30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz - zastavení na šikmých vodorovných čarách Praha  (Přečteno 2436 krát)

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz - zastavení na šikmých vodorovných čarách Praha
« Odpověď #15 kdy: 10 Září 2019, 12:29:43 »

Myslím, že všechno máte naservírované na zlatém podnose.
IP zaznamenána

j0hn

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10 Září 2019, 12:57:05 »

Kolečka se roztočila znamená, že Vám přišlo předvolání k ústnímu jednání? Píše se tam něco o výslechu PaChů? Kolik času zbývá do ÚJ? Máte spis?
Nahrajte anonymizované předvolání a spis, pokud ho máte.

IP zaznamenána

am6

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Září 2019, 19:35:11 »

vypadá to že mám u asmodeus jedno pivo :)
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 19 Září 2019, 22:35:14 »

Jaký mám zvolit další postup? Nahlédnout do spisu a přijít osobně na pozvání od magistrátu? Raději bych vše řešil písemně.
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 19 Září 2019, 22:37:43 »

Kolečka se roztočila znamená, že Vám přišlo předvolání k ústnímu jednání? Píše se tam něco o výslechu PaChů? Kolik času zbývá do ÚJ? Máte spis?
Nahrajte anonymizované předvolání a spis, pokud ho máte.

Až teď jsem si všiml, ze vlákno se rozrostlo na další stránku. Myslím, že přišel dopis o zahájení správního řízení. Zítra ho anonymizuji a nahraju. Spis zatim nemam.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 20 Září 2019, 11:12:36 »

Na základě žádosti https://www.30kmh.cz/index.php?topic=8493.msg93191#msg93191 přesunuto do kuchyně.
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23 Září 2019, 08:07:18 »

Tak konečně přidávám, to co mi poslali. Bohužel čas letí hodně rychle a předvolán jsem na 24.9.2019. Raději bych vše řešil písemně, ale jelikož jsem na to neměl čas, tak mi nezbývá nic jiného, než tam dojít osobně, což se bude rovnat prohře?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 23 Září 2019, 09:20:17 »

Chodit tam nemusíte. Stačí napsat, že se k věci vyjádříte písemně a že žádáte SO o poskytnutí lhůty 30 dnů pro písemné vyjádření. Když to pošlete dnes e-mailem a do příštího pondělí potvrdíte poštou/DS, může SO vydat rozhodnutí hned po ústním jednání v nepřítomnosti obviněného dost těžko - musel by přezkoumatelně vysvětlit, proč o Vaše písemné vyjádření nemá zájem, příp. proč odmítl poskytnout lhůtu.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 23 Září 2019, 09:23:52 »

Proč by to měla být prohra. Máte několik dalších možností:
1) Zítra před jednáním dokulháte na nejbližší chirurgickou pohotovost, tam sehrajete divadýlko, že jste špatně šlápl a že Vás bodá v nártu kdykoliv na nohu trochu došlápnete, necháte se ošetřit a  po ošetření zavoláte na ouřad co se vám stalo a omluvíte se z jednání. Následně na SO zašlete papír z pohotovosti. Tím odložite další jednání nejméně o 15 dnů.

2) Zítra se dostavíte na jednání, necháte si udělat kopii spisu a na jakoukoliv otázku odpovíte, že se vyjádříte písemně po prostudování spisu a požádáte o termín dejme tomu 10 dnů. Pokud by náhodou byl současně veden i výslech pachů, zeptáte se jich (jednotlivě) zda viděli kdo s vozidlem na inkriminovaném místě zastavil. Výsledkem by mělo být, že budou nuceni prohlásit, že viděli stojící vůz ve kterém jste za volantem seděl Vy....ale nic jiného nenaznačujte. Dlší otázky musíte vést směrem k tomu, aby z výslechu vyplynulo, že se nezajímali o to , PROČ jste tam musel zastavit....a opět nic jiného nenaznačujte. Nakonec to celé zhodnotíte a v kombinaci s obsahem spisu, případnými nahrávkami - pokud nějaké vytáhnou - vyrobíte hezké písemné vyjádření.

Podle mně toto by se nemělo prohrát. 
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 23 Září 2019, 16:49:35 »

Varianta 00 nechodit se mi zamlouvá více. Navíc nekdy příště tam bych měl zajít, udělat si aspoň kopii spisu.

Varianta 01 zní zajímavě, ale to nebude nic pro mne.

U varianty 02 si zase nejsem tak jistý v kramflecich. Na to ještě nejsem tak dobře seznámen s tematem, abych nahodou neřekl něco špatně.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 23 Září 2019, 17:00:11 »

Než něco napíšete, bylo by dobré zajistit spis. Takže buď varianta 00 s tím že v mezidobí si zajdete pro spis nebo 02.

U varianty 02 si zase nejsem tak jistý v kramflecich. Na to ještě nejsem tak dobře seznámen s tematem, abych nahodou neřekl něco špatně.

Tak na druhou stranu je to příležitost si to zkusit a získat zkušenosti. Když tohle náhodou prohrajete, tak jde v nejhorším o malé jednotky tisíc. Příště může jít o body nebo třeba o řidičák a zkušenost se Vám bude hodit.
Koukal jsem ještě jednou a pachové předvolání nejspíše nejsou, takže tuplem nemůžete nic zkazit. Prostě tam nakráčíte, požádáte o kopii spisu a požádáte o přiměřenou lhůtu k písemnému vyjádření. 
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 23 Září 2019, 17:01:51 »

No a samozřejmě již při vstupu do budovy zapnete nahrávání a celou dobu budete nahrávat.
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 23 Září 2019, 20:03:42 »

Než něco napíšete, bylo by dobré zajistit spis. Takže buď varianta 00 s tím že v mezidobí si zajdete pro spis nebo 02.
Zitra tam zajdu a zkusim varinantu 00 s tim, ze si zajdu pro spis. Díky za radu.
IP zaznamenána

Pražák

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 26 Září 2019, 00:03:13 »

Kopie spisu pořízena, vesměs v nem nic není, včetně tří fotek, na kterých je vyfocené inkriminované vozidlo, s rozsvícenými světlomety, které vypadá, ze by mohlo právě zastavit na čarách. Zitra nahraji cenzurovanou verzi. Dostal jsem sedmi denní lhůtu na písemné vyjádření, tj. do 1.10. včetně.

Co teď? Napsat dopis s popisem co se stalo? Kontrolka motoru, preventivni zastavení, po odjezdu už nesvitila, v servise vyměněn snímač tlaku oleje? Tj. zastavení vozidla nezávislé na mé vůli.

Nouzové stání vozidla
(Předpis č.361/2000 Sb. Část první, Hlava II, Díl 3, Oddíl 1, §26)
Zákon charakterizuje nouzové stání jako: přerušení jízdy pro závadu na vozidle nebo nákladu, v důsledku dopravní
nehody nebo pro náhlou nevolnost, jestliže takové vozidlo tvoří překážku provozu na pozemních komunikacích.

Ale všechno se to seběhlo tak rychle, ze jsem ani nestačil vyndat trojúhelník, abych splnil svoji povinnost?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 26 Září 2019, 00:15:13 »

Kde přesně to bylo? Na V 13 je možné vjíždět také pokud je to nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci.

Chvíli bych se s nimi pokočkoval na toto téma a v případě prohry jim můžete vpálit, že tam vjel a zastavil někdo jiný, Vy jste pouze odjížděl. Nepředpokládám, že by stihli včas zahájit sprdel s provozovatelem.
IP zaznamenána