U nás hrozilo, že nás naženou na VŠ, kde by nás bylo 500 v přednáškové místnosti, neboť kdyby tak neučinili, tak by jim úřad pro akreditace sebral akreditaci.. Tak jsem na pár minut uvažoval, že bych si skutečně nainstaloval tu eRoušku v2.0.. Ale pak jsem si uvědomil, že kdybych přišel do styku s COVIDem, tak to vědět nechci.. Nechci to vědět, protože by se prostě mohlo stát, že bych musel pro něco dojet do obchodu, někoho odvézt, prostě něco urgentního zařídit a kdybych tak učinil, tak už se teoreticky dopouštím relativně závažného prohřešku, neboť jsem o své karanténě věděl.. A hlavně, když ještě počítali s prezenční výukou, tak statement VŠ byl, že pokud musíme být v karanténě (třeba díky varování eRoušky), tak musíme vše dohánět samostudiem...
Právě z tohoto důvodu si eRoušku na 90% nikdy nenainstaluju. Na druhou stranu, pokud by někdo mohl vyprofitovat z karantény (třeba kýzený home-office), tak pro něj asi ideál

Novák > A co používáte, když ne iOS ani Android? Ještě retro tlačítkáč?

EDIT: Tak jsem dost změnil názor. Vím, že zde vládne taková averze vůči pirátům a za to, co dělají v dopravě to i chápu, ale tenhle rozhovor fakt doporučuji.
https://video.aktualne.cz/dvtv/na-smirovani-je-facebook-erouska-se-o-vas-nedozvi-nic-urcite/r~5803c7baf9d211ea9c800cc47ab5f122/TLDW: Jen a jen vy se dozvíte, že jste se setkali s COVID positive člověkem. Hygiena pouze vydává kód v případě, že jste pozitivní. Vy ten kód zadáte do aplikace a ta zkontaktuje všechny jiné IDčka se kterými se setkala a vám přijde notifikace o které víte jen vy. Je to tedy mnohem lepší a ještě decentralizovanější varianta té jarní verze.