30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Žádost o odejmutí RZ na přání  (Přečteno 1217 krát)

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Žádost o odejmutí RZ na přání
« Odpověď #30 kdy: 09 Prosince 2018, 00:55:21 »

.
Asi něco jako když KSČ nepovolila vydat SPZ okresu Strakonice s "B", nebo v Přerově, tam neměli "D".
Režimy se mění, vztah úředníka k naprosto zásadním a důležitým detailům našich životů zůstává :(
tak já pamatuji bratislavskou BLA a pak překvapivě až BLC  8)
jak to bylo s první serií v Ústí nad labem, to nevím

sorry za OT
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 09 Prosince 2018, 09:54:14 »

Omluva za OT, nechat vyrobit kde? Klidně sz.

Jsou firmy které vám vyrobí tabulku s vaším textem.. sice to není originální RZ, ale když vypadá stejně tak se to nepozná..

Když máte podezření že vám je chce někdo ukrást tak je asi lepší mít na autě rovnou kopie.. když by to chtěli ukrást sami příslušníci tak by pak stálo za to sledovat jejich ksichty až zjistí že máte pořád na autě originální RZ  ;D
IP zaznamenána

paty

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 20 Prosince 2018, 00:49:19 »

Ziju v tom, že RZ na přání jsou jeden pár (na auto) a duplikat lze vyrobit pouze při vrácení poškozené. Jak RZ zmizí (např. krádež), tak už dotyčnou značku nelze vyrobit ani nikdy znovu registrovat. Takže zbývá pokoutni varianta výroby kopie. Tam je otázka ochranných prvků, jestli budou identické s originálem, např. při výrobě v Německu. Jestli je nějaká cesta, sem s ní..

Sice nelze vyrobit stejnou, ale lze na jiném úřadě zažádat o novou, podobnou, která bude mít některou pozici jinou. ;)
IP zaznamenána

Bulwa

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 09 Června 2020, 14:50:35 »

Update: Žádost proignorována a nic se doposud nestalo. Značka byla už 2x zpátky v rezervaci na úřadě (jiném než, který ji vydal) a zatím se záhadně neztratila, čehož sem se trošku obával.
IP zaznamenána

Bulwa

• Zobrazit profil
Re:Žádost o odejmutí RZ na přání - padělání veřejné listiny?
« Odpověď #34 kdy: 01 Března 2024, 13:18:10 »

Značky stále mám. Nechal sem si na internetu "udělat" stejné akorát v té správné modré barvě. Následně jsem si obstaral červenou nálepku STK.

Již několikrát se řešilo, že si někdo nechal udělat tabulku RZ (např. při ztrátě značky na přání)  a bylo to v podstatě ok - samozřejmě se stejnou RZ dle TP - jen to nebyla tabulka vydaná úřadem.

Můj dotaz, tím, že jsem tam nalepil tu pravou STK nálepku, nedopustil jsem se padělání/pozměnění veřejné listiny nebo úpravy úředního dokumentu?

IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 04 Března 2024, 00:53:30 »

...v té správné modré barvě. Následně jsem si obstaral červenou nálepku STK....
S tou modrou barvou bych se bál že to vyhodnotí jako upravenou značku (https://www.12bodu.cz/bodovany-prestupek-125c-1a-2.html) Sice to ůplně stoporcentně nesedí, protože tím "upravení" musí být ztížena identifikace, ale vzhledem k tomu, co všechno dokážou SO vyplodit a kraje podržet, tak bych raději nedráždil hada bosou nohou.
Značku bych si nechal vyrobit tak aby nebyla od rozeznání od bílého originálu a dál užíval výhod bezplatného parkování v zónách a bezstarostné jízdy v úsekáčích.
« Poslední změna: 04 Března 2024, 00:55:30 od pk202 »
IP zaznamenána

Bulwa

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 04 Března 2024, 08:33:24 »

Ano, přesně to jsem si říkal - musí být ztížená identifikace. Na druhou stranu máte pravdu, je to poslední dobou dost divoké a asi je to zbytečné pruzení.   Děkuji za názor.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 04 Března 2024, 12:39:55 »

Teď jsem si vzpomněl na jednoho politika VV, který si na svůj sporťák nechal vyrobit samolepku, který byla naprosto totožná s přidělenou SPZ (font, velikost atd.) a stejně mu přišili pozměněnou značku.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 04 Března 2024, 21:29:38 »

tak on se v principu ani nechtěl bránit - ten "politik"
v bílém potisku SPZ 100% nebude "hologram" cz
takže na kočkování může dojít kdykoli
logické by bylo, že obsahuje -li to stejné znaky ve stejném formátu, pak materiální aspekt není naplněn, ale víme co "oni" umí....
IP zaznamenána