30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 118 km/h mimo obec (RAMER10 C)  (Přečteno 2860 krát)

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:118 km/h mimo obec (RAMER10 C)
« Odpověď #45 kdy: 29 Března 2021, 11:39:37 »

Na tuhle možnost jsem úplně zapomněl. Děkuji za připomenutí, podnět k provedení přezkumného řízení podám. :)
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 29 Března 2021, 13:45:19 »

První nástřel podnětu – hodlám to poslat ještě dnes jak SO1, tak SO2, ať si ten spis MD co nejdříve převezme.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 29 Března 2021, 13:49:05 »

Asi bych vynechal tu poslední větu, jelikož jsem přesvědčen o tom, že takovéto rozhodnutí správní žalobou stejně napadnout nelze. Případně to přeformulovat tak, aby z toho vyznělo, že případná žaloba by byla podána proti meritornímu rozhodnutí.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 29 Března 2021, 13:54:06 »

Děkuji za návrh na vylepšení, upravím to tak.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 17 Dubna 2021, 07:38:07 »

V mezičase mi v datové schránce přistála od SO1 zpráva pojmenovaná „vyrozumění, sdělení“ a předtím, než jsem si ji vyzvedl, i rozhodnutí. Snaha o aktivní přístup k délce řízení se mi zde nevydařila.

Upřímně jsem teď v koncích s nápady, veškeré své argumenty jsem vystřílel v předchozích odvoláních. Přitom mi jde v současné situaci pouze o to, abych vyvolal ústní jednání.

Netuším, co dělám špatně, že SO1 ani SO2 nedokáže akceptovat můj hlavní argument pro výslech policistů, tedy že není prokázáno, že bych v danou chvíli řídil já. Policejní hlídka nás zastavila o více než 1,5 km dále, než probíhalo měření, a zcela jistě vozidlo neměla po celou dobu na dohled. Existuje tak důvodná pochybnost o tom, že jsem v dané chvíli byl řidičem, kterou lze jednoduše vyvrátit pomocí výslechu příslušníků na ústním jednání. SO1 pořád dokola mé návrhy zamítá a mechanicky opakuje, že má dostatek podkladů na rozhodnutí o mé vině a SO2 to podržel s odkazem na vysvětlení, že o konání ústního jednání rozhoduje SO1, nikoliv já. S mými argumenty se nikdo pořádně nevypořádal.

Obávám se, že pokud další odvolání budu řešit pomocí metody Ctrl + C, Ctrl + V, tak to u krajského soudu (kam teď pravděpodobně mířím) dopadne podobně. Je nutné, aby mé další odvolání bylo natolik jasné a výstižné, aby se na něm dala postavit efektivní žaloba. Nebo se mýlím a má sbírka argumentů (vizte např. mé doplnění posledního odvolání), kterou v současnosti mám, bude pro úspěšnou žalobu dostatečná?
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 26 Dubna 2021, 19:13:21 »

Tak z onoho „vyrozumění, sdělení“ se vyklubalo banální oznámení od SO1, že můj podnět k provedení přezkumného řízení založil do spisu, protože jsem shodnou žádost poslal také SO2.

Rozhodnutí je nepřekvapivé, omílá se v něm totéž dokola, nezaznamenal jsem žádný zásadní argumentační posun. Je to stále vedeno ve stylu: „Jsi vinen, řidiči, zaplať!“ Další odvolání chystám.

Trochu mě překvapilo, že mi předtím SO1 neposlal pozvánku na provedení důkazů mimo ústní jednání (provedení důkazů listinami obsaženými ve spise) ve smyslu § 51 odst. 2 SprŘ. Oni to už částečně udělali v oznámení o pokračování řízení o přestupku z 9. listopadu 2020, kdy mi oznámili, že ústní jednání nebude a doplnili to tímhle poučením: „V případě, že v souladu s ustanovením § 80 odst. 2 zákona o odpovědnosti za přestupky požádáte o nařízení ústního jednání, a správní orgán návrh usnesením zamítne, nebudete již opětovně vyzýván k uplatnění Vašich práv (§ 36 odst. 3 správního řádu), a ve věci bude vydáno rozhodnutí, které Vám bude oznámeno.“ Mám za to, že zákonná povinnost zde splněna nebyla. Po nahlédnutí do judikátů se spíše přikláním k právnímu názoru, že jim stačí pouze oznámit, že se ústní jednání konat nebude.
« Poslední změna: 26 Dubna 2021, 19:23:03 od dqd »
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 14 Července 2021, 14:07:20 »

Ještě přikládám finální text doplnění odvolání a sdělení od ministerstva dopravy, že mi na to přezkumné řízení kašlou.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 25 Září 2021, 10:54:14 »

SO2 mé odvolání dle očekávání zamítl. Po dalším nastudování judikatury v této věci a vzhledem k tomu, že jsou v Brně krajský úřad a krajský soud jedna ruka a kasační stížnosti nejsou, co bývaly, to vidím tak, že nemá smysl pokračovat. Nebo má někdo jiný pohled na věc?
IP zaznamenána