30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Helmut nehoda  (Přečteno 511 krát)

spec

• Zobrazit profil
Helmut nehoda
« kdy: 31 Července 2018, 20:36:43 »

Prosím o přesun do neveřejné sekce.
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
Re:Helmut nehoda
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2018, 20:50:54 »

Vážení zmrdobijci, mám tu nápad ke konzultaci. Obec Židle, standard rychlost.
Návrh mého postupu je tento, po výzvě se úřadu ozve nějaký Helmut o kterém úřad nikdy neslyšel. Tento člověk se přizná, že spáchal nehodu a od této ujel. Přiznání by vypadalo asi takto:

IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2018, 20:55:49 »

Jestliže úřad na toto přiznání zareaguje ať pokutou nebo jinak, nikdy už nebude moci tvrdit, že se nestala. Na výzvu odpovím, že nebudu vypovídat a že se stala nehoda. Jelikož nehoda bude u úřadu již nějakým způsobem evidovaná, nebude moct úřad překlopit na přestupek provozovatele. Je v tomto postupu nějaká principiální chyba? Jediné riziko vidím v tom že se nedá použít opakovaně, páč to asi úředníkům dojde. Co se týče toho ujetí od nehody, tak Helmut posílá i plnou moc na mě. De mě o to, že běžně se dá argumentovat nehodou ale to úřad shodí na tom, že se o žádné neví, nebyla hlášená apod. a že se jedná o účelové tvrzení.
« Poslední změna: 31 Července 2018, 21:05:14 od spec »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2018, 21:10:46 »

Nemyslím si, že by na takové podání orgán reagoval a už vůbec ne pokutou. Max tak výzvou k podání vysvětlení. A jak prokážete, že úřad nehodu eviduje?

Samotná existence nehody nebrání překlopení na sprdel, nehoda se musí stát v důsledku přestupku. Pokud Helmutovi skočil pod kola chodec mimo přechod, pravděpodobně nehodu způsobil právě ten chodec.

Z přiznání neplyne čas průjezdu ani RZ vozidla, těžko jej přiřadit ke konkrétní fotce z radaru.
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2018, 22:23:03 »

Předpokládám, že úřad si takovou možnost pokutovat ovci, když se sama přiznala nenechá ujít. Už jenom tím, že úřad vyzve k podání vysvětlení to získá číslo jednací. Chodec byl na přechodu, tuším že u toho radaru je ten přechod alibisticky udělaný nový. RZ ani čas nehody sem tam nepsal, bál sem se, aby si to nedali dohromady. Prověřím ještě místo radaru a přechodu. Snad toho kajícího se pyráta spolknou, uvidíme. O takových případech je občas slyšet. Doufám, že ho Zmr. Taťána řádně potrestá, budu referovat. Díky.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31 Července 2018, 22:46:53 »

Zkušenější úřad asi bude tušit odkud vítr fouká a bude chtít důkaz o existenci Helmuta..
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 31 Července 2018, 22:51:35 »

Pokud to úřad prokoukne, tak použiju buď Helmuta normálního nebo Deathmuta. Šlo mě o to, že ten postup použiju rovnou pro Židle, Ivančice a Hlinsko, snad si o tom nestihnou poreferovat. Všechno jsou to přestupky z jednoho dne, přiznání rozešlu taky ve stejný den. Uvidí sa.
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2018, 14:50:31 »

Tak první reakce z Hlinska. Poslali vyrozumění:

podle § 76 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění p. p. (dále jen ,,správní řád‘‘), že věc přestupku dopravní nehody dle zákona o provozu na pozemních komunikacích, ke které mělo dojít dne --.--.---- odkládá podle § 76 odst. 1 písm. a) zákona o odpovědnosti za přestupky, jelikož je prokázáno, že k dopravní nehodě nedošlo, tedy, že skutek se nestal.

To mě nepotěšilo, avšak obratem mi poslali předvolání k podání vysvětlení jako zmocněnci:

Obviněný : Helmut
Zmocněnec : Pyrát
Podání vysvětlení je nezbytné k prověření oznámení, které by mohlo být důvodem k zahájení řízení z moci úřední o uvedeném přestupku.
Rozdělovník:
Vyhotoveno ve dvou výtiscích
Výtisk číslo 1: Pyrát zmocněnec _ převzal dne :
Výtisk číslo 2: pro spis

PS: již mají Helmutovo přiznání.

Můj zamýšlený postup:
1)obeslali mě v rozporu se zákonem, nelze požadovat vysvětlení po zmocněnci.
2)vyseru se jim na to
3)případ odloží a zahájí řízení s provozovatelem
4)odvolání, měli obeslat Helmuta
5)zahájili špatně, k přestupku se nelze vrátit
6)WIN ?
« Poslední změna: 15 Září 2018, 15:50:01 od spec »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2018, 16:03:35 »

Pokud už je Helmut skutečně obviněn, poslal bych písemné vyjádření včetně kajícné omluvy a ponížené prosby o sdělení, kolik a kam má Helmut zaplatit.

Pečlivě si ale zkontrolujte, zda náhodou není Helmut pouze podezřelý. Podle toho, že vyzvali zmocněnce, je sice spíše již obviněn, ale to je pouze spekulace.

EDIT: pokud je Helmut obviněn, byl zmocněnec obeslán správně. Na základě čeho se domníváte, že nikoliv?
« Poslední změna: 15 Září 2018, 16:06:02 od kdo »
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15 Září 2018, 20:52:13 »

Helmut je teprve podezřelý. V hlavičce stojí obviněný ale v textu podezřelý a ještě nezahájili řízení.
« Poslední změna: 15 Září 2018, 20:55:50 od spec »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 15 Září 2018, 21:10:01 »

Pokud nezahájili řízení, ale - byť nedopatřením - označili Helmuta jako obviněného a ještě to podtrhli korespondencí se zmocněncem (předpokládám, že zmocnění máte až pro řízení), doporučuji chovat se nadále tak, jako kdyby řízení běželo proti obviněnému Helmutovi. Z tohohle se bude SO vymotávat dost těžko.

Pokud se Vám k nim nechce (jste-li začátečník, ani bych osobní účast nedoporučoval), pošlete jim alespoň písemné vyjádření ve smyslu "Helmut se přiznal vám, přiznal se i mně, činu upřímně lituje, dal si deset Otčenášů a pětkrát Zdrávas. Samozřejmě rychle a rád zaplatí. Pošlete složenku."
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 15 Září 2018, 21:43:21 »

Ano zmocnění je pro řízení. A ano nikam nepojedu, nejsu blázen. Předpokládám, že po opětovném potvrzení Helmutova řízení to budou stejně tlačit na přestupek provozovatele a pokud zahájí řízení s provozovatelem, tak chyba - neobeslali Helmuta.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 15 Září 2018, 21:59:43 »

Vtip je v tom, že budete-li teď jednat tak, jako kdyby řízení proti Helmutovi běželo, bude SO muset buď uložit pokutu (což je pro Vás WIN), nebo se pokusit nějak vyargumentovat, že řízení nezahájil - což je ovšem v rozporu s označením Helmuta jako obviněného a obesláním Vás jako zmocněnce. Pokud teď nevykonáte nic, má SO šanci se z téhle pasti dostat obesláním Helmuta. Tomu lze předejít pouze aktivním zastupováním Helmuta, nikoliv procesní pasivitou.
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 15 Září 2018, 22:13:24 »

OK, připomenu jim to přiznání.
IP zaznamenána

spec

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01 Června 2019, 10:36:36 »

Tak případ se pohnul. V rozhodnutí se s Helmutem vypořádali standardní výmluvou. Obvinění používají smyšlené osoby a tak chceme ověřený podpis, jinak sprdel. Rozhodnuto vinen. Byl sem pro spis a zarazilo mě několik věcí. Soudruh městský právník mě dal záznam o nahlížení do spisu, kde se píše, že mi byly pořízeny kopie všech dokumentů ve spisu, celkem 35 listů. Mezi těmi kopiemi ale chybí soupiska nebo nějaký seznam. Dále některé listy jsou ale popsány z obou stran, čili počet listů 35 ale počet stran je jiný, některé jsou označené, jiné vůbec. Například oznámení podezření je označeno čj-1, ale záznam o přestupku není označen nijak. Výzva pro piráta má dvě stránky, ale dole je v závorce je napsáno celkem 3 strany. V rozhodnutí například se píše o kupní smlouvě, ačkoliv o nějakým obchodě s kýmkoliv ve spisu není nic :D. Žádám zkušené o schlédnutí spisu, je to můj první případ s odvoláním, zatím sen si vystačil s přiznanými Helmuty a žádostmi o spis, stížnostmi, tak daleko sem ještě nebyl.
« Poslední změna: 01 Června 2019, 10:42:16 od spec »
IP zaznamenána