30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Prikaz - >40kmh v obci  (Přečteno 111 krát)

Yes

• Zobrazit profil
Prikaz - >40kmh v obci
« kdy: 25 Ledna 2021, 03:03:05 »

Ahoj,

Tak mi prisel prikaz za prekroceni rychlosti o >40kmh v obci.
Chtel bych to resit neverejne.

Zatim mam v ruce jen Prikaz, sezenu Spis.

Je v pohode prilozit anonymizovany prikaz az to bude v neverejne sekci?

Diky moc!
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prikaz - >40kmh v obci
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2021, 06:46:05 »

Jste ve skryté sekci. Ano, příkaz anonymizovat a vložit, nicméně v této fázi není moc o čem přemýšlet. Buď akceptujete sankci a nepodáte odpor, tím je 9. den po doručení příkaz pravomocný, běží vám zákaz řízení a v polovině můžete usilovat o vrácení ŘO (je to takové kolečko hanby, nejdřív žádost úřadu, který vydal zákaz, o upuštění od výkonu zbytku, pak přesvědčování psychologa, že je bezpečné vás vrátit na silnici, a samotná žádost o vrácení ŘO a čekání na ŘP u domovského úřadu).

Nebo podáte odpor, čímž je příkaz zrušen, SO musí provést správní řízení, proti výsledku se ještě lze odvolat, a i kdyby podklady byly neprůstřelné a výsledné pravomocné rozhodnutí konstatovalo stejně jako příkaz spáchání přestupku, nemůže být sankce vyšší než v příkazu, pouze to bude +1000 CZK za náklady řízení. Podáním odporu tedy skoro nic neriskujete, technicky si za tisícovku kupujete jednak odklad a jednak šanci ještě vše zvrátit. Ta šance sice nemusí být velká, ale za tu cenu se to téměř vždy vyplatí aspoň zkusit.
IP zaznamenána

Yes

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2021, 11:13:03 »

Diky moc za presun, prikladam Prikaz. Bohuzel se mi zda dobre napsany - jedine, co jsem na nem nasel je na posledni strane spatny pocet listu (a spatna copy pasta - chybejici jeden znak) - coz se obavam, ze nejsou duvody pro napadeni samotneho prikazu.

Spis dodam asap.

Jinak jo, ty lhuty jsem cetl, ale diky za pripomenuti :)

Chtel bych se zeptat: pokud podam odpor, snizuje se (konkretne v Brne) pravdepodobnost priznani zadosti o podminecne upusteni od trestu v polovine trestu (vzhledem k tomu, ze to nelze nijak narokovat)? + jaka je pravdepodobnost uznavani techto zadosti konkretne v Brne?

Jinak tu jeste shrnu nejaka zakladni fakta:
- ridic - nikdy netrestany
- zmereno O3 s Ramerem na rovnem useku (kde je v Praze standardne 130  :x)

IP zaznamenána

Yes

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2021, 13:53:50 »

Spis:
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2021, 14:00:28 »

"Rychlost jizdy byla zaznamenana fotodokumentaci laseroveho rychlomeru"...? To Vas jako merili Ramerem a pro jistotu to jeste sichrovali laserem? :-). Zajimalo by mne, zda ve spisu najdete tu fotodokumentaci laseroveho rychlomeru.

Aaa - nez jsem to dodatloval, spis je zde. Fotodokumentace laseroveho rychlomeru v nem ale chybi ... zvlastni ;-). (to je ale jenom namet pro nevinne kockovani se s urednikem ... zadny velky potencial to nema)

- opravdu Vas mohli mit celou dobu (od zmereni po zastaveni) na ocich?
- co se tyce vlastni fotodokumentace - ja na ni bohuzel nic zavadneho nevidim, ale jiste se vyjadri vetsi odbornici na analyzu vystupu z Rameru.
« Poslední změna: 25 Ledna 2021, 14:03:06 od medved »
IP zaznamenána

Yes

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Ledna 2021, 15:15:59 »

Citace
Opravdu Vas mohli mit celou dobu (od zmereni po zastaveni) na ocich?
Obavam se, ze jo - je to tam strasne prehledny usek (co jsem se koukal, tak na to, jaky tam je provoz tak za poslednich 5let zadny smrtak, 2 tezka zraneni  z jinych duvodu nez rychlost) -> napada me to kvuli tomu hrat na nenaplneni materialniho znaku, ale predpokladam, ze to zkouselo uz spousta lidi a vsichni selhali.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Ledna 2021, 16:24:26 »

Jako výhodu bych viděl skutečnost, že to na stůl dostala stará čarodějnice Zitová. To je totiž asi nejtupější úřednice na MMB (a že jsem jich tam už pár potkal).
IP zaznamenána