30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Stání na zeleni, opakovaná výzva a pořádková pokuta  (Přečteno 1249 krát)

El_Mundial

• Zobrazit profil
Re:Stání na zeleni, opakovaná výzva a pořádková pokuta
« Odpověď #30 kdy: 07 Února 2019, 19:31:18 »

Ovšem nápad s omalovánkami je za 100 bodů.  8)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 07 Února 2019, 21:21:07 »

Já bych byl obezřetný. Asi Vás chce utahat, že třeba jednou zapomenete odpovědět a bude Vám moci napálit pokutu. I když myslím že už by to vyššími levely nemohlo projít, tak nejjednodužší bude prostě znovu jí odpovědět jako posledně. Zvažte sepsání stížnosti k nadřízenému.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 07 Února 2019, 22:28:50 »

Odpověď půjde, to je jasná věc, stížnost taky (pouze jsem čerpal inspiraci tady na fóru, bohužel stížností tu moc není  :-\ ) a teď mám ještě o důvod víc k té stížnosti, ale nějak bych jí rád dal najevo, že takto to nepůjde a ať si dělá prdel z plastelíny a ne ze mě. Já nebudu marnit čas a krmit Českou počtu kvůli jejímu dětinskýmu rozmaru. Kdyby aspoň vymyslela něco originálního..  ::)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 08 Února 2019, 03:51:35 »

Já bych jenom stručně napsal, že Vás tímto slečna zásobuje, přesto, že jste jí v té věci už vysvětlení víceméně podal a přiložil bych kopie pamfletů i odpovědí + poníženou žádost o nápravu.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 14 Února 2019, 15:40:53 »

Trochu jsem to obtáhl od kverulanta, ale na úřadě jim to bude asi jedno. Tak jsem zvědav, s čím zase vyrukuje.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 14 Února 2019, 18:32:33 »

Asi Vás baví si s nimi dopisovat, jinak byste se řídil ověřenými šablonami a nedával byste průchod svému jistě skvělému tvůrčímu duchu. Správní řízení však není cvičení v květnatosti řeči ale naopak řeč frází. Pokud je nepoužijete dáváte organům určitou volnost v intepretaci a pak se nedivte že toho využijí.
Ve Vašem podání postrádám věty :

Využívám svého práva nevypovídat ve smyslu článku 37 Listiny základních práv a svobod (LZPS) a nebudu tedy k žádosti o podání vysvětlení podávat další informace.
Podání vysvětlení v předmětné věci činím písemnou formou.

IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 14 Února 2019, 19:03:22 »

Vždyť obsahově, byť ne přesně takto formulované, to tam je. Nebo je v tom AŽ takový rozdíl? Pokud by to bylo ku prospěchu věci, příště můžu být skoupější na slovo.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 15 Února 2019, 06:05:47 »

No například pojem „Podání vysvětlení“ (§ 137 zákona č. 500/2004 Sb. správní řád) jste nepoužil a místo toho „sdělujete“.

Nedosahuje to vad, jako byste zaměnil Odvolání za „Nesouhlas s rozhodnutím“, ale jak správně pk202 upozorňuje, nechváváte tím orgánům skulinu, do které mohou vrazit klín.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 15 Února 2019, 08:05:57 »

No, tak nezbývá než doufat, že v tomto případě to bude ok. Příště tedy raději lépe. Díky!
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 15 Února 2019, 12:14:40 »

Neznám vaší skutečnou motivaci k nedostavení se "na pokec" (ztráta času apod.), ale nestálo by v této fázi, kdy úředník zkouší pokutu, za to, tam dojít, nechat se poučit a poté prostě mlčet, mlčet a mlčet. Bába by sepsala protokol, do kterého byste doplnil, že zřejmě dotyčná namísto racionální úvahy použila emoční nadšení, nepochybně motivované snahou vyměřit pokutu za každou cenu a jakýmkoliv způsobem, ignorujíc přitom vaše ústavní práva obsažená ve vlastním předvolání.
Minimálně byste se na ní mohl podívat.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 15 Února 2019, 23:07:22 »

Nevím, jestli ona samotná je pozvánka, díky níž bych měl vážit tak dalekou (asi 10km) cestu. V oné obci se totiž nevyvedla ani svině na plemeno, tak pochybuji, že to na úřadě bude lepší. Viz 2. a 3. předvolání a pokuta k tomu. Asi zůstanu u korespondence.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 15 Února 2019, 23:23:12 »

Neznám vaší skutečnou motivaci k nedostavení se "na pokec" (ztráta času apod.), ale nestálo by v této fázi, kdy úředník zkouší pokutu, za to, tam dojít, nechat se poučit a poté prostě mlčet, mlčet a mlčet. Bába by sepsala protokol, do kterého byste doplnil, že zřejmě dotyčná namísto racionální úvahy použila emoční nadšení, nepochybně motivované snahou vyměřit pokutu za každou cenu a jakýmkoliv způsobem, ignorujíc přitom vaše ústavní práva obsažená ve vlastním předvolání.
Minimálně byste se na ní mohl podívat.

To by ale skutečně byla čistá ztráta času. Také jsem to kdysi dělával, mylně spoléhav na sebereflexi SOudruhů, ale obecně (a pro začátečníky především) shledávám písemnou komunikaci mnohem efektivnější. A to nejen z pohledu úspory času, ale i proto, že u ústního jednání správními řízeními nepoznamenané duše pohříchu často zapomínají na to, že mlčeti zlato.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 16 Února 2019, 00:45:10 »

Já se zase bojím, že bych se neudržel a řekl jim něco od srdce a vykoledoval si pokutu za znevážení UO :)
IP zaznamenána