30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 118 km/h mimo obec (RAMER10 C)  (Přečteno 2850 krát)

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:118 km/h mimo obec (RAMER10 C)
« Odpověď #30 kdy: 02 Září 2020, 15:51:12 »

A už dokonce pan vedoucí vyřídil stížnost. Opět je to prý nedůvodné, protože už mám podaná odvolání. A tituly jim mám prokázat, jinak je nikde uvádět nebudou. Hm.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 02 Září 2020, 16:43:29 »

Odkdy se poučení uvozuje slovy “zároveň si dovolím poznamenat”? Unikl mi nějaký zajímavý judikát?
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 02 Září 2020, 16:54:32 »

Judikát Vám zcela jistě neunikl, jen pan vedoucí se to rozhodl napsat volnou formou a tím mi nevědomky nabil k SO2, takže se budu držet jeho neformální rady a požádám o přešetření. :D Ještě se budu SO2 ptát, co to SO1 plácá o čtvrtém odvolání, když jsem zatím podal tři. (To, že mě vyzvali o opětovné podání odvolání č. 1 a já jim to poslal opravené znovu a teď v tom mají nepořádek, je jejich minus.)

Mimochodem, pan vedoucí je švihák; vypadá, že je součástí tamního inventáře už od dob císaře pána.
« Poslední změna: 02 Září 2020, 16:56:40 od dqd »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 02 Září 2020, 16:59:12 »

Bez kravaty, bez klotových rukávů. To je úroveň... Z libovolného C.K. úřadu by jej hnali bičem.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 02 Září 2020, 17:15:49 »

To rozhodně. :)

Avšak co se týče nutnosti poučení, tak se dívám, že § 175 správního řádu neupravuje formu vyřízení stížnosti (na rozdíl třeba od § 67 u rozhodnutí), pouze se mohu odvolávat na obecný § 4 odst. 2, kde se píše: „Správní orgán v souvislosti se svým úkonem poskytne dotčené osobě přiměřené poučení o jejích právech a povinnostech, je-li to vzhledem k povaze úkonu a osobním poměrům dotčené osoby potřebné.“ To se mi zdá dost slabé. Nebo jste měl na mysli ještě něco jiného?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 02 Září 2020, 18:26:30 »

Neměl. To pseudopoučení je pro rozšíření Vaší stížnosti v podstatě dostatečné.

Jen pro úplnost (Vaše stížnost byla označena jako bezdůvodná, čili to nehraje roli) doplňuji, že nejveselejším bodem stížnosti na vyřízení stížnosti bývá skutečnost, že správní orgány se zpravidla opomenou vyjádřit k tomu, zda je stížnost důvodná, částečně důvodná či bezdůvodná, což by podle MV měly.

V metodické příručce MVČR je totiž uvedeno: "Při vyrozumění stěžovatele o vyřízení stížnosti postupuje příjemce stížnosti dle § 175 odst. 5. K vyrozumění se doporučuje použít písemný přípis. Z vyrozumění o vyřízení stížnosti by mělo být zřejmé, zda podaná stížnost byla shledána důvodnou, částečně důvodnou či nedůvodnou. Správní orgán se v přípisu o vyřízení vypořádá se všemi body stížnosti a námitkami stěžovatele; sdělí jaká šetření provedl a jakými úvahami se při posuzování stížnosti řídil. V odůvodnění vyřízení správní orgán rovněž uvede, o jaké skutečnosti a právní předpisy se opírá. Stížnost se považuje za vyřízenou dnem, kdy je vyrozumění o vyřízení stížnosti vypraveno či předáno k poštovní přepravě, bez nutnosti zajistit doručování do vlastních rukou adresáta."
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 14 Září 2020, 12:52:09 »

Koncept odvolání č. 4 (proti usnesení o námitce podjatosti). Oproti mým předchozím odvoláním se vyznačuje relativní stručností. Zasílám zítra.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 15 Září 2020, 14:01:46 »

A ještě zítra SO2 pošlu žádost o přešetření způsobu vyřízení stížnosti, ať to máme kompletní.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 25 Října 2020, 11:31:49 »

SO2 se vyjádřil k mým čtyřem odvoláním a jedné žádosti o přešetření takto:

• Zrušil usnesení a rozhodnutí, týkající se údajného pirátění, a vrátil celé správní řízení na začátek.
  • Zrušil pořádkovou pokutu za nactiutrhání hrubě uraženého úředníka a zastavil řízení v této věci.
  • Ostatní podání mi zamítl, i když se mnou v mnohém souhlasil.

Do mého jedenáctistránkového odvolání proti usnesení o zamítnutí konání ústního jednání a proti rozhodnutí o vině se zřejmě příslušnému úředníkovi nechtělo zabrušovat (aby se z toho pak nemusel vybrušovat), takže to sestřelil na jediné věci, což je procesní pochybení ze strany SO1, kdy mi neumožnil uplatnit mé procesní právo navrhovat důkazy. K tomu SO2 využil poměrně exotický konstrukt řetězení nedostatků, který dle SO2 odstartoval SO1 vágně napsaným poučením, dále pokračoval sjednocením lhůt pro mé vyjádření (pro žádost o konání ústního jednání a k podkladům pro vydání rozhodnutí) a završil to vydáním onoho usnesení a rozhodnutí ve stejný den.

Pořádkovou pokutu SO2 zrušil a řízení zastavil z jediného důvodu, což je skutečnost, že napsat o někom, že je „prostý úředník z Hodonína“ není hrubě urážlivé, ale pouze urážlivé. Neztotožnil se však s mým tvrzením, že ona věta neměla mít urážlivý tón.

Výzva k doplnění odvolání byla vydána SO1 takovým stylem, že přestože jsem se řádně odvolal a SO2 s mou argumentací souhlasil, nezbylo než to mé odvolání zamítnout. (Usnesení bylo použito jen a pouze na stanovení lhůty, nikoliv však pro výzvu k doplnění podání.) Já tvrdil, že vyžadovat u datové zprávy doplnění osobních údajů (datum narození a místo trvalého pobytu) je přepjatý formalismus, SO2 ten postup popsal jako „zcela formalistický, nadbytečný, nehospodárný a jednoduše neúčelný“. Stejně tak, když SO1 posuzoval obsah mého odvolání, SO2 konstatoval, že „tento důvod výzvy k doplnění podání nebyl na místě“. Takže přestože mé odvolání v této věci bylo zamítnuto, dostalo se mi ze strany SO2 zadostiučinění.

Odvolání proti usnesení o námitce podjatosti SO2 potvrdil jako nedůvodné, alespoň mě však obveselil vyjádřením, že „napadené rozhodnutí je na hranici přezkoumatelnosti“.

V žádosti o přešetření vyřízení stížnosti proti úřední osobě mi sice SO2 nevyhověl, ale aspoň označil výroky SO1 za „nepřesné“ a „nemající místo v odůvodnění rozhodnutí o uložení pořádkové pokuty“. Každopádně SO2 zavázal SO1 k užívání mých akademických titulů v dalším úředním styku, na což se těším zejména u ústního jednání (budu trvat na důsledném oslovování „pane inženýrmagistře“  :D).

Sečteno a podtrženo: vzhledem k tomu, jaké jsem slyšel zkazky o rozhodování pana Frölicha v poslední době, jsem s postupem SO2 spokojený. Netrpělivě vyhlížím pokračování téhle taškařice, pokud ovšem konečně onen úředník nepochopí marnost svého počínání a nerozhodne se nechat spis hnít na dně šuplíku.
« Poslední změna: 25 Října 2020, 12:31:32 od dqd »
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 19 Listopadu 2020, 03:51:45 »

Nestalo se tak. Onen úředník nepochopil marnost svého počínání a oblažil mě informací, že zahájil druhé kolo správního řízení. Z naprosto nepochopitelného důvodu opět nenařídil konání ústního jednání.

Rekapitulace: o ústní jednání jsem žádal 16. července 2020, následně to zamítli usnesením ze dne 20. července 2020, já se proti tomu úspěšně odvolal a SO2 toto usnesení zrušil. Věc by tedy měla být zpátky na začátku a má žádost stále trvá.

Na základě tohoto předpokladu jsem sepsal krátkou reakci, jejíž pracovní verzi rovněž přikládám. [doplněno o pěkný obrázek s vánoční tématikou]
« Poslední změna: 19 Listopadu 2020, 10:50:40 od dqd »
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 27 Listopadu 2020, 16:52:06 »

Zaslána reakce spolu s opakovanou žádostí o konání ústního jednání a doplnění důkazů. Pro jistotu jsem žádal znovu, abych měl procesní jistotu. Každopádně vánoční přáníčko jsem tam nechal.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 12 Prosince 2020, 17:17:45 »

Reakce na vánoční přáníčko se dala čekat. Ústní jednání a návrhy na doplnění důkazů zamítáme a s odůvodněním to nebudeme vůbec přehánět. Zaplať, řidiči.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 19 Ledna 2021, 11:09:49 »

Podal jsem blanketní odvolání (výborný vynález!), SO1 mě vyzval k doplnění podání a já teď sepsal odůvodnění. Velice mi pomohla D-FENSova argumentace, týkající se použití úředního záznamu jako důkazu. Doufejme, že SO2 to opět hodí SO1 na hlavu.
IP zaznamenána

dqd

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 29 Března 2021, 10:57:57 »

Podle pana Frölicha je všechno procesně v pořádku, takže zamítnuto. Mou argumentací se ani nezabývali. Aha.

Jelikož toto mé odvolání bylo pouze proti usnesení (nikoliv proti finálnímu rozhodnutí), budu rozhodnutí SO2 prozatím akceptovat a dám to k soudu až teprve v případě, že by to zopakovali v dalším kole.

Mezitím jsem si uvědomil jednu věc: já navrhoval nařízení ústního jednání a doplnění o další podklady pro rozhodnutí, avšak ono usnesení zamítlo pouze ústní jednání a k podkladům pro rozhodnutí se vyjádřili pouze v odůvodnění. Poslal bych tedy SO2 žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti, ať jim ten spis zase seberou a ať se to celé prodlouží.
« Poslední změna: 29 Března 2021, 14:51:44 od dqd »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 29 Března 2021, 11:23:53 »

Proti rozhodnutí můžete podat námět na přezkum. Nic to nestojí, parazitům to přidá práci a možná to i trochu pozdrží věc samotnou.
IP zaznamenána