30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [?] Nadýcháno 0,29, pak 0,28, krev 0,12  (Přečteno 3600 krát)

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Nadýcháno 0,29, pak 0,28, krev 0,12
« Odpověď #30 kdy: 18 Září 2017, 00:30:16 »

Ale tam šlo o to, že neposkytnuli dokumentaci, což je jiné, jako ověřovací list. Sice to pak bylo asi díky krvi jedno, ale to neznamená, že to nemáte udělat a vykašlat se na to.

Jinak je podivný bod 18, nejdříve tam píšou, že neřešili, jestli byl ovlivněn, pouze, jestli měl hladinu a na konci už tedy byl pod vlivem, takže tedy tvrdí, že jakákoliv hladina=pod vlivem.
IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 19 Září 2017, 14:57:34 »

Tak dnes jsem si byl pro novou kopii toho výtisku z Drageru a nepochodil jsem, jejich kopie není čitelná a čitelný není ani originál. Takže jsem dostal stejně nečitelnou kopii jako předtím  ::) , tím pádem nevím z čeho mám vycházet...tedy spíše z čeho vycházeli oni, zřejmě z věštecké koule, řekl jsem jim, že požaduji čitelný doklad, myslíte, že jde nějak zpětně rekonstruovat bílý papír? Tvrdil mi, že ano, ale moc se mi to nezdá.
« Poslední změna: 19 Září 2017, 15:06:45 od JanKou. »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 19 Září 2017, 19:31:19 »

Tak ať ho zrekonstruují. Pokud ne, zpochybnil bych tento důkazní materiál…
IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 19 Září 2017, 20:11:30 »

ViktorN : to jsem jim řekl, že požaduji, ale nedělám si iluze, že to stihnou do doby, kdy můžu podat odvolání, takže v podstatě musím vycházet z toho co mám a zrovna toto byl pro mě celkem významný dokument :/

IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20 Září 2017, 07:48:18 »

Navíc mi bylo oznámeno, že pokud hodlám podat odvolání, že mě to bude stát dalších pět tisíc, že pozve na mé náklady znalce...

Je běžnou praxí zpětné dopočítávání hladiny alkoholu z krve i při tak nízkých hodnotách?
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 20 Září 2017, 08:17:42 »

Ten výtisk z Drageru je nečitelný, protože fotopapír vybledl? Ale to je pro tebe jen plus, v tomhle stavu to odvolací orgán vrátí pro nepřezkoumatelnost, resp. neprůkaznost takového důkazu. Pak záleží, jestli má policie údaje z Drageru někde uložené a lze (v dalším kole) předložit duplikát toho výtisku.

Strašení znalcem je sice super, ale pokud není čitelný výtisk z Drageru, nelze zpětně nic vypočítat. Hodnota 0,12 z krve (předpokládám, že to je hodnota před odečtem) sama o sobě o ničem nevypovídá.
IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 20 Září 2017, 08:42:10 »

Jo, je to vybledlé, nejde tam vidět vůbec nic, jen asi dvě čísla a duplikát není možný, volal a ověřoval to přímo u policie. Tak to zkusil na další tiskárně ofotit, ale vylezla z toho ještě bělejší kopie než originál a na tom už nejde vidět vůbec nic ( kromě tedy mého podpisu a jména policajta), tak jsem nechal zapsat do protokolu, že je kopie nečitelná a že požaduji doplnění. On ten výtisk byl totiž nečitelný i když jsem ho tenkrát podepisoval, navíc byla tma, chtěl jsem to mít z krku, tak jsem ho podepsal. Vím, moje blbost.

Ale zpět k včerejšku

Pak mi na to oznámil, že to nevadí, že si to nechá dopočítat znalcem z krve a pak mi to všechno naúčtuje, že to na věci nic nezmění.

Edit: ano, je to hodnota před odečtem
« Poslední změna: 20 Září 2017, 09:08:52 od JanKou. »
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 20 Září 2017, 09:17:04 »

Mně se zdá, že správní orgán si dobře uvědomuje, že přišel o zásadní důkaz, a pouze tě zastrašuje znalcem, abys odvolání nepodal.

Takže doporučuji podat odvolání a zejména jej postavit na tom, že nebyla dodržena 5minutová prodleva mezi měřeními. A ať prokážou opak ;)
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 20 Září 2017, 10:22:20 »

Tak na tu rekonstrukci termopapiru jsem zvedav  ;D
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 20 Září 2017, 10:24:53 »

Navíc mi bylo oznámeno, že pokud hodlám podat odvolání, že mě to bude stát dalších pět tisíc, že pozve na mé náklady znalce...

Máte to nějak zadokumentované ? To je jasný nátlak a podal bych na UO podjatost.

Vy hlavně tvrďte, že foukání nebylo rozhodně po 5 minutách, ale určitě dříve.
IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 20 Září 2017, 11:12:13 »

Máte to nějak zadokumentované ? To je jasný nátlak a podal bych na UO podjatost.

Vy hlavně tvrďte, že foukání nebylo rozhodně po 5 minutách, ale určitě dříve.
Ano mám, ale myslím, že s touhle variantou počítal, takže to udělal tak, že vzal si jiný spis (měl ho už nachystaný na stole, což nechápu, věděl že přijdu, ale ne co chci) a řekl, dívejte tady mám podobný případ jako ten váš, přečetl to jméno (koho se to týkalo) a že dívejte, taky měl podobné hodnoty jako vy v dechu, taky byl na krev, taky se mu to nelíbilo a podal odvolání, takže kdyby jste ho chtěl podat případně i vy, tak tady se podívejte.. nalistoval tu stránku ve spise..., přizval jsem si v tom případu znalce, který mi zpětně dopočítal hladinu alkoholu z krve...a nakonec ho to stálo ó pět tisíc víc, protože jsem ho to nakonec nechal zaplatit, takže by to stejně nic nezměnilo

Jaké v tom spise byly okolnosti a ani jak moc se ten případ podobal tomu mému, nevím, nestíhal jsem číst, jen jsem si všiml, že měl v krvi 0,19 , dechovka kolem 0,3 a zřejmě se mu podařilo shodit dechovkou zkoušku, na krvi byl za půl hodiny od dýchání, znalec v tom spise byl opravdu přítomen i tu částku jsem viděl, to mi ukazoval
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 20 Září 2017, 11:25:50 »

Já bych se nevzdával. Pokud hodnota 0,12 je fiziologická hladina, tak byste ovšem nesměl sednout za volant nikdy na déle naž na několi desítek minut, protože by vždy dokázali "zpětně" k době počátku Vaší jízdy "dopočítat", že jste měl třeba 0,4. Po cestě do Chorvatska by pak vyšlo, že jste ani nemohl nastoupit protože jste na počátku cesty s 10 promile byl vlastně mrtvý :)
Neboli to že máte v krvi 0,12 alkoholu nemusí znamenat že jste vůbec kdy pil nějaký alkoholický nápoj.
Taky nevíte jakou jim dotyčný přiznal konzumaci před jízdou.

Podle mne ouřada ví, že je v prdeli a tak se snaží jak může Vás zviklat.
« Poslední změna: 20 Září 2017, 11:29:24 od pk202 »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 20 Září 2017, 11:40:12 »

Pokud by přeci jen na znalce došlo navrhněte jeho výslech v tomto smyslu:
NP (nebohý pyrát) ZZ (zmrd znalec)
NP: Takže vážený ZZ fyziologickou hladina alkoholu do 0,2 může mít v sobě kdokoliv z nás aniž by požil alkoholický nápoj ?
ZZ: Ano kdokoliv.
NP: Takže 0,12 v krvi můžete mít nyní teoreticky i Vy ?
ZZ: Teoreticky ano
NP: Takže pokud Vás čistě teoreticky při odjezdu odsud za cca 1,5 hodiny zastaví hlídka a odveze Vás na krev a ve Vaší krvi bude nalezeno 0,12 promile , bude to znamenat že jste zde svědčil pod vlivem alkoholu protože se zpětně vypočítá, že  jste zde měl XXX promile alkoholu v krvi ? 
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 20 Září 2017, 11:42:53 »

JanKou.> Ta úředníkova pohádka se mi zdá nějaká divná. Protože pokud orgán na základě odvolání předvolal znalce, znamenalo by to, že podezřelý byl u odvolačky úspěšný. Nezapomněl úředník zmínit, že se podezřelý odvolal podruhé a vyhrál?

Určitě bojujte. I kdyby mělo skutečně navýšení ceny hrozit (ač si myslím, že je to blbost), hrozilo by jen v případě prohry a Vám jde o papíry.

IP zaznamenána

JanKou.

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 20 Září 2017, 13:18:30 »

Lex: měl jsem z toho úplně stejný pocit

Fu: mávl rukou jakoby nic, že to vyřeší....a řekl nějaký obor, grafologický nebo něco takového :-D

Pk202: :-D tak přesně to mě napadlo taky, dle metodiky je hladina do 0,2 neprokazující požití alkoholického nápoje, stejně tak rozhodl několikrát nejvyšší soud , tak nechápu co na tom chce dopočítávát, vždyť to by někteří jedinci ani nemohli vlastnit řidičský průkaz, protože by se zpětným dopočtem vždycky došlo k tomu, že jsou pod vlivem.. díky za postřeh, pokud k tomu dojde, určitě jej použiji

Číkus: hele on ten případ vzpomínal už kdysi a dle mě, se v té věci ještě bojuje

Jinak, bojovat mám v plánu, už jen kvůli tomu, co za kraviny napsali do rozhodnutí (věci co se nestali, co jsem neřekl atd.)
IP zaznamenána