30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Průběžná kontrola STK  (Přečteno 723 krát)

Freki

• Zobrazit profil
Re:Průběžná kontrola STK
« Odpověď #15 kdy: 24 Července 2019, 17:44:26 »

Tak mám doma (už dlouho spis). Dneska jsem měl mít ve 14:00 ústní jednání na které jsem totálně zapomněl.

Dnes v 17:13 mi byla vystavena zprava z pohotovosti ORL.

Pokud jim dnes DS zašlu omluvu z jednání (začerněnou kopii zprávy) až zítra nebo dnes pozdě večer. Nemám u sebe skener.
Bude tato omluva akceptována? Začátek vyšetření nikde není stanoven.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 24 Července 2019, 18:14:17 »

Nebude-li SO chtít, tak nebude mít problém takovou omluvu neuznat a projde mu to. Kdy jste přišel na pohotovost lze zjistit. Na druhou stranu, jestli to byl první termín ÚJ a první omluva, tak by to nemusel orgán hrotit, ale problém je, že se omlouváte až ex post, to i podle související judikatury je přípustné jen opravdu výjimečně.

Byli na to ÚJ předvolání svědci či se tam mělo dít něco jiného než sezení s orgánem nad papíry? Pokud ne a orgán navíc již bleskově nerozhodl, je uznání omluvy nepodstatné, jediným důsledkem by bylo opakování takového vcelku zbytečného ÚJ, to by hrálo roli jen pokud stříháte metr do promlčení. Spíš než optimalizovat omluvu z hlediska její uznatelnosti je důležité poslat ji rychle a hlavně uvést, že i když jste se nemohl účastnit ÚJ, chcete využít práva seznámit se s podklady (včetně těch, které případně byly výsledkem ÚJ) a navrhnout třeba i nějaký termín, nebo požádat o lhůtu, každou minutou prodlevy roste riziko, že SO vydá a vypraví rozhodnutí. Pokud jde zprávu z ORL, stačí foto na mobil, netřeba čekat na dostupnost scanneru.
IP zaznamenána

Freki

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24 Července 2019, 19:22:56 »

Byl to druhý termín. První byl odložen z důvodu seznámení se s rozsáhlým spisem (cca. 72 stran + CD). O žádných svědcích předvolaných na základě SO nevím)
K ÚJ budu chtít předvolat svědky (minimálně soudního znalce, který vypracoval posudek a technika STK, který prováděl. To jsem právě chtěl, řešit na tomto ÚJ.
IP zaznamenána