30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Autor Téma: [WIN] Výzva - rychlost v obci  (Přečteno 12432 krát)

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Výzva - rychlost v obci
« Odpověď #30 kdy: 19 Dubna 2017, 16:20:19 »

A že žádá o vedení řízení ve svém jazyce a překlad spisu  ;)
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20 Dubna 2017, 06:55:44 »

Díky za odpovědi, vezmu si inspiraci :) Nebyl by někdo ochoten zapůjčit schránku? :)
IP zaznamenána

PVS

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 20 Dubna 2017, 07:22:00 »

Nemáte dobrého kámoše nebo rodiče?

Doporučuji nenechat nic náhodě a provést VŠECHNY body:
- nedělat to na poslední chvíli,
- na novou schránku uvést to jméno,
- zajít na poštu a promluvit si s doručovatelkou,
- vyzkoušet funkčnost vlastním pohledem či dopisem (klidně opakovaně).
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20 Dubna 2017, 07:53:23 »

Mám, ale nikdo bohužel není ochoten propůjčit svou schránku.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20 Dubna 2017, 12:35:13 »

Mám, ale nikdo bohužel není ochoten propůjčit svou schránku.
Já ano.
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 21 Dubna 2017, 14:27:44 »

Děkuji za ochotu. Schránku si Helmut obstaral a zároveň dal vědět úřadu, že se dozvěděl, že byl napráskán a přiznává se a uvádí svou korespondenční adresu. Takhle mi to říkal ;).
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 02 Srpna 2017, 10:12:51 »

Zdravím vespolek...

Od přijetí výzvy, následnému udání Helmuta a Helmutově přiznání už uběhlo několik měsíců. Helmut se nabonzoval sám, úřad ho neobeslal, dozvěděl se to ode mě a svědomitě zaslal vyjádření. Od úřadu došel tedy jen jediný dopis a to první výzva na mé jméno jakožto provozovatele. Nic jiného od té doby nedošlo.

Chci se zeptat, má cenu, abych se jako zodpovědný provozovatel vozidla obeznámil se spisem na příslušném úřadě? Jak je to s elektronickým zasláním spisu. A poslední věc, má cenu se v tom dál nějak hnípat?

Děkuji za informace.
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 30 Listopadu 2017, 16:32:41 »

Zdravim. Prosim o radu. Jak jiz bylo zmíněno, nabonzoval jsem po zmereni "silnicnim rychlomerem" ridice meho vozu , ktery se priznal. V nedavne dobe byl uradem obeslan, ve schrance byla nalezena vyzva k vyzvednuti zasilky. Bohuzel se tu "kamarad" nezdržuje a nemuze ji tedy vyzvednout.
Otazka zni, co dal? Jaky muze byt postup uradu vuci mne, jako provozovateli vozidla?

Dekuji za reakce.
IP zaznamenána

netakjo

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 30 Listopadu 2017, 16:59:10 »

tpec:
podobna situace jako u mne.
Urad zaslal zasilku. Vzhledem na to, ze Helmut neni doma, tak pravdepodobne bude dopis dorucen fiktivitou - po uplynuti doby, bude vhozen do schranky - musi byt na schrance jeho jmeno.
Pak se uvidi co chteji od Helmuta.
Predpokladam, ze to bude stejne jako u me, ze si ho budou predvolavat na osobni podani vysvetleni - overeni, jestli osoba existuje (podle meho, udelali lustraci v rejstricich EU a pokud nic nezistili, tak na 99,9999 procenta budou chtit osobni "schuzku").

Provozovatel zatim neni ve hre, protoze urad musi najit ridice atd...
Pokud ho nenajdou, nebo nebude kontaktni, tak pak se pujde po provozovateli.
IP zaznamenána

Thom@s

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 28 Prosince 2017, 23:18:22 »

Bod 1 - je chybou, že od změření k doručení výzvy uplynuly jen tři dny. Pro poštu s modrým pruhem prostě neběžíme hned, jak o to pošta požádá, ale vždy až poslední možný den, případně si necháme písemnost hodit do schránky. (Tady bacha - některé úřady posílají tyto dopisy s Pozn. 1 - při nevyzvednutí vrátit odesilateli a Helmut nebo jím pověřená osoba se musí písemnosti domáhat ve spisu či žádat o opětovné doručení. Pozn. 2 znamená při nevyzvednutí hodit do schránky, ta tam má být).

Vyzvedávat 10.den to je jasný, ale vždyť u odpustku nebo výzvě k bonzu je jedno, který den to vyzvednu, když řízení ještě nezačalo.

A vlastně, lze Výzvu k nabonzovaní řidiče (ta poodpustustková) považovat za zahájení správního řízení? Mám na mysli, jestli začala doručením této výzvy běžet roční lhůta na vyřešení přestupku?
« Poslední změna: 28 Prosince 2017, 23:36:16 od Thom@s »
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 23 Ledna 2018, 11:15:17 »

Zdravím, jak se dalo očekávat, úřad obeslal Helmuta a požaduje osobní schůzku. Je lepší reagovat tím, že se Helmut již přiznal jednou v dopise a tudíž schůzku považuje za bezpředmětnou, nebo se má omluvit, protože tou dobou bude mimo CZ, nebo má odepřít vysvětlení z důvodu nebezpečí stíhání, či případně jiný krok. Díky za nápady.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 23 Ledna 2018, 11:41:38 »

Pokud byl Helmut vyzván k podání vysvětlení, bylo by od něj slušné, aby uposlechl a vysvětlení podal.

Tedy něco jako:

Zdar orgáne! V souladu s § 37 odst. 4 SprŘ podávám vysvětlení písemně. Bylo nebylo, za devatero horami a devatero řekami...
« Poslední změna: 23 Ledna 2018, 11:45:17 od Číkus »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 23 Ledna 2018, 12:04:00 »

A vlastně, lze Výzvu k nabonzovaní řidiče (ta poodpustustková) považovat za zahájení správního řízení?

Ne.

Zdravím, jak se dalo očekávat, úřad obeslal Helmuta a požaduje osobní schůzku. Je lepší reagovat tím, že se Helmut již přiznal jednou v dopise a tudíž schůzku považuje za bezpředmětnou, nebo se má omluvit, protože tou dobou bude mimo CZ, nebo má odepřít vysvětlení z důvodu nebezpečí stíhání, či případně jiný krok. Díky za nápady.

Měl by jim napsat že přijde hned jak se dostane do ČR.. a to bude co nejpozdější termín do kterého si myslíte že úřad vydrží čekat.
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 23 Ledna 2018, 12:24:56 »

Pokud byl Helmut vyzván k podání vysvětlení, bylo by od něj slušné, aby uposlechl a vysvětlení podal.

Tedy něco jako:

Zdar orgáne! V souladu s § 37 odst. 4 SprŘ podávám vysvětlení písemně. Bylo nebylo, za devatero horami a devatero řekami...

Dá se toto tedy použít i na předvolání k podání vysvětlení?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 23 Ledna 2018, 12:53:18 »

Já bych řekl, že to použít jde. Pokud bude orgán jiného názoru, mohla by Helmutovi hrozit pořádková pokuta, s tím by se ale snad smířil.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7