zdravím tak kopii mi neudělali a je to tak že ta paní leží doma a bolí ji záda je v důchodu do práce nechodí je to pro mě dobře nebo ne
na papíře je kod KPRT-1257-3/PŘ-2014....
dále je ale psáno že : vysvětlení bylo požadováno z důvodu
odhalení trestného činu nebo přestupku a jeho pachatele ve věci dopravní nehoda s lehkým zraněním.....
Oni musí s pomocí lékařské zprávy určit rozsah zranění a jeho intenzitu. Po té budou věc kvalifikovat konkrétně.
Teď to mají nabrané jako přestupek, možná čekají na lékařské zprávy a na to, jak dlouho bude paní marodit.
Že jí bolí záda neprokazuje, že se tak stalo v souvislosti s dopravní nehodou. Je to starší paní, záda jí můžou bolet už 20 let.
Taky si za bolest zad může třeba sama. Zajímalo by mě co dělala v tom autobuse, jestli seděla, stála, držela se, v jaké části autobusu se nacházela. Seděla po směru jízdy nebo proti atd. Je řada věcí, které se můžou hodit při dalším dokazování.
Kdyby chtěli věc kvalifikovat na 125c odst. 1 písm. h) z.č. 361, za což hrozí pokuta 25 - 50.000,- a zákaz řízení na 1 - 2 roky, tak je na místě se řádně obhajovat

Samozřejmě bych chtěl po správním orgánu, aby nechal vypracovat znalecký posudek z oboru lékařství. Eventuelně navrhnout svého lékaře, který provede přezkoumání zdravotního stavu.
Pak by mě zajímalo co dělal řidič autobusu, jestli intenzivně brzdil, stál, přibržďoval nebo z náhlého sledu událostí nedělal nic, co udělal dopravní podnik pro bezpečnost cestujících, např. při náhlém snížení rychlosti jízdy atd.
Všechno může hrát roli při pomoci řešení přestupku a zejména ke krásnému protahování řízení.
Každopádně si myslím, že to bude jen obyčený přestupek i s tím lehkým zraněním. I u přestupku je obligatorní podmínkou ublížení na zdraví, omezení osoby na běžném způsobu života, což by znamenalo, že bude upoutána na lůžku a neobejde se bez cizí pomoci, nebo bude mít zlomeninu některé části těla apod.
Moudřejší budeme až příjde oznámení o zahájení řízení od správního orgánu.
Jak píše jkraus, rozhodně vybírat poštu až poslední 10 den.