30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Předjíždění na přechodu  (Přečteno 189 krát)

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
Předjíždění na přechodu
« kdy: 10 Srpna 2018, 08:06:11 »

https://uloz.to/!bCg99UrdMywY/sunp9541-avi

autor videa předal tento záznam policii v dobré víře, že s ním budou řešit napadení ze strany řidiče černého A-Mercedesu.
Policie to odložila a autorovi videa upletli předjíždění na přechodu - 5000Kč a papíry na půl roku do čistírny.
Bohužel, už bylo mnohé řečeno - vysvětlení na PČR podávali oba řidiči a spolujezdkyně autora videa.

Takže nápady? Mě napadá jen přeměřit vzdálenosti a pokusit se tvrdit, že na přechod dojel, protože zrychlil kvůli odbočování před ním jedoucího auta. A nebo zpochybnit přechod jako takový? Někdy v květnu - 2 měsíce po přestupku ho přemalovali, ale nemám zkušenost jak tvrdit že byl nečitelný :( na videu je vidět moc hezky.

Jsme v čase podaného odporu proti příkazu.

Info mimo: auto které pirát předjížděl nemá (v době přestupku nemělo) povinné ručení. IMHO to na věci nic nemění, krom možnosti separátně naprášit provozovatelku a řidiče.

IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Předjíždění na přechodu
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2018, 09:21:59 »

Rady pro předjíždějícího řidiče:
1,Poslouchejte v životě spolujezdkyni, má nejvíc rozumu z přítomných
2,Když už mi přebujelé ego velí někoho v něčem vychovávat, tak bez ohledu na výsledek, neposílejte to proboha na policii, zejména, když se to netýká nějakého napadení. To jako čeká, že policie řekne, jo to byla fakt prasárna nedal blinkr, tak to je jasná regulerní bitka, to máte pravdu pane.

Rady pro předjížděného:
1,používejte ta oranžová světýlka na bocích auta, vyhnete se zbytečným konfliktům.

Vidím tam přehledné místo, kde nejsou žádní chodci, takže aspoň materiální aspekt.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2018, 14:22:15 »

Nejsou k dispozici záznamy o podání vysvětlení? Sice je nelze použít jako důkazní prostředek, ale bylo by dobré vědět, co u fízlů zaznělo.

Předpokládám, že osoba, která se fízlům ozvala, cestovala ve vozidle jako spolujezdec. A řídila osoba blízká. Ale úředník si to špatně vyložil.

Krom toho řidič nemohl o přechodu vědět, přechod nebyl označen svislou dopravní značkou.
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2018, 20:31:53 »

Vybržďujou idioti, o tom žádná. Navíc tu Mercedes A klasse víceméně nic špatného (krom použití špatné navigace) neudělal.

Napadá mě, že mohl předjížděcí manévr dokončit před přechodem a pokračoval ve vyhýbání se překážce (olejová skvrna na vozovce) protisměrem (z videa není patrné, kde bylo předjetí dokončeno. Neměla by bejt před přechodem svislá dopravní značka? Jestli se na to zamazání zebry třeba jenom někdo nevysral.
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2018, 21:27:42 »

Já z toho krátkýho záznamu mám pocit že MB jede celou dobu zbytečně pomalu a když ten za ním konečně dostal možnost ho předjet tak začal naschvál zrychlovat.
IP zaznamenána