30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Parkovaní v novém zázaku vjezdu na pozemku SVJ  (Přečteno 2060 krát)

Halford

• Zobrazit profil
Re:Parkovaní v novém zázaku vjezdu na pozemku SVJ
« Odpověď #30 kdy: 15 Září 2020, 09:56:24 »

To hh:
Myslim, ze přesně o toto se jedna, dekuju :)

§ 10Připojování pozemních komunikací
(1) Pozemní komunikace lze navzájem připojovat zřizováním křižovatek nebo připojovat na ně sousední nemovitosti zřízením sjezdů nebo nájezdů. Přímé připojení sousední nemovitosti na pozemní komunikaci není účelovou komunikací.

Pakliže by tomu tak bylo (což by mi mělo město v blízké době oficiálně potvrdit/vyvrátit), mohl bych do zákazu teoreticky beztrestně jakožto majitel jezdit?
Zatím totiř řidič nebyl identifikován.
« Poslední změna: 15 Září 2020, 10:24:23 od Halford »
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 17 Září 2020, 11:06:03 »

Chtěl bych Vás poprosit preventivně o zařazení do neveřejné sekce, volal jsem dnes v souvislosti s tímto na úřad a ví o tomto incidentu víc úředníků,než bych čekal a chtěl.
Děkuji.
Postupně budu doplňovat zjištění

Přesunuto. --HH
« Poslední změna: 17 Září 2020, 11:10:08 od hh »
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 08 Února 2021, 14:23:53 »

aktualiazce:

město mě požádalo o osobní podání vysvětlení - shodou okolností jsem nemohl a musel k zubaři.

o nějakou dobu později mi poslali náhradní termín
14.1.21 poslali novou pozvánku do datovky
24.1.21 asi doručeno fikcí
28.1.21 jsem se měl dostavit
8.2.21 jsem otevřel datovku

Tohle mě mrzí, že jsem nestihl odepsat i podruhé,jelikož jsem na to zapomněl...snad se mi to nějak nevrátí.

Má smysl něco psát zpětně, po uplynutí termínu?
A vůbec, má smysl to protahovat?
Moje finální argumentace asi bude, že na místě zaparkoval provozovatel a zároveň majitel pozemku a to oprávněně, neboť má povolení SVJ , které je vydané jeho členem. Otázkou je,jestli tohle vysvětlení zkusit už teď a nebo počkat,až to bude ve správním řízení vůči provozovateli...
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 08 Února 2021, 14:34:57 »

Jen tak narychlo z hlavy laika - pokud byla skutecne dorucena 24.1. pozvanka na 28.1., je to pozde. Melo by to byt 5 dni predem.
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 08 Února 2021, 15:57:23 »

Jen tak narychlo z hlavy laika - pokud byla skutecne dorucena 24.1. pozvanka na 28.1., je to pozde. Melo by to byt 5 dni predem.
Děkuji, ověřil jsem to a je to skutečně tak, dle par. 59.
Teď zase nevím,zda jim to hned napsat a poprosit o nový termín (kam zřejmě opět nepůjdu) a nebo to nechat spadnout dále a tam to případně nějak použít... ???
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 08 Února 2021, 16:09:13 »

To asi bude chtit nejakeho zkuseneho bijce - ale ja bych skoro rekl, ze byste mel delat mrtveho brouka - podle mne je na forhontu urad, mel by vas pozvat znovu a konecne spravne. Pokud by vydal rozhodnuti s tim, ze jste se nedostavil na UJ, mate slusne namazano do odvolani.
« Poslední změna: 08 Února 2021, 16:37:58 od medved »
IP zaznamenána

Mršťa

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 08 Února 2021, 16:20:27 »

Jak píše medved, buď se na to vykašlat a případně to použít do odvolání nebo je možnost napsat omluvu s tím, že jsem se nemhol dostavit, protože pouhé 4 dny předem je nedostačující k tomu, aby se na to mohl člověk připravit a udělat si volno.
Současně bych je poučil o § 59 a o minimálním 5ti denním předstihu s žádostí o nový termín.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 09 Února 2021, 04:53:40 »

Na nevalidní pozvání k UJ IMHO nijak nereagovat.
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 06 Dubna 2021, 08:59:30 »

Tak už se soudruzi opravili a poslali novou pozvánku. Chtěl jsem zkusit, že kvůli opatřením se nemohu dostavit, protože se nejedná o bezodkladnou záležitost a případně pokud jsou jiného názoru, tak ať mi pošlou potvrzení pro hlídky.
,,Bohužel" ale bude pravděpodobně opatření zrušeno dříve (11.4.), než bude datum k vysvětlení.

Přemýšlím tedy, zda písemně prohlásit, že nebudu vypovídat,  nebo si tam zajet a zkusit si nechat proplatit náklady. No, spíš to první, volno si kvůli tomu určitě brát nebudu.
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 07 Dubna 2021, 23:53:58 »

Rád bych se zde zeptal,zda-li chápu správně, že ideální doba k použití argumentů proti přestupku je až při podání odporu?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 08 Dubna 2021, 00:01:36 »

Co přesně Vám přišlo? Pomohlo by to sem dát v anonymizované podobě.

Při podání odporu je ta úplně nejhorší doba k použití argumentů. Ale mám za to, že chybně užíváte termín "odpor".
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 08 Dubna 2021, 11:30:18 »

Popochil jsem to tak, že odmítnu písemně podat vysvětlení, dorazí nějaký příkaz a já poté podám odpor s argumentací. Ale jestli ej to ideální postup,to netuším.
Přikládám výzvu
« Poslední změna: 08 Dubna 2021, 11:33:58 od Halford »
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 13 Dubna 2021, 15:57:53 »

Čas letí a potřebuji nějak regovat. Mám odmítnout dostavení se z důvodu nevypovídání a nebo mi hrozí sprdel a byl by to pozdeji problém? Děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 13 Dubna 2021, 17:44:19 »

Já bych písemně udal spolupracujícího řidiče.
IP zaznamenána

Halford

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 12 Května 2021, 09:17:48 »

Tak spolupracujícímu řidiči už pípla datovka. Čekáme 10 dní... předpokládám, že tam bude předvolání k podání vysvětlení, které se pokusíme prodloužit.
Zajímalo by mě, zda-li se obecně stání v zákazu vjezdu dá sprdelizovat? - myslím tím,zda má smysl čekat do září (pokud se to teda podaří natahovat,magistrát je celkem aktivní,vychází to na zprávu po měsíci, s lhůtama měsíc a půl), aby se přestupek po roce promlčel?
Nebo bude potřeba bojovat a zkusit uplatnit např. to potvrzení o vyjímce...
Děkuji
IP zaznamenána