Na podnět kámoše a místních obyvatel, hodlám píchnout do vosího hnízda a rozmáznout to v médiích. Naše město, kde žiju momentálně již 9 let, bylo historicky proslavené tím, že ani po zřízení městapa se tu nikdy neprovozovala nějaká šikana řidičů (měření, rozdávání botiček a kdesi cosi). Městapo tu dělalo to co má a bylo vnímáno vesměs pozitivně.
Po posledních volbách, se stal starostou sluníčkový cyklobuzna a místostarostou úchylný fotograf a tajemník ze sousedního městečka. Sousední městečko taktéž disponovalo a disponuje místní ozbrojenou složkou, která již v minulosti dostala jako zbraň do ruky jakýsi laserový radar, pokutové bloky a velký pickup na botičky. Toto městapo aktivně měřilo i na katastrech sousedních obcí, se kterými měla smlouvu( zřejmě pouze per huba). Cílovou skupinou šikany měli být převážně poláci,co prý jezdí velmi rychle. Tak to tenkrát prezentoval místní plátek a ovečky souhlasně bečely. (Jaká byla skutečnost nevím, neměl jsem s nima tu čest)
Kdysi v minulosti prý probíhalo jednání o poskytování radaru za bakšiš i městu, ve kterém aktuálně žiji. Města se nedohodla a žilo se pokojně dál i bez radaru.
Včera jsem byl s autem v sousedním městě u kamaráda na rampě, tak jsme při výměně výfuku probrali všechno možné a on mi sdělil informaci, že jejich městapo jezdí měřit k nám. Kamarád je zaměstnanec města (s městapem sdílí pouze hlavní vchod, rohožku a štětku na pánském WC, jo a ješte se stará o městký vozový park, městapokáru nevyjímaje, to by byl jiný příběh). Mimo jiné jsem se dověděl, kde u nás měří a jak to provádějí a kdo na ten nápad přišel (pozorný čtenář jistě pochopil) Ano, na 99% je to hurá napad toho úchylného fotografa a análního horolezce (co měl slizké kecy a narážky ohledně nadměrně vyvinutého poprsí mých 2 žákyň, když je fotografoval v 8. třídě na třídní foto) Dříve seděl, jako tajemník u sousedů a teď škodí jako místostarosta u nás a leze té cyklobuzně do konečníku.
Ke kořenu věci. Městapo od sousedů měří vlastní zbraní v našem městě (zřejmě neoprávněně) s schovává se za bukem a místní městapo zastavuje, ztotožňuje a především kasíruje. A já do toho hodlám píchnout a zjistit skutečný stav věci, kolik bylo vybráno peňez a rád bych, aby se peníze vrátili zpět a kladivo dopadlo na toho zmrda. Nemám čast tu jezdit zbůhdarma po městě a čekat, než mě změřej.
Mám žádat dle infZ.106 město nebo přímo městkou policii o schválené úseky, proškolení obsluhy měřidla, seznam přestupků překročení rychlosti řešených za poslední rok MP.
Nějaké tipy a nápady, jak tu žádost vyšperkovat?