30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: neuznany Helmut  (Přečteno 475 krát)

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:neuznany Helmut
« Odpověď #30 kdy: 10 Července 2020, 23:10:29 »

to si jen tak pojmenovali ... já žádný odvolání v rámci Rosic nepodával :-)
Spíš mi to přišlo, že si popletli spisy a bylo to určeno někomu úplně jinému :-)
Protože 29.5.2020 to zkusili ještě jednou  a zamotali do toho úplně jiný případ ze Šlapanic- úplně jiné spisové značky:-)
Na to jsem zareagoval :
reakce na výzvu

od KUJMK mi byla doručena  opětovná výzva na doplnění  Žádosti opatření proti nečinnosti  Městského úřadu Rosice ve věci MR-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ve výzvě je uvedeno, že jsem na minulou výzvu reagoval zasláním nějakých doručenek od písemností ze Šlapanic.
Zde bych rád vyzval KUJMK ,aby zaslané písemnosti správně zařazoval do spisů a "doručenky ze Šlapanic" včetně všech náležitostí přiřadil do správného spisu k případu Šlapanice. Uvedená písemnost neměla s Rosicemi naprosto nic společného. Byla to žádost o opatření proti nečinnosti proti MU ŠLapanice -
A k výzvě jako takové sděluji, že v původní Žádosti o opatření proti nečinnosti proti MU Rosice byly uvedeny všechny náležitosti.

vypadá to, že Frolichova partička tam má pěkný bordel
« Poslední změna: 10 Července 2020, 23:12:17 od sennheiser »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 11 Července 2020, 17:57:21 »

Jestliže SO stanovuje lhůtu, pak se nejedná o výzvu, nýbrž o usnesení (analogie k § 37(1) SprŘ). Podejte odvolání, pro začátek blanketní.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 11 Července 2020, 18:51:30 »

Ale o pár odstavců níže se píše následující
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 05 Srpna 2020, 20:31:43 »

Tak z Rosic přišlo Rozhodnutí o vině ze dne 15.7.2020 ( na 12 stránek !!)
Nějak mi tam nesedí pár věcí..
v odůvodnění píší, že: "osoba určena jako řidič ( Helga) byla vyzvána k podání vysvětlení, které ji bylo zasláno
na adresu trvalého pobytu v Rakousku / převzala dne 30.8.2019 / i na adresu doručovací v ČR / vhozeno do schránky dne 10.9.2019 /
Dne 30.8.2019 bylo SO doručeno prostřednictvím emailu
sdělení od soudního tlumočníka, který jejím jménem vyplnil zaslaný formulář, kde se sdělený řidič doznává
k uvedenému přestupku. Dne 6.9.2019 bylo SO doručeno prostřednictvím pošty podání vysvětlení od sděleného řidiče,
že uvedené vozidlo neřídil a majitele nezná. Jako důkaz sdělěný řidič poslal scan průkazu totožnosti. Poslední podání vysvětlení bylo
SO doručeno dne 19.9.2019 prostřednictvím poštovní služby, kde se sdělený řidič doznává ke svému přestupku. Podpis je zcela odlišný
od předchozího podání.

nejasnosti:
1) dotazem na úřad dne 2.3.2020 jsem žádal o informaci kolik písemností bylo posláno posláno dané rakouské
    občance na její adresu v Rakousku.  Přišla odpověď že žádná..
2) pořád nechápu, kde se tam vzal ten soudní tlumočník, pokud Helga převzala dopis s formulářem 30.8.2019,
    tak kde k tomuto formuláři přišel, když jej už vyplněný poslal na SO 30.8. v 16 hod mailem.
    Pokud je to známý Helgy, která mu ten dopis poslala, tak nechápu, že poslal znění, že řídila přiznává se.
    A navíc , proč by pak posílala hned dopis sama za sebe, že neřídila??
    Na moji obsluhovanou schránku došel dopis 10.9.2019 a bylo odpovězeno přiznáním.- doručeno SO 19.9.2019
    Mají tam teď 2 odlišné podpisy a 2 přiznání viny a 1 nepřiznání :-)

Dále SO píše " účastník řízení žádal dne 12.2.2020 o informaci o stavu řízení a stanovisko k řízení dle SPrŘ.
SO poznamenává, že se účastník řízení osobně dostavil dne 4.12.2019 za účelem nahlédnuté do spisu což mu bylo v 16.59
umožněno."

1) je tedy správně, že na tuto žádost nijak nereagovali? ( přece za 2 měsíce mohlo dojít k jakémukoliv doplnění spisu)

A pak ještě SO píše "provozovatel vozidla sptřuje rozpor , kdy měřící zařízení je umístěno v rozporu s doporučeným postupem od výrobce, který určuje pozici RH tak, aby nebyl v poloměru 3,5m od RH žádný velký kovový objekt. K tomuto SO dodává, že
taková podmínka v návodu není a umístění je schváleno"

1)  zde je důkaz, že to výrobce vyžaduje :  viz příloha
     jde o to, že před radarem je v rosicích možnost parkovacího místa a jsem si zcela jist, že když tam Helga projížděla,
     tak tam stála vysoká dodávka :-)

A finále ohledně podjatosti "účastník podal námitku podjatosti úřadu , jelikož ve spise byly některé dkumenty označeny interním sdělením " nezmiňovat, nezajímá nás to" a účastník řízení se domnívá , že tyto dokumenty byly fakticky z jednání vyloučeny.
Námitka na podjatost úřadu neexistuje, podjatost může být pouze na konkrétního úředníka. Lístečky byly pouze neformální interní poznámky SO nemající vliv na průběh a výsledek řízení".

1) V původním Rozhodnutí ( Příkaz) z 27.11.2019 však přesně tyto označené části spisu byly vynechány a v Odůvodnění vůbec
  nebyly zmíněny.
2) Jak jsem mohl dát námitku na podjatost na konkrétního úředníka, když mi osoba, která nalepila ty lístečky nebyla v té době známa?

Máte prosím nekdo nějaké rady co by se dalo napadnout v odvolání?
Začnu nejdříve blanketním odvoláním.

« Poslední změna: 05 Srpna 2020, 21:00:12 od sennheiser »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 05 Srpna 2020, 21:19:13 »

Tak mi to nedalo a zkontaktoval jsem toho tlumočníka a situace se vyjasnila:
Helga mu ten den co přebrala dopis zavolala, jestli by to za ni vyřídil ( byla si vědoma, že v ČR jezdila autem)
Tlumočník ten den napsal mail uvedeho znění. Za 2 dny mu prý volala, že si ten dopis přečetla pořádně a zjistila, že se jedná
o českou RZ a to, že určitě neřídila. Následně jej znovu kontaktovala, aby jí přeložil text do CZ a ona jej včetně scanu odeslala
do Rosic :-) 
Takže je to zkušenost pro příště - nepsat skutečnou adresu,ale fiktivní ( ale doručovací skutečnou) tady úřad nečekaně poslal
dopis na obě adresy. U fiktivní by ale mohl nastat problém že v registru by takovou osobu nenašli..
Aktuálně tedy odvolání budu stavět na:
1) podjatosti, kdy v prvním Příkazu nebyly uvedeny dokumenty označené těmito papírky
2) parkující auto před radarem a nesplnění požadavku výrobce
3) nereakce úřadu na žádost o informaci o stavu řízení

« Poslední změna: 06 Srpna 2020, 19:52:00 od sennheiser »
IP zaznamenána