30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: 125km/h na 90 - RAMER 10C, změřen z místa, následně zastaven a ztotožněn  (Přečteno 1474 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Byť to zní logicky, tak (jenom) na  tom to rozhodně nevyhrajete. Už slyším SO jak prohlašuje vopičáky za Mirky Dušíny, co by nikdy nic pro peníze nedělali....
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Mohu požádat o přesun do kuchyně? Děkuji

Přesunuto. Číkus
« Poslední změna: 29 Srpna 2020, 11:45:54 od Číkus »
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Děkuji za přesun tématu. V případu došlo k následujícímu posunu:

29.6. 2020 jsem požádal o nařízení ústního jednání

1.7.2020 byl doručen dopis s nařízením ústního jednání

3.8.2020 - ústní jednání, kde jsem zpochybnil postup při měření a také to, že s vozidlem nebylo možné na místě měření po celou dobu udržet vizuální kontakt, jak je uvedeno v protokolu
dále jsem požádal o výslech svědků (policistů) - to bylo odsouhlaseno

3.8.2020 - vyrozumění o provádění dokazování mimo ústní jednání
výslech obou policistů nařízen na 7.9.2020

6.8.2020 - změna termínu svědecké výpovědi jednoho z policistů na 14.9.2020 (odůvodnění - jeden ze svědků se z termínu omluvil)

Mohu požádat o radu, jak přibližně výslech směřovat? Výslech by měl být prováděn hlavně úředníkem, ale budu u něj přítomen a mohu klást doplňující otázky.

Dále by mě zajímalo, zda není porušena nějaká povinnost ohledně toho, že v žádném oznámení o termínech dokazování není uvedeno, který ze svědků bude vyslíchán v který termín. V prvním oznámení to nutné není, protože měli být svědci vyslýcháni v jeden den - hned po sobě.

Po změně termínu jedné svědecké výpovědi jsem ale nebyl informován, který ze svědků bude kdy vyslýchán. Je to v pořádku? Podle mě by mělo být sděleno jméno svědka, abych se mohl na výslech náležitě připravit.

Předem děkuji

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Námět na brainstorming: Co zkusit požádat SO o změnu termínu, protože dokazování 14.9.2020 Vám nevyhovuje. Když SO vyhověl fízlovi, proč by neměl vyhovět Vám?

Pokud vyhoví, získá se tím další čas.

Pokud nevyhoví, je zde důvod pro podezření z podjatosti.
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Ano, to mám v plánu udělat. Chci jít na první ze dvou výslechů 7.9.2020 a tam se zeptat (případně nahlédnout do spisu), z jakého důvodu se svědek omluvil. Následně se tedy omluvím ze stejného důvodu. Raději se ale omluvím až těsně před druhým výslechem, aby se získalo co nejvíce času před nařízením nového termínu. Děkuji za tip.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Vzhledem k terminum se asi tezko dockate reakce ourady pred naplanovanymi svedeckymi vypovedmi, ledaze byste tam zavolal, ale to urcite sprostemu podezrelemu po drate nevyhovi. Pokud byste tam nesel, omlouval se z terminu a vsadil na prodluzovani a sbirani taktickych bodu do podjatosti nebo odvolani, tak krome argumentu, co uz tu zaznely, se pouzivaji dva nasledujici. Svedci se mohou, a v ramci jedne policejni hlidky budou, domlouvat na svedectvich, proto pozadavek na vyslechnuti ihned po sobe. Dale se ourada chova nehospodarne a po sprostem podezrelem pozaduje dvojnasobek casu/cestovani/nakladu, nez je nezbytne nutne.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

také bych trval na výslechu obou svědků "za sebou"
jestli budou mít čas - společně - až za rok...
co se dá dělat  8)
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Děkuji za rady, dnes jsem poslal na magistrát informaci o tom, že požaduji (vzhledem k nehospodárnosti a možnému vzájemnému ovlivňování svědků) , aby byl nařízen nový termín výslechů ihned po sobě. Dám sem vědět, jak orgán reagoval.
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Mojí žádosti o výslech policistů hned po sobě nebylo ze strany SO vyhověno. Dnes jsem byl tedy na výslechu prvního z policistů. Výslech přikládám v příloze. Nevím, zda to policista řekl úmyslně (abych měl šanci se obhájit - trochu mi to tak připadalo), ale největší šanci vidím v tom, že sám uvedl, že výtyčku umístil 5 metrů před vozidlo i když je v návodu uvedena vzdálenost 10 metrů. Vidíte v odpovědích ještě něco, co by se dalo využít? Případně na co se ještě navíc ptát druhého z policistů příští týden? Předem děkuji
IP zaznamenána

Biker.25

• Zobrazit profil

Dnes jsem byl nahlédnout do spisu. Jeden z policistů se z původního termínu omluvil telefonicky a jako důvod uvedl, že je na dovolené. Správní orgán to schválil a nařídil nový termín. Hned jsem osobně požádal o změnu termínu, protože budu také na dovolené. To bylo hned zamítnuto. Poslal jsem tedy hned poštou námitku podjatosti. Uvidíme, jak se s tím nadřízený vypořádá.
IP zaznamenána