Z popisu jsem poněkud zmaten, sice si lze z náčrtku domyslet, kdo odkud kdy a kam jel, ale raději to popište přesně sám; nelze vyloučit, že mám již prasklou křišťálovou kouli i poněkud zamlženou. Zejména jsem zmaten z Spatřuji vozidlo, které odbočuje z pravé strany a jede doleva (z jeho pohledu)...co to má znamenat? Z pravé strany snad má červenou....
EDIT: na fotce anonymizuje RZ
Koukněte do prvního příspěvku, přidal jsem lepší náčrt včetně směrů. Všichni mají semafor, já když jsem vyjížděl, jsem měl určitě zelenou.
On najel do křižovatky (podle mě najel těsně za jeho semafor, na ten už neviděl), jenže před ním ještě bylo ještě jedno auto (to si najelo daleko víc než on a stiho projet před mojí zelenou), které to z nějakého důvodu zdržovalo (možná dával přednost autům odbočujícím z jeho pohledu protější silnice směrem doleva, nevím, jestli je na té křižovatce taková kombinace v nastavení semaforu), takže modrý zůstal stát někde za svým semaforem (už na něj neviděl). Když se pak rozjel, musela tam být červená. Při mém rozjezdu na zelenou byl modrý mimo můj pruh, možná částečně zasahoval do pruhu vpravo ode mě (tam jedou auta taky směrem rovně).
Kde přesně to bylo? Značení, semafory, přednosti atd.
Nevíme.
Já jsem jel po hlavní, ale semafory byly v provozu. Přidávám mapu:
https://www.google.com/maps/place/50%C2%B045'58.7%22N+15%C2%B002'40.8%22E/@50.7662954,15.0445635,95a,35y,305.39h,1.88t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d50.766316!4d15.0446738Pokud má ten druhý řidič odřený celý bok, těžko se mu podaří svalit vinu na Vás. Na druhou stranu (neberte to jako kritiku, ale jako radu) byste se měl hodně zamyslet nad tím, jak chcete situaci popsat před správním orgánem, neboť Váš značně blábolivý popis zde na fóru i v úředním záznamu z Vás dělá pro úředníka automaticky snadný terč. U nehod se velmi často děje to, že SO bez ohledu na skutková zjištění obviní "slabšího" řidiče (typicky důchodce, student atp.) v očekávání slabého (či žádného) odporu. Takže si v klidu sedněte a popište si to celé ještě jednou, a to tak, aby tomu rozumělo i malé dítě.
P.S.: Ten plural maiestaticus v úředním záznamu je skutečně zábavný.
Děkuji, proto jsem přišel sem. Takhle to ten policista napsal, překlepů tam je víc.

Ještě jednou tedy zkusím popsat situaci:
1. Přijíždím na křižovatku, jedu rovně. Je červená, zastavuji. Kolem mě jezdí auta z prava, která jedou (z jejich pohledu) doleva - stejně jako modré auto.
Pomůže tento náčrt.2. Těsně před mojí zelenou: poslední auto stihlo jen tak tak odbočit (z jejich pohledu) doleva. Stojím.
3. Padla zelená: Pomalu se rozjíždím a spatřuji, jak z pravé strany jede ještě jedno auto (to modré). Zastavuji na úrovni přechodu. Kolem mě projedou dvě auta, která jedou v opačném směru než já. Ta jela z protější strany (na stejnou zelenou jako jsem měl já).
4. Řidič modrého auta kouká pouze do prava (z jeho pohledu) a čeká, než ho někdo pustí. Stojím.
5. Někdo ho pouští. Rozjíždí si, ale málo si najede, dopředu vůbec nekouká a pořád sleduje pravou stranu. Mává řidiči, který ho pustil, že teda jede a děkuje. Naráží do mě. :-)
§ 22/3 zák. č. 361/2000 Sb.
Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst. 1 písm. h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst. 5.
Takže teď bude asi otázkou, jestli dával přednost vozidlům odbočujícím z jeho pohledu vlevo? On ji ale určitě nedával, maximálně řidiči před ním.
Na druhou stranu, co jsem porušil já? Když jsem se na zelenou rozjel, můj pruh byl volný. Včas jsem zastavil a náraz jsem nezpůsobil, to je snad z fotek patrné.