Díky, pánové,
věstníky.cz bohužel zafungovaly a sdělily výsledek, že to existuje.
Nyní dohledáno v plném znění, smlouvy jsou 2:
1. Veřejnoprávní smlouva
... Město se tímto zavazuje vykonávat pro obec úkoly v rozsahu stanoveném§2 písm. d) zákona 553/1991 sb., o obecní policii, ve znění pozdějších ... V souladu s touto smlouvou bude městská policie místně příslušným orgánem pro výkon pravomocí ... na územním obvodu obce.
Úhrada nákladů
Výkon předmětu této smlouvy bude poskytován bezúplatně.
2. Veřejnoprávní smlouva
...bude město na místo obce na jejím správním obvodu vykonávat přenesenou působnost svěřenou orgánům obce na úseku projednávání přestupku proti pořádku ve státní správě ve věcech, které jsou jim svěřeny, přestupky proti pořádku v územní samosprávě, přestupky proti veřejnému pořádku, přestupky proti majetku, jakož i přestupky proti občanskému soužití, a to podle zákona č. 200/1990 Sb., o přetupcích, ve znění pozdějších předpisů, pokud nebyly spáchány porušením zvláštních právních předpisů o provozu na pozemních komunikacích.
(...)
Dohodnutá výše nákladů činí 1000 Kč za každý přestupek, který bude oznámen městu... ...za jeden přestupek se považuje jedna skutková podstat přestupku, z něhož bude podezřelá jedna osoba...
-----------------------
Čím měřili:
Zde se omlouvám, že jsem trochu mystifikoval.
Nedošlo mi, že silniční radarový rychloměr R10/16/... je to samé, jako Ramer 10T. Takže je jasné, čím měřili.
Přímo na stránkách MÚ lze dohledat ověřovací list, v němž je mimo jiné uvedeno, že konkrétní výrobní číslo skříně Rameru je osazeno na konkrétní sloup na konkrétním místě.
V databázi poi.cz toto místo také je jako stacionární radar.
(Stalo se jím asi 3-4 týdny před mým skutkem. Jel jsem tam tedy od té doby poprvé a dosud naposled.)
Dále mi v příkazu zmínili, že v mém spisu mají i "seznam schválených míst k měření od Policie ČR."
----------------
Nyní je 5:00, na dokazování tedy nejedu a zůstanu neseznámen se spisem.
Zároveň o spis znovu požádám, rozšířím důvody, proč žádám poštou, a vyžádám si lhůtu na seznámení s podklady pro vydání rozhodnutí 10 dní, ale ode dne doručení kopie spisu.
Nebylo by, prosím, už na místě přesunutí do živých případů?