30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 9

Autor Téma: Výzva za parkování v Liberci. Helmut?  (Přečteno 4060 krát)

poutnik

• Zobrazit profil
Výzva za parkování v Liberci. Helmut?
« kdy: 07 Července 2017, 14:54:16 »

Ahoj všem!

Jsem v tomto trochu zelenáč, a tak prosím promiňte mé hloupé otázky.

Rád bych vás požádal o radu, jak řešit Výzvu k zaplacení určené částky za správní delikt..., kterou jsem utržil za špatné parkování v Liberci.

Jak šel čas?
  • Lísteček za stěračem 25.5.2017; bohužel mi ho někdo ukradl, asi vítr ;D
  • Dnes, 7.7.2017 doručena doporučeně Výzva, kterou jsem podpisem převzal

Co teď?
  • Mám úřadu odpovědět, že to tam postavil Helmut?
  • Pokud ano, tak kdy?
  • Musí Helmut a jeho adresa existovat?
  • Co se bude dít potom?
  • Jiný postup?

Mockrát děkuji za váš čas a za ochotu?

Pěkný den.
« Poslední změna: 15 Května 2026, 15:17:55 od poutnik »
IP zaznamenána

concorde

• hard core 30kmh.cz
  • V for Vendeta
    • Zobrazit profil
Re:Výzva za parkování v Liberci. Helmut?
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2017, 15:19:47 »

1. výzvu k zaplacení výpalného ignorujeme
2. az prijde výzva k ústnímu jednání, tak teprve tam se jde. Bude to o správním deliktu provozovatele
3. na parkování Helmuta ani netřeba, stací jim sdelit, ze se jednalo o zastavení z duvodu technické poruchy vozidla a teprve poté, co byla tato porucha odstranena, s vozidlem bylo odjeto.
fakultativne funguje stejne: náhlá zdravotní indispozice, vystoupení a nastoupení osob, vylození nebo nalození nákladu - to vse je legální moznost jak na tom míste stát. Ale je potřeba videt fotky - obvykle budou 2 když tam mestaci prisli poprvé a pak podruhé. bude tam nejaký casový rozdil. podle toho rozhodnout, co se s vozem ci ridicem delo v mezidobí.
4. pokud chcete povolat Helmuta, abyste si vyzkousel, ideální adresa je k nekomu koho znáte a postu vám dá. Ještě lepsi je pak aby Helmut mel technickou závadu :-) to uz urednici nerozdychaji. v tom pripade je potřeba tam zajít nebo poslat priznání Helmuta v lámavé cestine s jeho dorucovaci adresou .... Jakmile preklopi na sprdel, uz je helmut nezajímá....
5- mi na Helmuta v LIberci poslali hlídku PCR aby zjistila zda-li u mne bydlí. Poslal jsem je za brankou do pr... protože mlzili a nic kloudného z nich nevypadlo. následne jsem jejich návštěvu hezky popsal v odvolání a po pripadu se slehla zem.

omlouvám se za chybející diakritiku, nejak mi blbne klávesnice .....

toz tak na svete :-)
« Poslední změna: 07 Července 2017, 15:22:06 od concorde »
IP zaznamenána
Concorde

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2017, 02:52:16 »

Děkuji za info.

Budu tedy dle 1) ignorovat a čekám na další postup 2).

Ad 3) v jejich časovém rozdílu je dle dokumentu 34 minut.

Ještě se ozvu.
IP zaznamenána

concorde

• hard core 30kmh.cz
  • V for Vendeta
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2017, 11:18:56 »

jestli je tam 34 min, tak to je klasická porucha, Helmut volá známému, nemůže sehnat ....
pozor - hodně míst je pod kamerami, takže pokud řídila žena, je potřeba mít místo Helmuta Gertrudu :-).Je dobré se podívat na google a vymyslet skoro-reálné číslo ID karty a řidičáku (německého, dánského, dle národnosti řidiče)

doporučoval bych hned  poslat na magistrát dopis podepsaný Helmutem (Gertrudou) že jela, auto začalo strašidelně rachtat a musela ho odstavit na nejbližším místě. A odejít shánět pomoc, protože na telefon nikdo nereagoval. A po cca půlhodině se podařilo vůz nastartovat a zvuky přestaly a odjela domů .... (když se první výzva ignoruje, už Helmut nikoho nezajímá a je to poloviční legrace a poučení pro provozovatele - chápu to tak, že se chcete naučit v tom chodit)

adresa jak jsme řekl a magistrát bude muset obeslat - pravděpodobně aby se dostavil a vyjádřil se. To Helmut odmítne dalším dopisem v lámavé češtině, že už se vyjádřil. A magistrát musí pod tíhou svědectví plus svou důkazní nouzí - nemůže vyvrátit tu poruchu oznámit, že přestupek se nestal.

Ovšem jen v ideálním světě, takhle buď osolí Helmuta - tím to končí, nebo překlopí na sprdel a legrace pokračuje a v jeho závěru osolí provozovatele. Pak ovšem nastupuje odvolání ke kraji s důrazem na to, že řidič byl sdělen a ten popsal trable s vozem.
přinejmenším in dubio pro reo.

tož tak na světě :-)
« Poslední změna: 08 Července 2017, 11:21:26 od concorde »
IP zaznamenána
Concorde

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2017, 23:21:49 »

Hezký den,

máme tu pokračování. Nakonec jsem nic neposílal a první výzvu ignoroval.

Namísto předvolání to úřad dle toho, že nebyl pochyb překlopil na příkaz.

Vydaný byl 10.10.2017, já to převzal na postě 20.10., dnes je 26.10.
Odpor můžu podat do 8 dnů od vydání, pokud dobře čtu, což už v den převzetí bylo vypršené, nebo pokud se to počítá od dne převzetí, ještě lhůta je.

Otázkou zůstává zda má smysl odpor dávat, nebo uznat chybu a zaplatit to?

Mohli byste mi, prosím, poradit?

Mockrát díky všem za pomoc :)

« Poslední změna: 15 Května 2026, 15:18:50 od poutnik »
IP zaznamenána

netakjo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2017, 00:06:32 »

Podat odpor - nic tim neztratite!
Jste v 8 denni lhute (lhuta se pocita dnem po prevzeti, tzn., ze prvni den z lhuty je 21.10. atd, a pokud se nemylim, tak se zapocitava i vikend)
https://www.30kmh.cz/calc.html
« Poslední změna: 27 Října 2017, 00:13:23 od netakjo »
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2017, 23:56:36 »

Díky. Dle kalkulačky to tak vychází. V pondělí dojdu na poštu s odporem. Vzory jsem našel na netu.

Pak si mě předvolají k ústnímu projednání, kde to svedu na nějakou technickou příhodu? Předtím ještě ideálně přijít nahlédnout do spisu, že?
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28 Října 2017, 07:11:15 »

Určitě nahlédnout, pak se dá stavět obhajoba.
Jestli má úřad v tom daném místě podatelna, tak si můžete ušetřit čas a peníze za poštu.
IP zaznamenána

HelmMuth

• You're never wrong to do the right thing
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28 Října 2017, 07:50:26 »

Je dobré se podívat na google a vymyslet skoro-reálné číslo ID karty a řidičáku (německého, dánského, dle národnosti řidiče)
Já měl za to, že stačí Jméno, Přijmení, datum narození a trvalé bydliště Helmuta + doručovací adresa. Proč bych měl vymýšlet/znát číslo jeho ID karty nebo řidičáku? Nestačí, že jsem ho viděl a přišel mi věrohodný? Nebo je v tom nějaký bonus, když jim dodám tyto informace?
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 28 Října 2017, 08:40:14 »

Je dobré se podívat na google a vymyslet skoro-reálné číslo ID karty a řidičáku (německého, dánského, dle národnosti řidiče)
Já měl za to, že stačí Jméno, Přijmení, datum narození a trvalé bydliště Helmuta + doručovací adresa. Proč bych měl vymýšlet/znát číslo jeho ID karty nebo řidičáku? Nestačí, že jsem ho viděl a přišel mi věrohodný? Nebo je v tom nějaký bonus, když jim dodám tyto informace?

Protože úřad může být aktivní a dotazovat se na MD, zda opravdu tahle osoba existuje. Jestliže napíšou že ne, tak to snadno překlopí na správní delikt. Já jsem si to myslel taky a úřad mě pěkně překvapil svou nebývalou aktivitou.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 28 Října 2017, 10:51:23 »

a ministerstvo dopravy vlastní ověřenou databázi všech žijících občanů EU (včetně jejich trvalých pobytů i doručovacích adres), občanů Evropy a i občanů z celého světa?
IP zaznamenána

concorde

• hard core 30kmh.cz
  • V for Vendeta
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 28 Října 2017, 11:13:42 »

je pravda, že scany ŘP už jim taky nedávám, ale byly doby, kdy jsem si našel na googlu krásný řidičák nějakého japonce a přiložil ho k udání řidiče. Je to spíš podpora a snaha jim sebrat vítr z plachet, nicméně je to zbytečné. tedy se omlouvám, ID kartu nebo ŘP netřeba ...
i když třeba Židlochovicím by to  mohlo pomoct, oni shazují Helmuty jako na bežícím pásu z různých důvodů. Třeba si na goole mapách prohlížejí udané místo řidiče a napsali mi že tam nemůže nikdo bydlet a tak Helmut je fake  :D. Bylo to veselé ....
IP zaznamenána
Concorde

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 28 Října 2017, 20:57:46 »

a ministerstvo dopravy vlastní ověřenou databázi všech žijících občanů EU (včetně jejich trvalých pobytů i doručovacích adres), občanů Evropy a i občanů z celého světa?

Ne, ale může se dotázat Ministerstva daného státu

je pravda, že scany ŘP už jim taky nedávám, ale byly doby, kdy jsem si našel na googlu krásný řidičák nějakého japonce a přiložil ho k udání řidiče. Je to spíš podpora a snaha jim sebrat vítr z plachet, nicméně je to zbytečné. tedy se omlouvám, ID kartu nebo ŘP netřeba ...
i když třeba Židlochovicím by to  mohlo pomoct, oni shazují Helmuty jako na bežícím pásu z různých důvodů. Třeba si na goole mapách prohlížejí udané místo řidiče a napsali mi že tam nemůže nikdo bydlet a tak Helmut je fake  :D. Bylo to veselé ....

Myslíte japonce s dialektem kansai-ben?  :D
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 09 Listopadu 2017, 01:14:30 »

Pěkný den všem.

Odpor podán. V ruce mám předvolání k ústnímu jednání. Je to cca za měsíc.

Co dál?

Mám se tedy kdykoliv neohlášeně ocitnout na magistrátu a chtít nahlédnout do spisu? Stačí ofotit telefonem? Je třeba se na něco zaměřit?
Na kdy nahlédnutí načasovat, pokud na tom záleží?

Děkuji moc za rady :)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09 Listopadu 2017, 06:10:08 »

Tak určitě, není nutné v úřední den. Ofoťte si nebo okopirujte všechno.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 9