Začátkem srpna 2018 jsem byl zastaven na dálnici neoznačeným policejním vozidlem, které jsem předtím předjel. Dýchnuto - OK, předloženy doklady, nesouhlasil jsem s uložením blokové pokuty, požádal o potvrzení o úkonu které sepsali na místě. Nic nepodepsáno, nedovolili mi vyfotit záznam o přestupku, audio z místa mám, byli jsme k sobě navzájem korektní.
Nyní asi po 3 týdnech přišel dopis z úřadu, vyzvednuto poslední den. Čekal jsem příkaz, ale ono je to předvolání k ústnímu jednání. Pokud to správně chápu, znamená to že příkaz a odpor jsme přeskočili, zahájili klasické přestupkové řízení a na konci bude přímo rozhodnutí o přestupku?
Spis opatřen, vše vypadá komplet - soupiska s datumy, radarový snímek, záznam od policie, záznam o přestupku, kalibrace radaru, proškolení obsluhy, výpis z karty řidiče, ověření adresy.
Naměřeno 162 kmh na limitu 130 kmh, po odečtení tolerance pak 157 kmh - potenciální sazba naštěstí mírná.
V uvedené věci mám v plánu nevypovídat. Omluvenkami natahovat nechci, v tom nejsem kovaný a známé doktory nemám.
V budoucnu chci přijít s návodem, podle něj rozcupovat snímek, předvolat operátora radaru a rozcupovat i jeho a neopomenout materiální aspekt, případně podjatost.
Myslíte, že už mám něco z toho učinit na prvním sezení a nebo zatím mlčet jako pěna a pak poslední den před vydáním rozhodnutí donést na podatelnu nějaké podněty?
Přikládám relevantní čtení, zajímavý mi přijde záznam policistky: výrok "odborné vyšetření přístrojem Alcotest 7510" je vyloženě k zasmání. Zajímalo by mě, jestli může tvrdit, že "řidič porušil ustanovení ... čímž se dopustil přestupku" když zatím jen zahlédla na měřiči vyšší hodnotu než 130 kmh, ale hodnověrnost tohoto měření je neprokázaná? Nepodsouvá tak účelově své tvrzení SO?
Neměl bych to vytýkat a trvat na tom že jsem podezřelý?
Předem díky za případné další podněty!
PROSÍM PRO JISTOTU O PŘESUN DO NEVEŘEJNÉ SEKCE.