Promiňte, já jsem Vás nechtěla urazit, tak to nebylo myšleno. Já nevím jak to tady chodí a pomáhání někomu cizímu rozhodně není povinné, zvlášť když to na "první pohled" vypadá, že prostě má problém s alkoholem. Proto se to snažím vše vysvětlit včetně ostatních okolností.
SO vychází pouze z hodnoty naměřené z dechu, nic jiného k dispozici nemá - vyšetření z krve, jak jsem uvedla dřív, jim zamítl první ošetřující lékař a nahlédnutí do lékařské dokumentace jim pak neodsouhlasil on sám, jakmile toho byl schopen.
A ostatní okolnosti - zmatení, třes, záchvat před příjezdem hlídky, jak jej, podle spisu, popisoval svědek - se jim asi nehodí do krámu. Jakékoliv moje návrhy na doplnění dokazování v podstatě "smetli ze stolu", zvlášť to, že ani při první kolizi na parkovišti ani při té druhé, kdy vlastně jen zastavil, se takový úraz stát nemohl.
Argument úředníka, že svědek za ním nejel úplně celou dobu po vyjetí z parkoviště, je také mimo. Dle vyjádření lékaře se takový úraz v autě prostě stát nemohl, ani o pás ani o volant, při tříštivé zlomenině (v podstatě má nyní celý obratel nahrazený) muselo jít o prudký úder o tvrdou ostrou hranu. Bohužel je to pouze ústní vyjádření, zkusím požádat některého lékaře zda by nebyl ochotný mi takovéto prohlášení podepsat.
Vyšetření na nějakou zdravotní komplikaci, která by případně mohla způsobit takovéto zvýšení hladiny v alkoholu v krvi zkusím zajistit, jakmile se vrátí z rehabilitačního ústavu. Pokusím se zjistit kam se přesně zaměřit, v této chvíli je to asi jediná možná obrana, když SO staví opravdu jen na těchto hodnotách. Otázkou je jak to bude časově, protože když řešil občasný třes a lehkou necitlivost jedné ruky, tak na vyšetření čekal přes tři měsíce a další tři na výsledky, aby se dozvěděl, že má utlačený nerv v krční páteři.