Řidiče s funkční adresou jsem zařídil a teď se po 2 měsících úřad probral. Zaskočilo mě, že mu to neposlali poštou, ale naverbovali místní policajty, aby to doručili osobně. Ti pravděpodobně když na místě piráta nenašli nebyli líní prolustrovat registr a obvolat lidi co tam mají trvalé bydliště a ty otravovat. Bohužel, ti dostali strach a musel jsem to nějak akutně vyřešit, aby se jim znova neozývali, neb jsou to plašani. Musel jsem teda chtě-nechtě četníkovi neformálně zavolat aby se to nějak vyřešilo. Zkoušel jsem ho přesvědčit, aby mu to hodil do schránky, ale prý jen proti podpisu. Tak jsem mu řekl, že ho teď na místě nezastihne, že se kvůli koroně na chvíli vrátil, do domoviny, ale ať tam úřadu řekne, ať mu to pošlou klasicky, že se to k němu dostane. Snad jsem to tím nezazdil, ale protože se to seběhlo hrozně na honem (kdo by řekl, že tahle svoloč po šestý ještě pracuje...), tak jsem nic lepšího nevymyslel a na tuhle situaci jsem nebyl připraven. Teď asi bude záležet co tam napíše úřadu, snažil jsem se to podat tak, aby tam nenapsal, že neexistuje, ale že ho nezastihnul. Odhaduju že ho buď obešlou domů, nebo to hned shodí zpátky na provozovatele, protože se jim nepovedlo ho kontaktovat. V udání jsem si nechal zadní vrátka formulací "vozidlo zastavil", tak snad to v nejhorším pude zkusit hrát alespoň na to. Nečekal jsem, že to budou hrát tímhle směrem, kor když maj možnost jak spolupracujícího helmuta shodit jinak.
Setkal se někdo s podobným postupem, případně co dalšího čekat?