stalo se v Praze, díky tomuto fóru, které sem začal číst s radostí a denně čekám na nové věci jsem se už nenechal několikrát ožebračit a naposled jsem si stihnul příhodu i téměř celou nahrát.
Zde přepis nahrávky:
...
městapák:tháák, tady máte občanku..
já: můžu se na to podívat?
mstp: na co?!
já:no, na to co jste napsal
mstp: no to se teda nemůžete podívat
já: proč bych se na to nemohl podívat?
mstp:né nemůžete se na to podívat
já:ale proč se nemůžu podívat?
mstp:protože vám to nedovolim a nemáte na to ze zákona právo
já:já si myslím, že na to právo mám
mstp:no to teda nemáte
já:proč nemůžu?
mstp: a proč byste se na to jako díval?!
já: no protože chci vědět, co ste tam napsal
mstp: no vaše nacionále ( po 4min ?! to tam kreslil i fotku asi, teď už začal zvyšovat hlas, postupně křičet a prskat
) vám příjde oznámení, vy eh my už spolu teďka nic řešit nebudeme, já si napíšu všpvaše nacionále a tp vám přijde poštou potom předvolání
já: ale já si myslím, že byste tam měl napsat co se vlastně stalo
mstp: já tam píšu to co já potřebuju , do toho vám nic neni, to je moje věc, vy semnou řešit na místě blokovou pokutu nechcete, tím je to vyřešený
já: víte že ste mě ani nepoučil omých právech?
mstp: ale já vás nemusim poučovat o mých vašich právech
já: to je ale vaše povinnost, vy jste povinnen mě před zahájením úkonu poučit o mých právech a povinnostech
mstp: nenene, já sem proti vám zakročil proti vašemu protiprávnímu jednání, nechte mě domluvit (nikdo mu do řeči neskákal) vy neznáte zákony dnešní? policie
já: ne? tak já sem teda asi blbej
mstp: no tak já vas poučim
já: no tak mě poučte, ale teď už je pozdě jen teda
mstp: no já bych vás poučil na místě, pokud vy semnou chcete řešit přestupek, vy semnou žádnej přestupek neřešíte, řešíte semnou nějaký přestupek?
já:vy mi odpíráte má práva
mstp: řešíte semnou nějaký přestupek?
já: nahlas číslo stážníka
mstp: ale já vám do vašich práv nezasahuju, já proti vám zakročil, já s váma úkon nedělám, já vas musim poučit před zahájením úkonu a vy semnou nic neřešíte
já: vy mě máte poučit pokaždé
mstp: to vás poučej až na správním řízení, né já
já: ale vy mě máte poučit taky o mých právech
mstp: nene, hehe, já vás nemusim poučovat, já s váma nic neřešim.. klidně si na mě stěžujte, nejdřív se naučte zákony a pak mě poučujte!
mstp: to ste zas viděl na internetu, to je zas trochu jinej případ
já: co sem viděl na internetu?
mstp: vo tom úkonu, já sem to viděl taky, jestli myslíte tady tu věc
já: ne, nemam na mysli nic konkrétního
v tuto chvíli je slyšet na záznamu nějakej aktivní občan-čurák, jak chválí městapáky za skvělou práci, že jim prej všechno dosvědčí .... nechápu jak může vůbec někdo mít takové potřeby mspt2: my to máme nahraný to je v pohodě
mstp: né v pohodě, pán si jen na mě bude stěžovat, já sem dyžtak nahranej , takže si stěžujte já za to dostanu ještě pochvalu
mstp: já vás ještě budu poučovat, nevim proč bych vás měl poučovat, když s sspolu nic neřešíme, vy ste to odmít, tím to pro vás zhaslo, budou vás poučovat na správním řízení, tam vám to vysvětlej
mspt1 a mstp2: on se nemusí vyjádřit, nechce se vyjádřit, on mě bude ještě poučovat... ( tady je slyšet jak mu 2 radí aby to napsal do oznámení rovnou, takže co kam psal fakt nevim ale koukal jak bacil do lekárny ) pán si počká, to tady napíšeme, on má čas
mspt: ještě mě tady bude zkoušet ze zákonů ty vole.. to je drzost... (moje SPZ) supr
mstp: tak tady to máte... a teď začal hodně křičet a strčil hlavu do okýnka " doufám že ste si mě taky natočil abyste mě dobře slyšel!!
já: já vás nenatáčim, ale nahrávám
mstp: příjde vám oznámení o přestupku naschle
já: okey, nashle..
Mám pocit, že za tohle by pochvalu nezasloužil..