Já bych si sem jen opět na začátku další šikanózní vlny odložil několik myšlenek, zejména o vakcínách, protože ty mě trápí xkrát víc než nějaký blbý respirátory:
Stále se očkuje vakcínou proti tzv. Wuhanské variantě z konce 2019. Účinnost vakcíny je proti Omicronu naprosto minimální. Jediný pozitivní efekt je, že po vakcíně je po dobu cca 2 měsíců natolik vybuzená imunita, že si lépe poradí s potenciální nákazou.
Omicron sám o sobě je vážná rýma. Mám v rodině několik lidí na imunosupresivech, všichni prodělali Omicron jako nějakou angínu (5 dní otok krku, rýma, únava...). Já jako mladý a zdravý člověk, který denně běhá 12km, jsem to prodělal jako extra silnou rýmu s kompletně ucpaným nosem a dutinami. Dokonce jsem s tím párkrát byl běhat (když jsem ještě nevěděl, že je to covid) a dalo se to. Dle statistik Omicron skoro vůbec "neleze" do plic a posílá lidi do nemocnic jen minimálně. Kdo říkal o mutaci delta, že je to rýmička, byl to debil. Kdo říká o Omicronu, že je to závažná choroba, je to úplně stejný debil. Už se to opravdu dostalo na úroveň chřipky.
Zpátky k vakcínám - byly zde už v době Delty (která byla fakt hrozná, znám několik mladých lidí, který to fakt dlouhodobě poškodilo) řeči o tom, že se připraví dávka přímo na deltu. Skončilo to tak, že by to bylo moc drahé a 3-4 dávky původní vakcíny docela solidně chrání i proti deltě. Nyní jsou zde stejné řeči (a tentokrát se to asi naplní), že bude varianta vakcíny přímo na Omicron. Snad už jsou ty dávky dokonce ve výrobě. Co čert nechtěl, je tady zatím nejinfekčnější a současně nejméně závažná varianta Omicron BA.5, která je od původního Omicronu tak odlišná ve svém spike proteinu, že se zde opět budeme (dost možná povinně) očkovat proti něčemu, co bude mít skoro nulový efekt na populačně aktivní mutaci.
Navíc, v zastínění Ukrajinou vyšly napovrch výzkumy, které defacto potvrzují
příšerné konspirační teorie prof. Turánka či Roberta Maloneho, tedy že mRNA koluje po těle ještě týdny po očkování (původně se tvrdilo, že se do 6 hodin mRNA rozštěpí ribonukleázou či samo rozpadne), že mRNA vakcíny zejména u mladých lidí způsobují asymptomatickou myokarditidu a perikarditidu (což může vést k dilatační kardiomyopatii či rozvoji arytmií) nebo že k expresím mRNA může docházet i na orgánech jako jsou játra, mozek, srdci či ledviny (to pak může vést k tomu, že imunita začne odstřelovat tyto vlastní orgány, protože je identifikuje jako cizorodá tělesa). Tedy všechny ty hlavní concerns, které byly označeny za dezinformace, se prokázaly. Samozřejmě nepopírám, že pro nemocné lidi a lidi 55+ očkování smysl má a hlavně mělo, protože v jejich případě přínosy výrazně převyšují rizika. Paradoxně tito lidé se nejvíce vakcínám bránili a naopak mladí a zdraví lidé svazácky naskákali na Pfizer hned jak to šlo a ještě se tím
chlubili na Instagramu.
Sice jsme zde měli bezpečné vakcíny, jejichž technologie byla desítky let testována a v roce 2012 definitivně schválena a označena za bezpečnou (Janssen od J&J a AstraZeneca), ale nějak se nám vytratily...
Alespoň že v Dánsku již
uznali, že plošné očkování dětí bylo chybou.
Jestli někdy mělo v rámci covidové pandemie smysl bránit se vakcinaci zuby nehty, tak je to právě od teď.