značka byla "upravená" kvůli parkování, bohužel jsem jí zapomněl při odjezdu odlepit.
..to je ten problém s úpravou RZ v modré zóně.. nikdy nesmíte s upravenou RZ pak odjet..
Při následné kontrole jsem se bohužel ke všemu přiznal, včetně důvodu, proč je značka přelepená. Opravdu nevím, co to do mě vjelo, zásadu nebavit se s policií sice znám, ale měl jsem asi nějaký zkrat. Nicméně nic jsem nepodepisoval ani to po mě nikdo nechtěl.
no.. tím jste si pozici opravdu nevylepšil..
..ale odpor je asi jasný.. tady není co ztratit..
Asi jediná použitelná taktika mě napadá to co píše Číkus.. "auto zaparkoval
kamarád někdo jiný a já jsem ho vyzvedával. Při kontrole mi došlo že upravil RZ a proč a nechtěl jsem aby měl problémy".
edit: Lepší asi je nepoužít slovo "kamarád".. kamarád nepatří mezi osoby blízké a úřad vás může nutit sdělit jeho totožnost.
Není možné nějakým způsobem popřít to, co jsem řekl hlídce? Evidentně z toho neexistuje žádný audiozáznam, a tak celá tato informace stojí jen na výpovědi dvou policajtů.
To popřít můžete, ale policajti si asi navzájem dosvědčí svou verzi a SO bude věřit jim.
Víc hratelné je asi tvrdit že špatně pochopili to co jste řekl.
A taky je ta taktika víc použitelné když uplyne delší čas od přestupku a policajti si nebudou pamatovat jak to vlastně bylo (ale to jim nebrání si při výslechu do detailu "vzpomínat" na svou verzi).
Případně mě ještě napadá, nejde to nějak uhrát na neúmyslné spáchání přestupku? Z toho co jsem řekl policii přece jasně vyplývá, že jsem značku zalepil kvůli parkování, nikoli s úmyslem s takto upravenou značkou jezdit a tím pádem je mým přestupkem to, že jsem nezkontroloval před jízdou vozidlo. Z toho co jsem zatím zjistil, je nutné prokázat úmysl, nebo se mýlím?
Úmysl prokázat nutné není.. k zavinění přestupku stačí i nedbalost.
Navíc tak jak jste to podal tak se k úmyslnému přelepení přiznáváte.
A úplně zapomeňte na argument že jste to přelepil "jen" v úmyslu se vyhnout postihu za přestupek.. to není omluva.. to je ten důvod proč je úprava RZ přestupek
Ale půjde to na nedbalost překlopit argumentem že to přelepil někdo jiný a vy jste si jen nezkontroloval RZ před odjezdem..
..bohužel od toho si nemůžete slibovat víc než snížení trestu.. když dosáhnete na spodní hranici tak můžete ušetřit tisícovku (pokuta se sníží o 2000, ale budou navíc 1000 náklady řízení).
No a kamarád se k modifikaci značek dozná, ovšem v době, kdy vozidlo stálo zaparkované, tedy se vlastně ničeho zásadního nedopustil.
To bych nedělal.. může to skončit LOST-LOST..
Kamarád musí být srozuměn že dostane a asi i vykoná zákaz řízení.. argument že úprava RZ po zaparkování není přestupek asi neprojde ani u soudu, ale zcela jistě na to nebude slyšet SO1 ani SO2.. a než dojde k rozsudku tak zákaz řízení už uplyne.
Navíc i když se kamarád k úpravě RZ přizná tak to pořád neřeší že Hippieguy s tou upravenou RZ jel.. tam je nedbalost že si to před jízdou nezkontroloval..
..a tak to může skončit flastrem pro oba dva.
Na MD mi vyhnilo několik věcí, vždy rozepsaných rozumně na několik stránek.
MD dává naději na vyhnití, ale tohle bude asi bude mít větší prioritu než banální přestupky.