Šach-mat se zřejmě nekoná

Jako správný Čech jsem včas udal svého kamaráda Helmuta, který měl v té době auto půjčené.
Bohužel Helmut má poněkud...neobvyklé jméno a úřad mu sice něco poslal, ale jméno napsal blbě, takže mu to pošta samozřejmě "do vlastních rukou" nedala. Po vypršení lhůty byl dopis zřejmě vrácen zpět odesílateli, neboť ve schránce se zatím neobjevil.
Helmut je cizinec a v neděli bude odjíždět z ČR, aby se mohl starat o své rodiče, kteří chytli Covid. Zároveň se chystá úřadu napsat e-mail, ve kterém jim popíše situaci, tedy že dopis mu pošta nedala kvůli chybě ve jméně, ve schránce nic doručeno není a od pondělka se nebude zdržovat na území ČR po blíže nespecifikovanou dobu.
Upřesnění technických informací:
Zařízení, kterým bylo měření provedeno, je Unicam SPEED-R, tedy skutečný radar. Místo měření je na území obce, na silinici "vyšší třídy", mezi značkami Začátek obce a Konec obce, které jsou od sebe vzdálené jen několik stovek metrů. O bezpečnost tedy v žádném případě jít nemůže. Místo měření není vůbec nijak označené.
Existuje prozatím nepotvrzené podezření, že za stejné (+-) překročení rychlosti jsou "místní" pokutování nižší částkou, než "přespolní".
Místní jsou přesvědčeni, že radar (který je tam poměrně čerstvě, řádově jednotky měsíců) zde byl umístěn výhradně za účelem pokrytí výpadku jiného příjmu do rozpočtu města. Prý na to existují i důkazy.
Postup:
- Helmut napíše e-mail viz výše, mě dá do kopie.
- Helmut je můj dobrý kamarád, proto mu budu aktivně pomáhat třeba tím, že zažádám o spis. Dálkově, prostřednictvím DS.
- Někdo zažádal o hromadu informací ohledně radaru prostředictvím InfZ (vč. povolení k měření od PČD, nákresů umístění a informace potřebné k potvrzení či vyloučení výše uvedného podezření).
Dotazy:
- Jak je to teď s označováním statických radarů na území obce?
- Mám dojem, že existuje nějaký rozsudek, který de facto "zakazuje" správním orgánům, aby vyloučily vhození dopisu do schránky po vypršení lhůty, ale nemůžu ho najít - existuje?
- Nezapomněl jsem na něco důležitého?
díky!