30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 6 7 [8] 9

Autor Téma: Výzva za parkování v Liberci. Helmut?  (Přečteno 4066 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Výzva za parkování v Liberci. Helmut?
« Odpověď #105 kdy: 16 Října 2018, 08:53:26 »

Zatím jsem nepochopil co baba chce těmi printscreeny 30kmh dosáhnout. Takže bych se zatím k tomu nevyjadřoval, a ignoroval bych to do té doby než to nějak použijou. Pak bych teprve zvoli strategii jak se  k tomu postavit.
« Poslední změna: 16 Října 2018, 08:55:19 od pk202 »
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #106 kdy: 16 Října 2018, 20:07:50 »

Díky moc za odpovědi!

Takže co bude lepší?

A) Rovnou vybalit, že to nejsem já, že jsem to půjčil kamarádovi a že on to sem asi psal? S tím, že jsem obstrukci, co zde byla nepoužil. A ať mi to prokážou...
B) Až na mě vybalí screeny, říct "bez komentáře" a jde se dál?

Co bude dál v případě B)?

Ona udělá nějaké rozhodnutí, které se bude opět odvolávat? Nebo s tím, co bude mít v ruce to na rozhodnutí nebude? Kraji by mohla dojít trpělivost a mohl by to celé zrušit...

V případě A) jim rovnou nasadím laťku vysoko, což by mohlo vést k uložení do šuplíku na necelý rok do prekluze, ale v případe Liberce si tím nejsem úplně jistý :D

Díky za tipy :)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 17 Října 2018, 08:45:01 »

Jak říkám - počkal bych až se na to baba nějak odvolá a nějak to proti Vám použije a až pak bych podle toho volil strategii...
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 23 Října 2018, 08:53:55 »

Ahoj, včera v 9 ráno jsem byl na ústím.
  • Příchod, občanka, poučení
  • Opětovné nahlédnutí do spisu - nic nepřibylo
  • - Co nám k tomu řeknete?
    - K čemu? Nerozumím otázce...
    - No k tomu spisu, co chcete dodat, co jste teď viděl.
    - Aha, no, že moje výpověď z prvního jednání platí a zbytek ponechám bez komentáře.
  • Podpis, nashle
Rychle, stručně, efektivně.

Čekám na rozhodnutí a budeme konat dál.

Zatím díky moc všem ;)
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 22 Listopadu 2018, 12:37:55 »

Hezký den všem!

Mám v ruce nové Rozhodnutí s očekávaným výsledkem vinnen.

Ke konci lhůty podám blanketní odvolání a mezitím musíme vymyslet full odvolání.

Máte tipy, čeho se chytnout tentokrát?
  • Chytře použili pasáž o 30kmh. Založeno ve spise, ale není bráno jako důkaz, nicméně celou dobu se na to obrací.
  • Jak moc jejich odkazování na toto fórum lze tedy napadat, když to není důkaz?
  • U pasáže s předvoláním svědkyně otočili na "obviněný o ní nezná žádné údaje", což není pravda. Ve spise údaje o oznamovatelce jsou, takže dohledatelná je.
  • Co ta pasáž s materiálním znakem přestupku? Opravdu zde není potřeba?
  • Jak dá napadnout pasáž s tím, že úřednice vyhledává v pracovní době internetové konverzace? A že já nemůžu vědět, co je její náplní práce...
  • Založení screenů z tohoto fóra do spisu proběhlo s velkým zpožděním. 11/2017 > 3/2018
  • ...něco dalšího?

Zdá se mi, že si tentokrát dali víc záležet :D

Díky moc za rady :)

« Poslední změna: 15 Května 2026, 15:07:29 od poutnik »
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 26 Listopadu 2018, 15:40:43 »

Ahoj, můžu se nenápadně připomenout o názor místních profíků? Díky moc :)
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 27 Listopadu 2018, 16:53:05 »

Tak pro zacatek bych podal odvolani :-)

Urcite bych se tady oprel do toho, ze neprevolali svedkyni. SO zna udaje svedkyne a svedkyne urcite vypovi, ze Te slysela nadavat, ze "ten kram zase nejede". Co se toho odkazu na 30kmh tyce - netocil bych se ted na tom. IMHO to nic neprinese. Hlavne mi tam porad nesedi ta SPRDEL - SO preci vinika ma, vzdyt ma priznani, ze bylo rozbite auto a ze s nim jel sprosty podezrely.

Dale bych poucil SO, ze se nema co podivovat nad tim, ze obvineny predklada dukazy v prubehu celeho rizeni, coz, jak by mel SO vedet, vyslovne povoluje spravni rad. Stejne tak bych napadl, to, ze pokud SO organ nepovazuje vypis z 30kmh jako dukaz, nemuze se v oduvodneni o nej opirat pri prokazovani prestupku. Tvrdil bych, ze SO si tuhle povidku vymyslel - odkaz nefunguje a neco takoveho udelam za 10 minut ve photoshopu.

Jinymi slovy - pokud SO tvrdi, ze urcite chovani je obstrukcni a stavi sve rozhodnuti o vine na ne-dukazu (navic s neexistujicim odkazem), je to velmi podivne.
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 20 Prosince 2018, 12:21:16 »

Ahoj! :)

V pondělí jsem v posledním dni lhůty vyzvedl reakci na blanketku; mám 5 dní na doplnění. Podle kalkulačky to vychází na 27.12., ale pro sichr bych to chtěl podat už zítra, nerad bych to prošvihl.

Do full odvolání mám rozpracované následující. Mohli byste mi na to, prosím, mrknout, zda tam nepíšu úplné bludy? Díky moc! :)

Citace
1) Správní orgán opakovaně odmítl moji žádost na předvolání svědkyně. V rozhodnutí uvádí, že o svědkyni neznám žádné údaje, přitom jsem už před prvním ústním jednáním žádal předvolání svědkyně oznamovatelky. Na předvolání svědkyně stále trvám a dodávám, že by do případu mohla vnést důležité svědectví.
2) Správní orgán uvádí, že další podklady založené ve spise na listu č. xx-xx nejsou brány jako důkaz a že je použil k ucelení pohledu na věc. Správní orgán se následně v rozhodnutí o tyto podklady opírá, jako by důkazem byly. Pokud tyto podklady Správní orgán jako důkaz nepovažuje, nemůže se o ně v rozhodnutí následně opírat. V tomto spatřuji zásadní nedostatek rozhodnutí a žádám prozkoumání.
3) K podivu je i časová prodleva Správního orgánu mezi vyhotovením otisku zmiňované Internetové konverzace a jejím založením do spisu. Například otisk Internetové konverzace zdokumentovaný dne x. listopadu xx17 byl do spisu založen až x. března xx18, a např. otisk Internetové konverzace zdokumentovaný dne xx. července 2017 byl do spisu založen až xx. března 2018 apod. Kde se tyto získané podklady nacházely mezi pořízením a zadokumentováním do spisu je otázkou; rovněž není ani jasné, zda či jak s materiály bylo manipulováno, stejně tak jejich pravost je neověřitelná.
4) Správní orgán se opakovaně podivuje nad tím, že jsem svoji výpověď o technické závadě uvedl až v řízení o přestupku provozovatele. Aby se Správní orgán opíral o tento fakt a bral ho jako důkaz mého údajného obstrukčního jednání a chybně zvolené procesní strategie, nespatřuji jako důvodné a s tvrzením nesouhlasím. Mým právem je předkládat důkazy v průběhu celého řízení a nespatřuji za podstatné v jaké fázi se tak stalo.

Moje otázky:
  • Piplat se v tom, že jsem podle nich postupoval podle obstrukčního postupu uvedeném zde?
  • Piplat se znovu v tom, že úřednice ve své pracovní době hledá internetové diskuze?
  • Piplat se v tom, ať prokážou pravost screenů této diskuze?
  • Piplat se v tom, ať prokážou, že můj postup byl obstrukční?
  • Opět apelovat na neuvedení materiální stránky přestupku?

Díky za váš čas a pěkné Vánoce! ;)
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 18 Ledna 2019, 15:08:06 »

Ahoj, jen update situace.

Odvolání podáno, opřel jsem to o:
  • zamítnutí svědkyně
  • že brali jako důkaz konverzaci, kterou za důkaz nepovažují
  • časová prodleva mezi pořízením screenů a jejich založením do spisu
  • opět o jejich blábol "můj příběh o tech. závadě"
  • neuvedení materiální podstaty

Pošta mi opět ztratila dopis, co mi následně úřad poslal. S největší pravděpodobností půjde jen o nějaké oznámení, že to předali na kraj.

Tak jsem sepsal a na podatelnu hodil Žádost o opětovné zaslání, že to pošta ztratila, tak uvidíme.

Bude to stačit, nebo se po tom mám pídit raději více, pro případ, že by v tom dopisu bylo cosi o zamítnutí odvolání + lhůta?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #114 kdy: 19 Ledna 2019, 01:53:25 »

Pošta mi opět ztratila dopis, co mi následně úřad poslal. S největší pravděpodobností půjde jen o nějaké oznámení, že to předali na kraj.
Tak jsem sepsal a na podatelnu hodil Žádost o opětovné zaslání, že to pošta ztratila, tak uvidíme.
Bude to stačit, nebo se po tom mám pídit raději více, pro případ, že by v tom dopisu bylo cosi o zamítnutí odvolání + lhůta?

No záleží na tom jak to pošta ztratila. Jestli máte lístek s upozorněním na vyzvednutí písemnosti a následně písemný protokol, že jste byl na poště během úložní doby zásilku vyzvednout a zásilka Vám nebyla vydána - pak je vše OK a můžete jen čekat jak to zamíchá kartami.
Pokud ovšem pošta měla (nebo si jenom myslíte že měla) po skončení úložní doby vhodit písemnost do schránky, tak si urychleně dojděte nahlédnout do spisu o co kráčí, protože při případném promlčení nějaké lhůty byste byl v koncích.
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 19 Ledna 2019, 22:37:38 »

Nezdržuji se v místě trvalého bydliště, kam mi pošta z úřadu chodí. Vždy si zavolám na tamější poštu a nechám si to přesměrovat sem k nám, kde to osobně vyzvedávám. V online sledovacím nástroji se vždy objeví "Odeslání zásilky na jinou poštu.", pak už jen čekám, až to na místní poštu dorazí a jdu vyzvedávat.

Tentokrát se to však v bodě "Odeslání zásilky na jinou poštu." zaseklo a nic se neděje. Volal jsem na původní poštu, tam to nezůstalo, odeslali to a do místní to nedorazilo, čili to uvízlo někde mezi.

Žádné potvrzení o ztracení nemám, fikční doručení dopisu bylo toto pondělí (14.1.), takže hned po víkendu volám úřednici, případně okamžitě naklušu na nahlédnutí. Byl by mega fail něco propásnout.

Přemýšlím o založení datovky, pro ulehčení tohoto přeposílacího martyria. Dalo by se toho v případu nějak využít v můj prospěch, nebo toto je už pasé?

Díky...
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #116 kdy: 19 Ledna 2019, 23:58:18 »

Přemýšlím o založení datovky, pro ulehčení tohoto přeposílacího martyria. Dalo by se toho v případu nějak využít v můj prospěch, nebo toto je už pasé?

Tak na doručení této písemnosti už to samozřejmě vliv mít nebude. Ale vzhledem k tomu, že SO je zvyklý Vás obesílat poštou, pak je samozřejmě možné si potichu založit datovku (je to otázka několika desítek minut) a pak už všechny písemnosti vypravené po založení datovky a poslané poštou můžete vesele ignorovat. Ovšem už nebudete moct poštu přesměrovávat, ale jedině vybírat ve schránce na adrese trvalého bydliště, kam by vám to měli po 10 dnech vhazovat. Jakmile byste ale do procesu zasáhl přesměrováním, asi by ouřad pojal úzus, že jste se s písemností tak jako tak seznámil a finito. A je také otázka, zda na to ouřad skočí a nebude vám posílat do datovky.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 20 Ledna 2019, 00:12:29 »

S přesměrováním bych neviděl problém (to může udělat kdokoli, kdo se dostane k výzvě od pošty). Problém by nastal v případě fyzického převzetí (a prokázání se dokladem).
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 21 Března 2019, 13:07:32 »

Ahoj všem!

Máme tu update. Ozval se Kraj a potvrdil rozhodnutí magistrátu bez možnosti odvolání se.

Celé to opřel o fakt, že jsem to nechal vyhnít od výzvy na řidiče k řešení jako provozovatele a celé to podpořil několika citacemi random rozsudku od NSS.

Co dál? Nyní se ozve magistrát, vysměje se mi, že jsem to projel a určí mi novou lhůtu na zaplacení? Nebo od kdy mi termín za zaplacení začal/začne běžet?

Žaloba k NSS? Jako další krok je žaloba k NSS. Trošku se peru s tím, zda do toho jít, kor když vidím, jak si orgány dělají, co chtějí a vesele si navzájem přikyvují. Jaké jsou šance? Jak to probíhá? Co mi hrozí?

Nyní jsem v tom za 2,5k, žaloba je za 3k. Když to projedu, tak platím soudní poplatek, tj. kolik? Jaký je maximální lost cash?

Díky moc za vaše názory, postřehy a rady!

« Poslední změna: 15 Května 2026, 15:06:12 od poutnik »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 21 Března 2019, 13:27:56 »

Co dál? Nyní se ozve magistrát, vysměje se mi, že jsem to projel a určí mi novou lhůtu na zaplacení? Nebo od kdy mi termín za zaplacení začal/začne běžet?

Rozhodnutí je pravomocné a lhůta na zaplacení už běží.
Ani žaloba nemá automaticky odkladný účinek a tak budete asi muset pokutu zaplatit.

Žaloba k NSS? Jako další krok je žaloba k NSS. Trošku se peru s tím, zda do toho jít, kor když vidím, jak si orgány dělají, co chtějí a vesele si navzájem přikyvují. Jaké jsou šance? Jak to probíhá? Co mi hrozí?

K NSS ještě ne.. zatím k první instanci správního soudu.

Nyní jsem v tom za 2,5k, žaloba je za 3k. Když to projedu, tak platím soudní poplatek, tj. kolik? Jaký je maximální lost cash?

"žaloba je za 3k" je právě ten soudní poplatek.. další poplatek už neplatíte. Ale nesete svoje náklady řízení.. a teoreticky vás můžou odsoudit platit i náklady protistrany, ale v případě dopravních přestupků obvykle úřad žádné náklady nemá.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 6 7 [8] 9