30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Naměřeno 162 km/h na dálnici, škádlíme se s úředníky  (Přečteno 1321 krát)

Jerba

• Zobrazit profil
Re:Naměřeno 162 km/h na dálnici, škádlíme se s úředníky
« Odpověď #15 kdy: 29 Ledna 2019, 08:41:33 »

Posílám update a měl bych na vás opět dotaz.

Poprvé v životě jsem se odvolal, viz příloha. Děkuji za inspiraci z fóra, zejména uživatelům kdo a num71 za zveřejnění v jejich případě.

Nato zlotřilý orgán vystavil "Opravné usnesení", ve kterém se vypořádal s prvním bodem mého odvolání. Asi čeká, že SO2 ho ve všem ostatním podrží.

Může po mém odvolání v této věci SO1 vydávat usnesení a napravovat své chyby? Myslel jsem si, že tím je jeho úloha u konce a má to postoupit SO2!
Mám se proti tomu odvolat a co tam případně napsat?

EDIT: Teď jsem si všiml časového sledu, je možné že využil chybějícího podpisu v mém odvolání:
1.1. poslal jsem první odvolání
4.1. vydáno opravné usnesnení SO1 - vyzvednuto  28.1. - na poště poslední den lhůty
4.1. výzva k doplnění odvolání - chybějící podpis
14.1. poslané odvolání s podpisem

Je pravděpodobné, že to opravné usnesení antidatoval, aby měl kompetenci k tomu ho vydat. Asi ho reálně vydal až po 14.1. a mém řádném odvolání. Možná to dokážu podle obálky nebo ze soupisky spisu - pokud si nevypsal novou. Manipulátoři.
« Poslední změna: 29 Ledna 2019, 09:00:14 od Jerba »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 29 Ledna 2019, 09:12:36 »

Toto je skutečně oprava písařské chyby, která je zjevná i z data uvedeného rozsudku (16.5.2017). Navíc je tento rozsudek v rozhodnutí zmíněn pouze pro příklad a oprava jeho č. j. nemá na nic vliv. Dále je značně nepravděpodobné, že by se Vám podařilo dokázat tu antedataci. S tímhle podle mne uhrát nic nepůjde.
IP zaznamenána

Jerba

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02 Dubna 2019, 10:55:42 »

Zdravím a posílám aktualizaci: Proti opravnému rozhodnutí jsem poslal odvolání, protože mi bylo vypraveno až po podání doplněného odvolání a tak jsem se k němu nemohl v odvolání vyjádřit. Nazval jsem to nesprávným úředním postupem.

Zažádal jsem tedy, podle § 41 SPŘ o Navrácení v předešlý stav s odkazem na odstavec 4: Správní orgán promine zmeškání úkonu, prokáže-li podatel, že překážkou byly závažné důvody, které nastaly bez jeho zavinění.

Žádám o navrácení stavu po vydání rozhodnutí a novou lhůtu pro podání odvolání. Od té doby ticho, kraji si asi vzal čas na přemýšlení.

IP zaznamenána

Jerba

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 11 Června 2019, 07:05:36 »

Mého případu na kraji se ujala bojovnice. Přidala do spisu dokument od Rametu "Vyhodnocení záznamů z radaru Ramer ...", který je na fóru dostupný. Díky tomu se vypořádá s některými námitkami mého Odvolání proti rozhodnutí. Vím to, protože mi dokument poslala poštou a dala mi 5 dní čas na seznámení.

Měl bych na vás dotaz: Nikdo neřeší moje Odvolání proti opravnému usnesení, ve kterém jsem žádal o návrat do předchozího stavu a to do stavu po vydání rozhodnutí, abych mohl znova podat odvolání. V poučení opravného usnesení nebylo napsáno, že nemá odkladný účinek.
Od podání odvolání je to už přes 120 dnů. Měl bych podat Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti?
Pochopil jsem správně, že se to podává na Ministerstvo vnitra? Kopii bych adresoval bojovnici na kraji, aby přestala řešit Odvolání proti rozhodnutí a řešila Odvolání proti usnesení...vidíte to jako dobrý postup?
IP zaznamenána

Jerba

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 22 Července 2019, 11:56:25 »

Zdravím kolegy ve zbrani,

rozhodnuto bylo. Krajská bojovnice rozhodnutí magistrátu opravila, ale ve výroku i výši sankce potvrdila. Obě rozhodnutí o odvolání mi dorazila v jednom psaní.

Jestli chápu to správně, že teď musím zaplatit původnímu magistrátu s platebními údaji uvedenými v původním rozhodnutí? V odvolání o tomto totiž nic není uvedeno.

Pokud máte nějaké postřehy, proč by stálo za to podat žalobu s nadějí na úspěch, budu rád pokud mi je napíšete. V tom případě bych se svěřil do rukou někoho povolanějšího - rozuměj právníka nebo advokáta s praxí.

P.S.: Celkem se mnou nepárala, čtení je spíše pro silnější povahy.
IP zaznamenána