho chcete v řízení dosáhnout. Moc nevidím smysl v tom například vyhrát odvolací řízení s tím, že SOI neprovedl znalecký posudek, když znalecký posudek ve druhém kole před SOI přinese informaci, že mu při ošetření žádnou látku, která by hladinu alkoholu způsobila, nepodali. Stejně tak to úplně nepovede k naplnění nějakého principu, o který vám jde. Za mě by asi bylo rozumné zaměřit se na to, co úřad skutečně podělal (tj. jestli nepil, tak neprovedení znaleckého posudku atd.), a tím primárně argumentovat v odvolání.
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 18 Února 2021, 20:09:52 »

Na otázku ohledně toho úrazu - netuším. Mohlo (tedy vzhledem k situaci muselo) se to stát doma, jsou tu docela prudké schody a z vlastní zkušenosti, když jde rozespalý člověk nahoru nebo dolů, může se stát. Ale ráno jsem se ptala co se děje a jen řekl že mu není dobře a dokázal odřídit auto od nás do Slavkova, cca 80 km, a zpět do Brna) Ale ten den se mu opravdu stát nemohlo, záznam kolize na parkovišti mám a dle vyjádření lékaře tam k takovému poškození dojít nemohlo, to bohužel nemám oficiálně.
To je jedna z věcí, která "jde mimo mě". Nechápu proč se tak chovali tam a chování ke mě, když přijeli k tomu poškozenému autu na parkovišti už vůbec. ale asi potřebovali rychle uzavřít případ. Ale na jsem poukazovala už dřív a bezúspěšně...
Nebyla jsem si jistá, jeslti má ještě smysl bojovat, ale ano, má. už jen proto že to tak nemíním nechat.
IP zaznamenána

Arria

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 18 Února 2021, 20:20:24 »

pro IZS:
- podle svedka i RZS zastavil z důvodu zdravotní indidpozice, pravděpodobně nějaký typ záchvatu
- opravdu boural, několik minut před "zastavením" při vyjíždění z parkoviště (záznam mám, zatím není sdílený)
- nepil, kdyby ano tak to neřeším ani před "orgánem" ani tady. A měla jsem ho celý den na "očích", takže nehledě na to že věřím tomu,že by mě tak neohrozil, vím že k tomu neměl příležitost
- to první "bourání" nejde jinak vysvětlit, aby někdo vycouvával autem a netočil volantem, nehledeě na to že i před tím se už choval "divně" je zvláštní. a to druhé, bourání nebylo, podle jeho vzhledu spíš zkolaboval a dupnul na brzdu.
IP zaznamenána