30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 8

Autor Téma: [LOST] dechová zkouška  (Přečteno 7139 krát)

Jakub281993

• Zobrazit profil
[LOST] dechová zkouška
« kdy: 30 Června 2020, 10:40:18 »

Pánové potřebuji radu,

v neděli ráno mě zastavila hlídka PČR, nadýchal jsem při prvním pokusu v osm ráno 0,31, druhý pokus byl v 8:05 s hodnotou 0,28 (obě hodnoty na dregeru bez odečtené odchylky). Odmítl jsem že jsem cokoliv pil, požádal jsem o krevní testy, na krev jsme se dostali v 9:30, při krvi bylo v dechu 0,14. Krev mi brali pouze jednou a hned mě i s řidičákem v ruce poslali domů. Je nějaká šance na záchranu řidičáku? Případně doporučení na společnost/osobu, která by mě byla ochotná zastupovat ve správním řízení
« Poslední změna: 01 Října 2020, 11:22:51 od hh »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:dechová zkouška
« Odpověď #1 kdy: 30 Června 2020, 11:00:19 »

Uběhlo mezi oběma pokusy minimálně 5 minut?
IP zaznamenána

TomRider

• Jsem pirát silnic a můj revír je dálnice :-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Června 2020, 11:01:35 »

Pokuď Vám zůstal v ruce řidičák,tak je to dobré.Počkal bych na to až něco příjde a pak bych podal odpor.Mezitím můžete studovat tady na fórum,případy se zbytkovým alkoholem je tu dost.Šance na záchranu řidičáku je vysoká.Taky bych zkusil kontaktovat firmu www.nezaplatim.cz ale nejsem si jistý zda budou řešit alkohol.U mě vyřešily případ  překročení nejvyšší rychlosti, kde mě chtěly vzít řidičák na půl roku a chtěly 5 tisíc a nakonec nic nebude , vyhral jsem to na promlčení.A to jsme nepotřebovaly vidět ani spis, jo židlochovice ty jely i přes chyby které dělaly.
IP zaznamenána
Co mají společného úředník a žába?
Celý den jen sedí, čumí a vymýšlí nesmysly.

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30 Června 2020, 11:05:13 »

Uběhlo mezi oběma pokusy minimálně 5 minut?

na hodinky jsem se přesně nedíval, ale pokud se nepletu tak přistroj čas odpočítával a ihned po dokončení odpočtu jsem foukal znovu. Je tedy možné že to bylo opravdu přesně 5 minut
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30 Června 2020, 11:07:47 »

Pokuď Vám zůstal v ruce řidičák,tak je to dobré.Počkal bych na to až něco příjde a pak bych podal odpor.Mezitím můžete studovat tady na fórum,případy se zbytkovým alkoholem je tu dost.Šance na záchranu řidičáku je vysoká.Taky bych zkusil kontaktovat firmu www.nezaplatim.cz ale nejsem si jistý zda budou řešit alkohol.U mě vyřešily případ  překročení nejvyšší rychlosti, kde mě chtěly vzít řidičák na půl roku a chtěly 5 tisíc a nakonec nic nebude , vyhral jsem to na promlčení.A to jsme nepotřebovaly vidět ani spis, jo židlochovice ty jely i přes chyby které dělaly.

děkuji, firmu jsem již kontaktoval, snad budou ochotní něco takového řešit. Fórum si pročítám a zvažuji zřízení datové schránky abych náhodou nezameškal nějaký dopis. Podle zkušeností ostatních to nevidím zcela růžové, ještě čekám na výsledky krve, je možné si pro výsledky volat sám, nebo mne bude kontaktovat až správní orgán?
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30 Června 2020, 11:19:23 »

Postupoval jste dobře, nepřiznal jste se k pití jakéhokoliv alkoholického nápoje, což je zásadní. 9  z10 lidí se debilně udá samo větou no jedno pivko bylo před 2 hodinami. Šance že v krvi bude do 0,2 je dle mě hodně vysoká - což bude znamenat, že nelze prokázat požití bezprostředně před jízdou a řízení bude zastaveno.

IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30 Června 2020, 11:25:17 »

Postupoval jste dobře, nepřiznal jste se k pití jakéhokoliv alkoholického nápoje, což je zásadní. 9  z10 lidí se debilně udá samo větou no jedno pivko bylo před 2 hodinami. Šance že v krvi bude do 0,2 je dle mě hodně vysoká - což bude znamenat, že nelze prokázat požití bezprostředně před jízdou a řízení bude zastaveno.

Nic jsem nepřiznal, celou dobu jsem tvrdil že žádný alkohol nebyl. Pokud by bylo do 0,2 tak nebude zahájeno správní? Nebo se bere v potaz první měření?
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30 Června 2020, 11:32:40 »

SO by neměl řízení zahájit, protože 0,2 je hodnota, která je považována za hodnotu, která se může v těle vyskytovat zcela přirozeně.  Hodnota z drageru je ´´irelevantní´´ protože rozbor alkoholu  z krve má vyšší vypovídající hodnotu, protože je dělána metodou plynové chromatografie ověřovanou Widmarkovým testem.

Orientační zkoušku provádí policajt nebo strážník detektorem alkoholu v dechu. Výraz „orientační“ znamená, že zjištěná hladina alkoholu v krvi je sice zjištěna jen přibližně, nicméně tuto „přibližnost“ lze určit přesně. Policie občas ve snaze zmást řidiče operuje pojmem „orientační odborná zkouška“ nebo „orientační odborné měření“, to neberte na vědomí. Účelem toho je zamlžit bitevní pole a odsunout do pozadí fakt, že policejní měření vždy bude orientačním a nepřímým měřením.

( poslední odstavec - vypůjčeno z DFENS)
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30 Června 2020, 11:48:17 »

Berte prosím s rezervou. Já osobně bych rozhodně za tento případ komerční službu neplatil, jelikož na SO musí přijít výsledky z nemocnice a krve, ve kterých BY MĚLO být jako výsledek uvedeno "negativní" (bez jakékoli hodnoty). Pokud se nepletu tak nemocnice do 0,2 hodnotu neuvádí a pouze uvede, že alkohol nebyl prokázán. S tímto vyhrát správko musí opravdu (téměř) každý...
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 30 Června 2020, 11:57:29 »

Určitě, ale někdy jsou úředníci hodně kreativní a mohou to zkusit- Takže chce to být ve střehu. Určitě bych žádnou komerční služby zatím nevyužíval, pouze dával pozor na vyzvedávání písemností, využival ternímy pro vyzvednutí, potom zašel pro spis, ten bych sem hodil.

Tohle nelze opravdu projet, pokud se i jako laik poradíte s lidmi z fóra. V ideálním případě nemocnice pošle že alkohol v krvi se neprokázal a SO nezahají řízení.
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 30 Června 2020, 13:18:11 »

Super, moc Vám děkuji za cenné rady, prozatím tedy nebudu propadat panice a budu čekat na výsledek krve, v dechu bylo v tu dobu 0,14, tak doufám že krev bude to stejné a tím bych byl  zachráněn
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 30 Června 2020, 13:59:33 »

1. nic jste nepil - supr
2. nechali vas vydychat pred testem? (alkoholova smes v ostrikovacich ze zimy, ktere jste si v danou chvili neuvedomil+nejake ovoce pred jizdou)
3. je cas 5x60s=300s? Nebo to je 299s? Mate svuj treba zvukovy zaznam?
4. jestli jste pil vite vy sam a pro nas  to neni podstatne. Pokud jste pil, patrne neco najdou i v krvi, coz muze byt do  0.24‰ - bezna hladina alkoholu v krvi a tu podle metodiky odectou a mate 0‰.
Co ukazuje drager je jen orientacni, klidne vam drage muze ukazat 0.18‰ a na krvi vice nebo mene.

Pokud jste nepil jedna se jasne o alkohol v dechu z duvodu ostrikovacu, cemuz odpovida i rychly pokles.
Za 1:30 vam po jedno pivu/ovoci klidne muze vyskocit alkohol na 0,5‰ a behem hodiny spadnout na temer 0.
5. da se operovat s 10% protoze metodika nerika co je zakladem pro 10%, jestli prvni nebo druha hodnota
6. mel jste nejaky vliv na to, proc doba  byla 1h30m? zdrzoval jste apod?

Tady je viceme uceleny popis - stezovatel nehral o ovoce
http://www.bulletin-advokacie.cz/nejvyssi-spravni-soud-orientacni-dechova-zkouska-jako-dukaz-v-rizeni-o-prestupku
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 30 Června 2020, 21:47:20 »

1. :)
2. před testem mě neupozornili na možnost vydýchat se

3. s časem si jistý nejsem, dle mého se nějaký čas odpočítával na měřícím přístroji a ihned po ukončení jsem foukal (v tu chvíli mě nenapadlo čas stopovat)

4. na výsledky krve jsem dost zvědavý, snad bude do 0.2

5. těch 10 procent je dost hraniční, nenapadlo mě že 10 procent může být i z měření které bylo 0.28 a tím pádem by první bylo rozdílné o více jak 10procent

6. vliv jsem neměl, nesnažil jsem se proces natahovat, zdržení dle mého způsobily dva testy na drogy, první byl vadný a musel proběhnout druhý a dále se čekalo na hlídku která mě odveze na odběr, u odběru se dlouho čekalo na vyřešení nějakých papírů které si policie zapomněla na služebně :D

fu> netreba predchozi prispevek citovat
« Poslední změna: 30 Června 2020, 22:32:11 od fu »
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 01 Července 2020, 08:37:52 »

Ještě mě napadlo má smysl volat na místo odběru zjišťovat výsledek krve? A zřízení datové schránky pro jednodušší komunikaci má smysl? S Tím že by bylo přihlašovaní do datové schránky samozřejmě až poslední den..
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01 Července 2020, 16:51:15 »

Telefonicky to asi nepůjde, ale osobně by to jít mělo https://www.ombudsmanprozdravi.cz/nahlizeni-do-zdravotnicke-dokumentace/ - a podělte se zde o výsledek. Je mi z tohoto fóra znám jediný případ, kdy se získání výsledku někdo pokusil, ale nebyl úspěšný (bohužel se mi vlákno nepodařilo dohledat).
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 8