30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování na placeném parkovišti bez zaplacení služebním vozem  (Přečteno 2640 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování na placeném parkovišti bez zaplacení služebním vozem
« Odpověď #30 kdy: 03 Července 2017, 14:33:16 »

No to je evidentně špatně vedený spis. Nahrával jste si to jednání ?
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 06 Července 2017, 10:57:03 »

Ano. Ze všech jednání na úřadě mám celkem kvalitní audio záznam.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30 Října 2017, 20:37:20 »

Správní orgán vydal rozhodnutí. Vinen.
Připojuji anonymizovaný scan. V dalším postu přidám návrh odvolání. Využil jsem informace z tohoto fóra i prostý selský rozum (snad to nebude na škodu).
Pokud se někdo těmi 14 stranami prokoušete a přidáte libovolný komentář, budu vám vděčný. Do konce týdne to musím odeslat.
Děkuji, kolegové.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 30 Října 2017, 20:39:05 »

Slíbený draft odvolání..
« Poslední změna: 31 Října 2017, 19:15:21 od morgan »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 30 Října 2017, 20:50:09 »

No, mně se odvolání docela líbí, je věcné a dobře zdůvodněné. Jen bych místo německé zkratky „cca“ dal normální české „asi“, které samo o sobě žádnou zkratku nepotřebuje… :-)

Jen mne ještě napadlo — nemá náhodou správní orgán postupovat nestranně a nezávisle? Pokud ano, pak má i k záznamu strážníka přistupovat stejně obezřetně a podezíravě, jak přistupuje k výpovědím sprostého obviněného. Možná bych to tam taky tak nějak rozvedl a vyvodil z toho zaujatost SO, který až příliš ochotně vyvozuje důsledky, aniž by zodpovědně, nestranně a uvážlivě posoudil i příčiny… :)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 30 Října 2017, 20:58:00 »

Já bych jim poslal průjem v sáčku a požadoval vložení tohoto důkazu do spisu!

Vážněji:

Nejprve bude výrazně lepší podat blanketní odvolání, argumenty až v doplnění.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 30 Října 2017, 22:37:51 »

Číkus: možná by bylo vhodnější to pak zakomponovat do odvolání asi tak nějak:
„…správní orgán požaduje po obviněném dodání důkazu, který ale obviněný nemůže dodat ze tří velmi závažných důvodů:
1) důvod náhlého zastavení auta v nouzi nejvyšší byl nezvratně spláchnut do kanalizace a obviněný si v té chvíli neuvědomil a také nemohl předpokládat, že vzorek této imperativní defekace bude v budoucnu požadován správním orgánem jako důkaz;
2) i kdyby vzorek imperativní defekace existoval, zasláním spravnímu orgánu by se obviněný vystavil pokutě ze strany správního orgánu ve výši až 50000 kč! S ohledem na to, jakým způsobem a jak zaujatě správní orgán vůči obviněnému postupuje, je evidentní, že takovýhle výdělek za následné „obzvláště urážlivé podání“ by si SO rozhodně nenechal ujít!
3) následně by SO určitě předal záležitost hygienické stanici, která by obviněného mohla obvinit z možného šíření infekce a z neoprávněného zacházení s vysoce infekčním materiálem!“
Z toho vyplývá, že SO nejen požaduje nemožné, ale i dokonce svými požadavky úmyslně vystavuje obviněného (za předpokladu vyhovění těmto požadavkům) dalším a mnohem přísnějším postihům a stíháním.

atd. Myslím si, že by se to ještě dalo stylisticky více zdokonalit…  ;)
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 31 Října 2017, 19:29:23 »

Děkuji za podněty. Podám zatím blanketní odvolání a v mezičase odůvodnění ještě dopiluji.
Dobrou zprávou pro mě je, že v odvolání nemám nic vyloženě špatně.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 22 Ledna 2018, 20:03:14 »

Po kratší odmlce se vracím s výsledkem odvolání. Vinen.

Rozhodnutí je ke stažení zde: https://uloz.to/!g1nwMKRWxv68/odvolani-zip
Bohužel se mi ho nepodařilo nahrát sem, selhala bezpečnostní kontrola..

Takže zaplatím pokutu, to je jasné. Protože se mi to ale vůbec nelíbí, rád bych pokračoval v boji. Prosím o Vaše názory, zda to má smysl a také co všechno udělat.
Má smysl dávat podnět k přezkumu? (Jde to vůbec?)
Současně Správní žaloba? Připojuji scan rozhodnutí a moje komentáře po dvou přečteních.
Nebo to vypadá na prohru i u soudu?

Kde je teď spis - u odvolacího nebo u orgánu 1. stupně? Obsahuje písemné vyjádření správního orgánu 1. stupně, ze kterého odvolací orgán cituje? Asi by se hodilo si ho zajít vyfotit, že..

Moje postřehy k Rozhodnutí (na scanu jsou označeny příslušné pasáže):

1.
"Správní orgán přitom navrhl jediný odvolatelem navrhovaný důkaz."
- chtěli tím říci, že "..zamítl jediný.."?

2.
Úřední záznam nelze brát jako důkaz.

3.
Vozidlo tam mohlo třeba spadnout z Marsu. Jak pouze na základě úřeďáku dovozují, že došlo k protiprávnímu jednání?

4.
Zde úředník nepochopil psaný text, kdy v odvolání uvádím:
...zejména lživá informace, že: „…dále byl požádán o podání vysvětlení dle §11, odst. 1. písm. a), Zák. č. 553/1991 Sb. a poučen dle §11, odst. 6), Zák. č. 553/1991 Sb. o možnosti odepřít vysvětlení dle §11, odst. 4) a 5), Zák. č. 553/1991 Sb.“. Toto je lež.

Přepis byl uveden, aby bylo jasné, že jsem nebyl poučen. Asi jsem to měl napsat explicitněji.

5.
LOL. Text v odvolání zněl: "Tento právní názor připouští vystoupení z vozidla či složení nákladu (s trochou imaginace lze jako složení nákladu označit i činnost, kterou při opuštění vozidla vykonával obviněný)." Odvolací orgán nemá zjevně smysl pro humor a chytá se zcela podružných věcí vytržených z kontextu.

6.
To je samozřejmě blábol. Přírodě neporučíš, zatímco telefon zvedat nemusím, spolujezdce poslechnout také ne (a neskončí to většinou ponižujícím nasráním do kalhot).

7.
Viz dále (bod 9.), kdy i odvolací orgán tvrdí, že sprostému podezřelému neuvěřil.

8.
Správní orgán 1. stupně může hovořit v jinotajích? Nemusí uvést materiální aspekt přestupku a věří v to, že si to čtenář odůvodnění dovodí? A že to dovození bude shodné s tím, jak to orgán zamýšlel? Hm..

9.
NSS 5 As 126/2011 se mi líbí. V případné žalobě jej s chutí použiji. Cituji:
"Povinnost k jeho prokázání nese ve všech směrech správní orgán, bez zřetele na to, zda jde o objasňování skutkových okolností svědčících ve prospěch či neprospěch obviněného, stejně jako bez ohledu na to, jestli obviněný vůbec na svou obhajobu něco tvrdí a (nebo) ke svým tvrzením navrhuje důkazy a jaké."
Odvolací orgán si z něj vzal (a nehezky upravil) jinou věc. Orgán píše:
"Avšak za situace, kdy odvolatel tvrdí určité skutečnosti, které jsou podle obecných zkušenostních pravidel nepravděpodobné..."
v NSS 5 As 126/2011 však je v této větě navíc slovo "krajně", které dle mého názoru značně mění vyznění této věty:
"tvrdí-li obviněný určité skutečnosti, které jsou podle obecných zkušenostních pravidel krajně nepravděpodobné..."
..Každému se snad chtělo někdy v životě velice akutně na toaletu, ne? Nebo jsem divnej? V tom případě se mi krajně nepravděpodobné záležitosti stávají cca 1x ročně. Asi si vsadím Sportku.
Věta pokračuje:
"..ani správní orgán takový důkaz není s to opatřit.."
Mé chápání slovního spojení "být s to" je ekvivalentem "být schopen". Tzn. v případě, kdy mám možnost něco udělat, se ji pokusím využít. Orgán možnost měl (městský kamerový systém, výslech zaměstnanců holičství, mnou navržený výslech strážníka), ale nečinil. Orgán "nebyl s to", ale "nebyl ochoten".

10.
Viz bod 4 - narážel jsem na to, že jsem nebyl poučen, tzn. krácen na svých právech, což mělo sloužit jako podpůrný argument pro účelovost jednání strážníka a správního orgánu (efektivní výběr pokut).

11.
Tato věta je v kolizi s bodem 2, kde jim pouze úřeďák stačil k tomu, co nebylo možno zjistit na místě.

12.
Poznámky byly uvnitř desek. Desky byly v mém dosahu na místě, kde jsem se seznamoval s dokumentací. Papírky byly uvnitř desek. V rámci soudního řízení se případně pokusím zajistit vyjádření, co vlastně je součástí spisu. To, co je v deskách? To, co je v (mém případě) prázdné spisovce a současně v deskách?
Papírky na řízení vliv jistě měly. Byly to taháky úřednice, aby se mě na druhém ústním jednání ptala na věci, které ji nenapadly v prvním kole:
Poznámka 1: "ZASTAVENí -> DOŠLO K VŮLE PROTOŽE ON SE ROZHODL -> PŘEKÁŽKA"
Poznámka 2: "1. ZDA BYL ŘIDIČEM -> ANO -> Z JEHO VYJÁDŘENÍ XXXXXX ŽE JaL WC -> KAM? 2) spolujezdec?" (fotka je kvalitní, ale "xxxxxx" fakt nepřečtu)

13.
Tady mají pravdu. Na konci protokolu z druhého ústního jednání (na rozdíl od prvního) je skutečně uvedeno, že vydají rozhodnutí.

14.
Řetězec = úřeďák ?!

Do žaloby plánuji uvést zhruba vše výše uvedené a dále věci, které odvolací orgán v mém odvolání vyignoroval, či misinterpretoval. Teď ale potřebuji nakopnout, že má smysl se tím dále zabývat. Síly mám, peníze do soudu jsem ochoten investovat, ale nevím, zda i do právníka. :-)

Děkuji za jakékoliv podněty.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 16 Srpna 2018, 17:58:40 »

Pro info: podal jsem správní žalobu, už jsou to 4 měsíce a soud si ji zatím ani nepřečetl. Viz https://www.30kmh.cz/index.php?topic=6879.0
IP zaznamenána