30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: zahájení řízení o přestupku  (Přečteno 469 krát)

čmelak7

• Zobrazit profil
Re:zahájení řízení o přestupku
« Odpověď #15 kdy: 26 Ledna 2020, 19:48:00 »

hmmm tak to nevypada dobře.asi jsem v prrr... kamera zustala na zemi a nejak jsem v tom stavu nemohl nic delat a proletel jsem se vrtulnikem .a HRAT TO NA ZMEKČENI SANKCE jen na odebrani ŘP na motorku to asi taky nepujde?
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Ledna 2020, 19:51:50 »

no a jak to pak probiha dal.rozhodnuti bude odebrani řidičaku a pokuta.delaji se znova zkoušky nebo tak neco?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26 Ledna 2020, 21:13:28 »

Lze i udělit zákaz řízení pouze na motocykly. Ale v tuto chvíli by bylo lepší se soustředit na to, jak se zákazu řízení úplně vyhnout.

U vrácení řidičského oprávnění pak je nutné za určitých okolností absolvovat psychotesty (v tomto případě ano) a autoškolu (v tomto případě pravděpodobně ne).

edit: Ještě mně napadlo, že čmelak7 mohl jet jako spolujezdec. Řidič po nehodě utekl.
« Poslední změna: 26 Ledna 2020, 21:16:31 od Číkus »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 26 Ledna 2020, 21:19:56 »

Klid. Zatim je to ve fazi, kdy urad pise, ze by casem rad prispevek do rozpoctu. Muze to jit od extremu do extremu. Bud jen vi o nehode se zranenim, zkusi z toho vytriskat nejake penize a pri naznaku odporu to vzdaji. Nebo naopak chteji pirata dostat, i kdyby meli jit pres mrtvoly.

Ted jen par nametu k nasledujicimu rizeni... Jak a kdy se policiste dostali k zaznamu nehody? Az s odstupem po nehode? Tedy piratovi zustalo zaznamove zarizeni a casem dal kopii policii? Nebo naopak ma pirat kopii od policie nebo uradu? Je jiste, ze urad ma video? Je jiste, ze urad chce video vyuzit? Je ve spise nejaky zaznam od policie popisujici, co si mysli, ze se asi tak mohlo stat? Nejake snimky a vysetrovani po nehode nebo to stihli zachranari uklidit jako prvni? Urcite se da vymyslet, proc bude potreba jako svedka vyslechnout minimalne odbocujici ridicku, pripadne policisty a zachranare, toto vse urednika odradi od dalsi cinnosti.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 27 Ledna 2020, 16:45:59 »

dekuji za náměty ,jako spolujezdec to neprojde po nehodě zastavila 2 auta co jsem předjel a čekali se mnou na lékaře.Policie si záznam vzala hned u nehody,kamera zůstala na zemi.ja jsem je dostal až s helmou a kamerou, když mě propustily z nemocnice.Výpověd pro policii se řešila po telefonu a nepodepisoval jsem ji.bohužel jsem tam uvedl že jsem předjížděl.Policista mi po tel. řikal že video bude pušteno při jednani na úřadě.Fotky nehody jsem neviděl.Takže mam jit na ústni jednání a vyžadat si čas na pisemné vyjadřeni nebo zažadat o kopii spisu?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 27 Ledna 2020, 20:35:42 »

Fakta:
 - Naboural jste, materiální aspekt je tím pádem jasný.
 - Je to bez pochyby jen a pouze vaše vina, důkazy ve váš prospěch nebo nějaké alternativní zdůvodnění není.
 - Vysvětlení fízlovi po telefonu není důkaz. To byste se musel doznat u správního řízení.
 - Ve spisu nebude nic, co by vám pomohlo

Tedy zbývá to hnát na chybu úřadu. Nemá smysl účastnit se jednání, to nic nepřinese. Požádat o zaslání spisu dle sprř a následně reklamovat, že ho neposlali. Nejspíš to místo usnesení odbudou jen nějakým přípisem. Je ale potřeba požádat jako nějaký jouda, aby netušili co přijde. A také to hnát na to že neprokázali předjíždění, pouze nevěnování se řízení a nedodržení odstupu.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 27 Ledna 2020, 20:46:01 »

dekuji za informace
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02 Července 2020, 21:02:37 »

Tak mám rozhodnutí k nehodě.ohodnocena je takhle
Tímto svým jednáním obviněný porušil ust. § 4 písm. a), § 17 odst. 5 písm. a), § 17 odst. 5 písm. e) a § 18 odst.1 zák. č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů..
Za spáchání uvedených přestupku se obviněnému ukládá :
Podle ust. § 35 písm. b), ust. § 41 odst. 1 a ust. § 46 zákona o odpovědnosti za přestupky a dle ust. § 125c odst. 5 písm. d) zákona o silničním provozu
správní trest pokuty ve výši 6.000 Kč ( slovy: šesttisíc korun českých ).
Pokuta je splatná do 30 dnů od nabytí právní moci tohoto rozhodnutí poštovní poukázkou A nebo bankovním převodem na účet .....
Podle ust. § 35 písm. c), ust. § 41 odst. 1 a ust. § 47 zákona o odpovědnosti za přestupky a dle ust. § 125c odst. 6 písm. b) zákona o silničním provozu
správní trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 6 ( slovy: šesti ) měsíců
s účinností ode dne nabytí právní moci tohoto rozhodnutí.
V souladu s ust. § 95 odst. 1 zákona o odpovědnosti za přestupky se obviněnému ukládá :
povinnost uhradit náklady řízení ve výši 1.000 Kč ( slovy: jedentisíc korun českých )
stanovené ust. § 6 odst. 1 vyhl. č. 520/2005 Sb.
Odůvodnění
Městský úřad obdržel oznámení přestupku Policie ČR Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, Územního odboru Blansko, Dopravního inspektorátu evid. číslo  ( dále též jen „spis policie") ve věci přestupků dle ust. § 125c odst.1 písm. f) bod 7 a ust. § 125c odst.1 písm. k) zákona o silničním provozu, kterých se měl dopustit obviněný  ( dále též jen obviněný ). Přestupků se obviněný dopustil jednáním, které je shora popsáno.
Obviněný je v řízení zastoupen, na základě plné moci ze dne 04.02.2020, JUDr, advokátkou,( dále též jen „zmocněnec“ ).
Z Protokolu o nehodě v silničním provozu, z části Ohledání místa dopravní nehody je zřejmé, že k dopravní nehodě došlo na sil. II. třídy č. 377 v km 19,946 - katastr obce Bořitov, v místě vyústění účelové pozemní komunikace vedoucí k čističce odpadních vod obce Bořitov. Udáváno ve směru jízdy řidiče, s motocyklem  a řidičky s osobním motorovým vozidlem.
Dekuji všem za snahu a příspěvky.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 02 Července 2020, 21:10:01 »

V tom případě je potřeba podat včas odvolání. Pro začátek blanketní.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 02 Července 2020, 21:12:54 »

právnička mi to doporučuje ale upozornuje že už nemam nic co by mi pomohlo v muj prospěch
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 02 Července 2020, 21:13:51 »

Nahrajte sem to rozhodnutí i vše ostatní co k tomu máte.

edit: co se vlastně dělo mezi 27.1.2020 a dneškem?
« Poslední změna: 02 Července 2020, 21:21:28 od Číkus »
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 02 Července 2020, 21:21:28 »

mam to začernovat?
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 02 Července 2020, 21:23:10 »

proběhlo správní řízení a čekalo se na vyjádření od paní z úřadu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 02 Července 2020, 21:24:13 »

Ano. Osobní údaje začerněte.

A v rámci onoho správního řízení se dělo co?
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 02 Července 2020, 22:07:32 »

vypověd svedka  a řidičky.
IP zaznamenána