Dneska byla prča…jdu takhle z Fénixu z počty a městští opicajti zastaví rovnou na chodníku u vstupu (že by jeli nakoupit do Billy?). Tak přelezu zpátky a vyfotím si je, že…trvalo to minimálně třicet sekund co jsem je zahlíd a přešel tam a vyfotil. Sotva to cvaknu, tak pouští diskotéku, tak pronesu že pozdě a jdu o kousek níž a přelezu zas ulici co projedou auta…to už se dere jeden ven a huláká za mnou cosi.
Tak se ptám, co ke mě dojde, jestli je to podání vysvětlení? Tak už mě chce rovnou lustrovat…ptám se ještě jednou, že jak na mě hulákal přes ulici, jestli to bylo podání vysvětlení nebo co jako. To huhlal něco o tom, že odmítnout podat vysvětlení můžu až v řízení či co (eh?), už přesně nevím a chtěl mě lustrovat a že má podezření na spáchání přestupku přecházení blíž než 50 metrů od přechodu…docela se mu třásly ruce, očividně mu bylo hned jasný, že nejsem úplnej vohnout a bude to mt těžký…zvlášť, když mezitím jsem zapnul aspoň diktafoun. Tak mi to zopakoval, oddiktoval jsem si číslo. Zopakoval to o přecházení pod 50 metrů (jak to zjistil radarovýma očima jsem se neptal), ale povídám, že s ohledem na bagatelnost se jistě spokojí s ústním prohlášením. Tak jsem mu to nadiktoval a sdělil, že určitě mají nějaký filmový nebo fotografický důkaz, jak jsem přecházel mimo, žejo. Samozřejmě to viděl kolega (co seděl celou dobu v autě pod takovým úhlem, že neměl čanci to vidět ani ve zpětném zrcátku).
Tak že si mě zlustruje elektronicky, obešli jsme to po přechodech k jejich fóbii, tak začal vyplňovat nějaký lejstro (vypadalo to z dálky jak předvolání k podání vysvětlení co dávaj za stěrače u špatnýho parkování
). Mezitím se pozornosti domohl chlapík, co prej volal na dispečink že se tam v parku (a ukazoval na druhou stranu směrem k n. Org. sp. n.) válí ožralá bezďačka v bordelu na lavečce. Tak po chvilce dalšího vyplňování co chtěl další údaje když
občanku prej nemám (na to přišel jak? měl jsem samozřejmě občanku, řidičák, zbroják a průkaz zbraně), jestli prej neudávám nějakýho kamaráda (dafuk?) vítězoslavně papír roztrhal že to řeší domluvou že má tuhletu důležitější věc a hodil to do smetí a že ať nelezu mimo přechod. Tak řikám že nemaj parkovat na chodníku, když za to jiný buzerujou, tak mi tam skákal do řeči jak hrozně řešili výjezd, nějakou zmlácenou pani nebo co (eh, jo, to sem viděl). Tak jsem teda šel to obejít po přechodech a ještě mě pouštěli na přechodu v protisměru, takže se mezitím otočili přes tramvaj do protisměru a jeli úplně na druhou stranu. Žádná zmlácená pani, žádná ožralá bezďačka - je k ní dispečink nezavolal, tak rychle zdrhali pryč, ať se s ní nemusej tahat.
Takže shrnuto:
- jeli si nejspíš nakoupit
- vyfotil jsem je, tak mě chtěli trochu pobuzerovat
- moc to nešlo
- naskytla se vopravdová práce, smrdutá ožralá bezďačka, tak toho rychle využili aby se mě zbavili (ani jsem je nestih pozvat do správního)
- odjeli do prdele, protože smrdutá bezďačka je asi nelákala
Pro zájemce mám foto a můžu udělat přepis. A rada na závěr - fotit vždy napřed zdálky, aby bylo po dalších 30 sekundách když je fotíte zblízka jasné, že jeli řešit hovno, stáli tam jak kundy celou dobu a pak si to vycucali aby se vyhnuli průseru. Společně s buzerací je to pak moc krásný obvinění pro zneužití pravomoci, šikanu, podjatost a tak, které nesetřesou úplně jednoduše…