30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 8

Autor Téma: [LOST] 2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)  (Přečteno 3000 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)
« Odpověď #15 kdy: 22 Března 2017, 22:52:40 »

vestniky.cz, vybrat příslušný kraj a zkusit do fulltextu zadat "městská policie". Netuším ale, jak moc se tomu dá věřit.

t4455> Mají to všechny obce na webu?
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 22 Března 2017, 22:55:10 »

Na poi.cz je databáze radarů v ČR (nevím ale jak moc aktuální). Ale půjde se slušnou pravděpodobností zjistit, zda je tam automat. Pokud tam měřili pohůnci, nejde o automat a nelze SprDel (ale stejně se o to některé orgány pokouší).

Na měření v cizí obci musí být uzavřená veřejnoprávní smlouva, měla by jít dohledat na webech obcí. Samozřejmě pohůnci i tam potřebují souhlas PČR.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 22 Března 2017, 23:06:13 »

Netuším ale domnívám se že by to měla být povinně zveřejněná informace na úřední desce, já jí vždy našel když mě opruzovali z jiný Horní Dolní. Jedná se o usnesení zastupitelstva, což by měli případně na požádání vydat

Tady je náhodný příklad:
http://www.obectemelin.cz/e_download.php?file=data/editor/125cs_1.pdf&original=Ve%C5%99ejnopr%C3%A1vn%C3%AD+smlouva+o+v%C3%BDkonu+%C3%BAkol%C5%AF+obecn%C3%AD+policie.pdf
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 22 Března 2017, 23:11:57 »

vvvvvv> Jenomže že něco "má být", neznamená, že tomu tak je. Např. fízl by se měl chovat v souladu se zákonem a nedělá to zásadně nikdy.

Jsem si poměrně jist, že městapo z Lázně Bohdaneč může měřit v obci Bukovka, ale na jejich webu jsem o tom nic nenašel. Resp. ono to tam je, ale běžným proklikáním jsem to nenašel, musel nastoupit dotaz na Google.

Samozřejmě lze zažádat příslušný městský úřad o takovou informaci dle InfZ a oni rádi odpoví (viz třeba Voleč nebo Chýšť), ale není to moc rychlé.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 22 Března 2017, 23:19:00 »

Právě proto máme SŘ kde máme čas si v průběhu všechno ověřit, zjistit a připravit  :) takže mrfelix na to jde dobře, i když ta pravděpodobnost že by ta smlouva nebyla a oni tam měřili je malá

Ale nezajímá nás jenom veřejnoprávní smlouva!
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4401.0
« Poslední změna: 22 Března 2017, 23:20:32 od t4455 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22 Března 2017, 23:24:17 »

t4455> Samozřejmě, těch podmínek je více, od povolení od PČR, přes kalibraci radaru, až po proškolení obsluhy a provedení měření v souladu s návodem (a tak dále). Ale mrfelix se ptal,  jak se dostat co nejrychleji k informaci.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23 Března 2017, 05:09:38 »

Díky, pánové,
věstníky.cz bohužel zafungovaly a sdělily výsledek, že to existuje.
Nyní dohledáno v plném znění, smlouvy jsou 2:

1. Veřejnoprávní smlouva
... Město se tímto zavazuje vykonávat pro obec úkoly v rozsahu stanoveném§2 písm. d) zákona 553/1991 sb., o obecní policii, ve znění pozdějších ... V souladu s touto smlouvou bude městská policie místně příslušným orgánem pro výkon pravomocí ... na územním obvodu obce.
Úhrada nákladů
Výkon předmětu této smlouvy bude poskytován bezúplatně.

2. Veřejnoprávní smlouva
...bude město na místo obce na jejím správním obvodu vykonávat přenesenou působnost svěřenou orgánům obce na úseku projednávání přestupku proti pořádku ve státní správě ve věcech, které jsou jim svěřeny, přestupky proti pořádku v územní samosprávě, přestupky proti veřejnému pořádku, přestupky proti majetku, jakož i přestupky proti občanskému soužití, a to podle zákona č. 200/1990 Sb., o přetupcích, ve znění pozdějších předpisů, pokud nebyly spáchány porušením zvláštních právních předpisů o provozu na pozemních komunikacích.
(...)
Dohodnutá výše nákladů činí 1000 Kč za každý přestupek, který bude oznámen městu... ...za jeden přestupek se považuje jedna skutková podstat přestupku, z něhož bude podezřelá jedna osoba...

-----------------------
Čím měřili:
Zde se omlouvám, že jsem trochu mystifikoval.
Nedošlo mi, že silniční radarový rychloměr R10/16/... je to samé, jako Ramer 10T. Takže je jasné, čím měřili.
Přímo na stránkách MÚ lze dohledat ověřovací list, v němž je mimo jiné uvedeno, že konkrétní výrobní číslo skříně Rameru je osazeno na konkrétní sloup na konkrétním místě.
V databázi poi.cz toto místo také je jako stacionární radar.
(Stalo se jím asi 3-4 týdny před mým skutkem. Jel jsem tam tedy od té doby poprvé a dosud naposled.)

Dále mi v příkazu zmínili, že  v mém spisu mají i "seznam schválených míst k měření od Policie ČR."

----------------
Nyní je 5:00, na dokazování tedy nejedu a zůstanu neseznámen se spisem.
Zároveň o spis znovu požádám, rozšířím důvody, proč žádám poštou, a vyžádám si lhůtu na seznámení s podklady pro vydání rozhodnutí 10 dní, ale ode dne doručení kopie spisu.

Nebylo by, prosím, už na místě přesunutí do živých případů?
IP zaznamenána

PVS

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 23 Března 2017, 09:09:12 »

Nebylo by, prosím, už na místě přesunutí do živých případů?

Wie, bitte???

Bylo by vhodné se nám za nezištné rady revanšovat. Nejlépe pomoci nám zvyšovat vlastní zmrdobijecký skill, z čehož by mohli do budoucna profitovat také další "klienti".
Toho se docílí sledováním vývoje, průzkumem bojem, zkušenostmi jiných z prošlapávání slepých uliček, apod. Takže až se dostanete ke spisu/spisům (připomínám třetí osobu podle InfZ, případně zmocněnce ze sítě nahlížečů), anonymizovaný by se tu docela hodil... Nejlépe se radí na základě kompletních informací, často se hodí i na první pohled bezvýznamná informace.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 23 Března 2017, 09:40:54 »

Dobře, dobře, já nemám problém zveřejnit všechny papíry i moje případné neodeslané koncepty.
Jen mám neodbytný paranoidní pocit, že si to tu třeba právě teď čte můj úředník, a když zde napíšu "dnes jsem odeslal podjatost" a jeho nadřízenému přijde podjatost odeslaná ten den, tak budou vědět. Sorry, jsem posranej.  :-X

Dosavadních rad i názorů si velice vážím, zvláště tímto děkuji pánům opasovi, PVS, Číkusovi, t4455 a dalším.
Rád se Vám revanšuji nejen zasláním čehokoliv, co mám, ale třeba nahlížením v Jihočeském kraji, i jinak.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 23 Března 2017, 10:21:21 »

Teď bych vyčkal co přijde z úřadu.. a bylo by dobře zajistit spis.. buď jestli budete mít cestu kolem v jejich pracovní době a nebo jestli to někdo má blízko a nechá se zplnomocnit k nahlížení..

bylo by dobře to aspoň ošéfovat aby se spis dal získat rychle po dalším dopisu z úřadu..

Ještě můžete požádat o přesunutí řízení na bližší úřad.. sice to zamítnou, ale může se to pak hodit jako bod k podjatosti a nebo odvolání..

Jen mám neodbytný paranoidní pocit, že si to tu třeba právě teď čte můj úředník, a když zde napíšu "dnes jsem odeslal podjatost" a jeho nadřízenému přijde podjatost odeslaná ten den, tak budou vědět. Sorry, jsem posranej.  :-X

Tak to můžeme přesunout do neveřejné sekce..  Přesunuto. --HH
« Poslední změna: 23 Března 2017, 10:38:37 od hh »
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 23 Března 2017, 15:39:30 »

2M: Nerozumíme si. Jsem přesvědčen, že pro mne je nyní výhodné, aby mi až do vydání rozhodnutí úřad nahlédnutí vůbec neumožnil. To znamená, já ani žádní mí zmocněnci nahlížet nebudou.

Sháním lidi s trvalým bydlištěm v jiném městě, které by nahlédli dle InfZ. Zatím jich  5 odmítlo, někteří nemůžou a jedna advokátní koncipientka řekla, že takhle o spis dle InfZ žádat nejde (je o tom přesvědčena).

Ještě dnes pošlu opakovanou žádost dle SprŘ.
Zítra bych poslal návrh k provedení (nějakých) nových důkazů.
Zítra si založím datovou schránku, resp. budu mít cestu na CzechPoint, tak o to požádám.
V pondělí bych bez zbytečného odkladu navrhl podjatost úředníka.

IP zaznamenána

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
« Odpověď #26 kdy: 23 Března 2017, 15:53:01 »

Pokud je potreba dotaz podle 106, je k mani moje DS a nebo DS sdruzeni ;)
Poslu obratem.
IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 23 Března 2017, 15:59:35 »

Taky se rád přidám:)
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 23 Března 2017, 16:01:50 »

Žádám často,žádám kvalitně, žádám rád :) Takže dejte č.j. a posílám to obratem
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 23 Března 2017, 16:03:09 »

2M: Nerozumíme si. Jsem přesvědčen, že pro mne je nyní výhodné, aby mi až do vydání rozhodnutí úřad nahlédnutí vůbec neumožnil.

To moc výhodné není.. úřad nemá povinnost posílat spis poštou.. napíše že se můžete dostavit k nahlížení a mají splněno..

sice z toho jde udělat bod odvolání, ale docela slabý bod.. nedá se asi čekat že by to na tom kraj zastavil..

a bez znalosti spisu se připravíte o možnost najít a uplatnit mnohem lepší body odvolání.
IP zaznamenána
Stran: 1 [2] 3 4 ... 8