30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva k uhrazení určené částky provozovateli motor. vozidla – náhled do spisu  (Přečteno 732 krát)

Samsonite

• Zobrazit profil

Ahoj,
moc rád si tu čtu.
A už je to tady pro mě taky.
Jako nováčkovi mi poprvé přišla Výzva k uhrazení určené částky provozovateli motorového vozidla, par. 125h.
Stání na modré zóně, místo a čas.
V dokumentu byla zmínka o možnosti nahlédnutí do fotodokumentace.
Měl jsem trochu času, tak jsem po marném předchozím telefonickém přesvědčování, aby mi to poslali mailem, vyrazil.
Zjistil jsem, že mají fotografie z jednoho místa ale ne pro jeden čas, jak je výzvě, ale pro dva časy. Několik hodin po sobě (2x průjezd harvesteru).
Jestli to dobře chápu, kdybych na základě výzvy částku zaplatil, obratem by mi přišla druhá výzva na další částku na ten druhý čas.
Jdu do boje.
Zamýšlená strategie je teď nedělat nic.
Když se ozvou se Sprdelí, reagovat jak zde již bylo několikrát doporučováno, tj.:
Stání vozidla v zadokumentovaných časech není přestupek, protože auto vždy minutu před časem příjezdu harvesteru na místě zastavilo a minutu po průjezdu harvesteru zase odjelo. Náhodou, při druhém zastavení, bylo volno na tom samém místě. A ještě připomenout zásadu „In dubio pro reo. – Při pochybnostech rozhodnout ve prospěch obviněného.“
Jen mě trochu znejistilo stanovení času na těch fotografiích. Čas zhotovení fotografie je na tisíciny vteřiny ale je tam pak vždy bez mezery stejným fontem a barvou napsáno „+02:00“. Nemůže to mít něco společného s s tou 3 minutovou lhůtou povoleného parkování na modré zóně (je jasné, že harvester samozřejmě jen projíždí)?

Děkuji Vám za Vaše rady.

Dokumenty bych chtěl nyní prezentovat neveřejně.
O podrobný popis dosažení výsledku, ať už bude jakýkoli, se samozřejmě pak podělím.

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Zjistil jsem, že mají fotografie z jednoho místa ale ne pro jeden čas, jak je výzvě, ale pro dva časy. Několik hodin po sobě (2x průjezd harvesteru).

Asi potřebují 2 časy na 1 přestupek.. ale to by mohlo být vidět z odpustku jestli tam je napsáno že řidič v xx hodin stál.. a nebo řidič v době nejméně od xx do yy hodin stál.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Přemístil jsem téma, aby mohl pan Samsonite nahrávat dokumenty.
IP zaznamenána

Samsonite

• Zobrazit profil

Děkuji za přemístění do neveřejné části fóra.
Nahrávám sem částečně anonymizované pdf se spisem, který jsem ofotil při mé návštěvě na MU Praha 2. Pokud to tak nebude stačit, mohu poslat plné znění.
Návštěva probíhala tak, že úřednice byla na začátku velmi vstřícná.
Zpaměti reprodukuji:
Hned se hrnula, že mi ukáže „ty fotky“.
Tak jsem si je nechal ukázat.
„Tak se podíváme co u nás máte, aha jenom jeden den ale dva časy.“
 Vyjádřila se pak v tom smyslu, že to auto tam parkovalo několik hodin a že to je jasné. Že to už nemohli tolerovat a poslali to.
Řekl jsem jí, že si myslím, že naopak nemají vůbec nic, že jsou to dva průjezdy a že náhodou je to možná na stejném místě ale i tak to nic nedokazuje.
Chvíli mlčela, pak řekla že to není tak jisté, že by jí to samu zajímalo, jak se k tomu postaví její nadřízení. Že to s nimi probere, jestli bych jí nedal mobil, že by mi to jako hned zatelefonovala, jak to vypadá.
Řekl jsem jí, že v tom nevidím pro sebe žádnou výhodu, naopak, že budeme postupovat standardním postupem, že teď například ani nevíme nic o řidiči. A že jsem se přišel podívat na ten spis.
Ona opáčila, že mi to už ukázala.
Já jsem jí řekl, že spis se vede v písemné formě.
Ona se zase zeptala, co chci ze spisu vidět, že mi to to tedy vytiskne, klidně i kopii pro mě.
Odpověděl jsem, že všechno, celý spis.
Poslala mě na chodbu a šla za vedoucí.
Když se vrátila, řekla mi, že to bude chvilku trvat.
Po cca 20 min mě pozvala zpět. Dala mi hromadu před chvilkou vytištěných papírů, že to je ten spis. Ofotil jsem si je – viz příloha, do protokolu jsem nechal napsat, že spis je veden nepořádně, že nebyl do mého příchodu v písemné podobě a že tam chybí například obsah a seznam příloh. Ani jednou se nezamračila, vše tam ochotně napsala.
Několikrát mezi řečí řekla, ať jejich reakci nečekám hned, že toho mají hodně. Když to řekla po druhé nebo po třetí tak jsem jí řekl, že když neodpoví vůbec tak to je také reakce. Řekla, že ví.
Tak to byla moje první zkušenost s úřednicí kvůli dopravnímu přestupku.

Vím, že Sprdel mohou táhnout 4 roky, když jí zahájí.
Jak jsem už před tím psal, když se ozvou, chci zastávat stanovisko (doufám, že dost silé),  že průjezd harvesteru jistě neznamená, že tam auto stálo déle než 3 minuty i když fotky auta stojícího na jednom místě mají v jednom dni v různých časech. Prostě tam napodruhé bylo znovu náhodou místo.
Jen mě trochu zaráží ten text na fotografiích, hned za časem to „+02:00“. Nevěděli by jste co to může znamenat?

Předem děkuji za rady a názory.
« Poslední změna: 11 Března 2019, 01:46:08 od Samsonite »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jen mě trochu zaráží ten text na fotografiích, hned za časem to „+02:00“. Nevěděli by jste co to může znamenat?
Už Vám to psal Číkus :
+02:00

a tak ještě jednou polopatě to „+02:00“ za časem znamená Středoevropský letní čas.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Špatná anonymizace.. na jednom místě není anonymizovaná RZ vozidla (a třebas který je to ÚMČ anonymizujete zbytečně když je tam vidět místo přestupku).

V Praze může vyjít.. vypadá to že i po přesunu na MČ to aspoň v některých jde stejně pomalu jako na MHMP.. a to že se 5 měsíců po přestupku dostali k výzvě k uhrazení určené částky tomu nasvědčuje..

ale dá se tomu štěstíčku jít naproti a nejlépe udat řidiče který bude ochotný zdržovat a přiblížit to k promlčení.

Stání vozidla v zadokumentovaných časech není přestupek, protože auto vždy minutu před časem příjezdu harvesteru na místě zastavilo a minutu po průjezdu harvesteru zase odjelo. Náhodou, při druhém zastavení, bylo volno na tom samém místě. A ještě připomenout zásadu „In dubio pro reo. – Při pochybnostech rozhodnout ve prospěch obviněného.“

Jestli řidič opravdu neodjel tak to asi nebude fungovat.. těžko se okecá že řidič zastavil přesně na stejném místě a má i kola ve stejné pozici (na originálních fotkách to asi bude vidět).
IP zaznamenána

Samsonite

• Zobrazit profil

Už Vám to psal Číkus :
+02:00

a tak ještě jednou polopatě to „+02:00“ za časem znamená Středoevropský letní čas.

Už rozumím. Díky
IP zaznamenána

Samsonite

• Zobrazit profil

Špatná anonymizace.. na jednom místě není anonymizovaná RZ vozidla (a třebas který je to ÚMČ anonymizujete zbytečně když je tam vidět místo přestupku).

V Praze může vyjít.. vypadá to že i po přesunu na MČ to aspoň v některých jde stejně pomalu jako na MHMP.. a to že se 5 měsíců po přestupku dostali k výzvě k uhrazení určené částky tomu nasvědčuje..

ale dá se tomu štěstíčku jít naproti a nejlépe udat řidiče který bude ochotný zdržovat a přiblížit to k promlčení.

Jestli řidič opravdu neodjel tak to asi nebude fungovat.. těžko se okecá že řidič zastavil přesně na stejném místě a má i kola ve stejné pozici (na originálních fotkách to asi bude vidět).
Díky.
Anonymizace opravena.
Myslel jsem si, asi naivně, že jim ty 2 fotky ve dvou různých časech nijak nepomohou.
Zkusím raději nahlásit řidiče, co by to mohl přiblížit k promlčení.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Nejsem si jist tou kvalitou fotek z kamery a hlavně podle mne to pokaždé bude z jiného úhlu - možná pro příště sledovat průjezdy špiclíků a vždy jít malinko změnit polohu.

No zatím nevím ani o nikom kdo by to na ty tři minuty zkusil a prohál či vyhrál. Snad jediné info je to, že to mají prý posichrované tím, že podle nich ani ty 3 minuty tam stát nesmíte a tím, že to vyhodnocují zpětně, tak vyloučí tu dobu kdy by vás vyfotili a vy budete zrovna na cestě k autoamatu.
Podle mne se tam ale ty 3 minuty stát smí.
Takže je otázka jestli chce Samsonite být průkopníkem.
Možná by šlo udat Helmuta, od něj se nechat zmocnit a za Helmuta zkusit průzkum bojem ohledně tří minut a opakovaném zastavení.

Nicméně podle mne se už nejspíš nestane vůbec nic. Turbo snad nejedou takže bych počkal na výzvo k udání řidiče v SPRDEli a pak případně udal Helmuta.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

No a ten řidič může zkusit zdržovat omluvenkama a zkoumáním spisu atd a do toho může taky zkusit hrát na to dvojnásobné odjetí a když ho "usvědčí" tou stejnou polohou vozu, tak zjistí, že to vlastně bylo úplně jinej den, takže on to nebyl.
Nicméně 7 měsíců není krátká doba.
IP zaznamenána

Samsonite

• Zobrazit profil

No a ten řidič může zkusit zdržovat omluvenkama a zkoumáním spisu atd a do toho může taky zkusit hrát na to dvojnásobné odjetí a když ho "usvědčí" tou stejnou polohou vozu, tak zjistí, že to vlastně bylo úplně jinej den, takže on to nebyl.
Nicméně 7 měsíců není krátká doba.
Díky za nápad!
Nejsem si jist tou kvalitou fotek z kamery a hlavně podle mne to pokaždé bude z jiného úhlu - možná pro příště sledovat průjezdy špiclíků a vždy jít malinko změnit polohu.

No zatím nevím ani o nikom kdo by to na ty tři minuty zkusil a prohál či vyhrál. Snad jediné info je to, že to mají prý posichrované tím, že podle nich ani ty 3 minuty tam stát nesmíte a tím, že to vyhodnocují zpětně, tak vyloučí tu dobu kdy by vás vyfotili a vy budete zrovna na cestě k autoamatu.
Podle mne se tam ale ty 3 minuty stát smí.
Takže je otázka jestli chce Samsonite být průkopníkem.
Možná by šlo udat Helmuta, od něj se nechat zmocnit a za Helmuta zkusit průzkum bojem ohledně tří minut a opakovaném zastavení.

Nicméně podle mne se už nejspíš nestane vůbec nic. Turbo snad nejedou takže bych počkal na výzvo k udání řidiče v SPRDEli a pak případně udal Helmuta.
Jestli to chápu dobře, tak teď nedělám nic (neplatím a nikoho neudávám). Ještě mě jednou vyzvou abych udal řidiče před překlopením do SPRDELe? Myslel jsem že se řidič musí udat do 15-ti dnů od převzetí dopisu nebo do 60 dnů od té doby co se o tom SO dozví (to už je dávno pryč - Měšťáci jim to poslali podle spisu 2.10.2018), podle toho co nastane později.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Asi by to šlo vyzkoumat i z toho co je tady.. a originál bude určitě kvalitnější.
A když máte čas tam jít a měnit polohu tak můžete rovnou vyjet a přeparkovat na jiné místo.. to bude jistota.

Jestli to chápu dobře, tak teď nedělám nic (neplatím a nikoho neudávám). Ještě mě jednou vyzvou abych udal řidiče před překlopením do SPRDELe?

Ještě není moc zkušeností jak se chovají městské části.. přešlo to na ně loni a do té doby to řešil MHMP kde stačilo ignorovat.
Jestli máte řidiče ochotného k té zdržovací taktice tak bych ho udal teď na konci lhůty.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Jestli máte řidiče ochotného k té zdržovací taktice tak bych ho udal teď na konci lhůty.

Asi bych také preferoval tuto variantu.
IP zaznamenána