30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přenosné značky – význam nadřazenosti a rozsah jejich platnosti  (Přečteno 17346 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Přenosné značky – význam nadřazenosti a rozsah jejich platnosti
« Odpověď #15 kdy: 16 Června 2026, 12:27:50 »

Spis máme?
IP zaznamenána

Nativy1

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17 Června 2026, 12:44:17 »

Ano mám, těžko říct v jaké kvalitě, bylo to moje poprvé.  :D
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17 Června 2026, 22:45:17 »

No, nevím, skoro všechno tam chybí ...
IP zaznamenána

Nativy1

• Zobrazit profil

No, nevím, skoro všechno tam chybí ...

Co konkrétně tam chybí? Ještě mám čas tam zajet příští týden.. Mám chtít kompletně všechno vytisknout?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Zkuste se podívat na obrázek s názvem "obsah.jpg" a odškrtat položky, které máte.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Také mi není jasné, kde se v tom seznamu nachází dokument, jehož obsah jste sem dával předtím.
Doklad o tom, jakým způsobem bylo to stání zjištěno, nemáte.
A jinak pokud byl ten dočasný zákaz zastavení použit za účelem zřízení dočasné autobusové zastávky, která byla v jízdním pruhu, pak mi naprosto nedává smyslu, proč by nemohla dál ve směru jízdy parkovat vozidla na parkovišti. Všimněte si mimochodem, že fotka je vytvořena tak, aby nebyla vidět ta značka parkoviště. Ten prostor neznám, ale takhle to vypadá, že k tomu přestupku nemohlo dojít.
IP zaznamenána

Nativy1

• Zobrazit profil

Dokument, který jsem zde předtím sdílel odpovídá (měl by odpovídat) v obsahu: A_vkuUC_stani_automat_MPO - výzva doručená do DS.
Doklad o tom, jakým způsobem bylo to stání zjištěno -> Tohle tam nejspíše vůbec není.. 
Ano, hned na úřadě jsem si všiml jak je to zákeřně vyfocené.. Z jiných úhlů jde vidět značka parkoviště, ale pouze zezadu.

Tudíž se na úřad vypravím v pondělí znova a budu chtít nahlédnout do spisu a nechat udělat kopii dle obsahu spisu tedy dokumenty
XXX, oznámení přestupku,XXX
A_vkuUC_stani_automat_MPO
A_usnesoodl_po_60_dnech_MPO_bez_editace
A_lustrace_interni
A_prikaz_provozovatel_stani
2021_povereni_zmena_scan_UP

A dále udělat kopii všech příloh (fotek), seznam příloh má být někde uvedený? Nemá být v tom obsahu ve kterém není?

Každopáně odpor proti příkazu podat tak či tak předpokládám - to bude taky moje poprvé.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Samozřejmě má, tohle je úplná divočina a měla by se jim tam poslat kontrola z místně příslušného archivu na výkon spisové služby.
Nechte udělat zápis o tom, co ve spisu je, i kdybyste to tam měl napsat ručně, hlavně pokud by tam něco nebylo, nebo bylo navíc.
Kdyby nastaly nějaké úředně-politické překážky, nehněte se odtamtud, dokud se o tom nesepíše zápis.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Hlavně NAHRÁVAT! NAHRÁVAT! NAHRÁVAT!!!
IP zaznamenána

Nativy1

• Zobrazit profil

Samozřejmě má, tohle je úplná divočina a měla by se jim tam poslat kontrola z místně příslušného archivu na výkon spisové služby.
Nechte udělat zápis o tom, co ve spisu je, i kdybyste to tam měl napsat ručně, hlavně pokud by tam něco nebylo, nebo bylo navíc.
Kdyby nastaly nějaké úředně-politické překážky, nehněte se odtamtud, dokud se o tom nesepíše zápis.

Tady příchází na řadu otázka, ten obsah který mám k dispozici je oficiální obsah spisu a podle něho se mám řídit? Řekněme tedy, že nechám udělat zápis o tom, co ve spisu je. Paní na úřadě vyhoví (musí vyhovět?) napíše tam xy. Z čeho mám vycházet a podle čeho určit, zda je v zápise něco navíc nebo tam něco chybí?
IP zaznamenána

Nativy1

• Zobrazit profil

Hlavně NAHRÁVAT! NAHRÁVAT! NAHRÁVAT!!!
Mám jen první 2 minuty pak se mi nahrávání vyplo :(
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ne úplně rozumím - čtením? :-)))
Máte mít přístup k celému spisu, ne k nějak arbitrárně určeným částem. Takže pokud jsou jakékoliv rozdíly, musíte to na místě zadokumentovat, a pokud byste něco musel dopisovat ručně, hned si to vyfoťte.
Jinak spis má být veden tak, aby bylo kdykoliv nezpochybnitelně jasné, co je jeho součástí.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Soupis spisu by asi byl ten obrázek obsah.jpeg.

Je v něm uvedeno šest dokumentů, z nichž poslední u sebe nemá v rozporu s https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p17-1 informaci, kdy byl do spisu vložen.

Žádný z těch dokumentů nemá u sebe uvedeno, že obsahuje nějaké přílohy, například fotky, takže není jasné, kde (z hlediska Správního řádu) ty fotky žijí nebo kde se vzaly.

Dle https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500#p38-4 měl správní orgán vyrobit při nahlížení kopie těch fotek a ne nutit nahlížejícího, aby to lovil z nějakého monitoru.
IP zaznamenána