Chodci jsou zlo, já bych je zakázal. Vždyť nemají deformační zóny a ani jiné bezpečnosní prvky.

Konec srandy, pár případů z mých cest.
Tma, déšť, slečna, cca 17 let, sluchátka, telefon v ksichtě. Vylezla mimo přechod mezi dvěma zaparkovanýma Dailynama mě přímo před auto. Měla štestí, že jsem zrovna brzdil do parkovacího místa a trefil jí v rychlosti svižnější chůze. Takto si jen nežně sedla na kapotu. Jen tou ulicí projíždět, tak je po ní. O 15 metrů zpátky je přehledný krásně osvětlený přechod. Myslím že kartáč, jaký zažila, ji převychoval. Odcházela v slzách.
Skupina holek zhruba 8 let. Stojí spořádaně vedle mě na červenou, něco si šuškají, chichotají se a natáčí se mobilem. Když se blíží auto, jedna se rozeběhne přímo před auto a za zvuku pískajících gum mu přeběhne těsně před nárazníkem. Na druhé straně se otočí vysmáta na kamarádky a zakřičí: "HA! Stihla jsem to! Máte to?!". Je pravda, že auto jí nezabilo, ale ta paní co z něj vylezla jo.
Přechod, auta červená, chodci zelená. Davy z obou stran se začnou valit, když většina zmizí na přechodu zůstane v objetí s propletenými jazyky mladý pár. Autům mezitím padá zelená... láska je tak krásná, jistě je krásné zemřít v objetí, ale... tůůůůůů tůůůůůů kurva! A ještě Julie od Romea rozčiluje, proč na ně jako troubí.
Ne, chodci nemyslí a dokonce ztratili pud zebezáchovy. Ty auta u přechodu zastavit prostě musí. Buď dobrovolně, nebo o ně.