To nepopírám *, protože spolupracovali v podstatě tehdy všichni v Národní Frontě, vč. Kalouska. Ale křivárna to byla v okamžiku, kdy Bartončíka záměrně na poslední chvíli zdiskreditovali (a kromě informace, že prý zřejmě spolupracoval, už neměli vůbec nic a zbytek si prostě online vymýšleli) a STBáka Šabatu naopak protěžovali. Snad víte, kdo byl Šabata a jakou měl minulost…
* znám pár lidí, co se s ním znali osobně (mimo jiné i můj spolužák, co s ním bydlel v paneláku) a ti tvrdili, že Bartončík sice zřejmě musel být (stejně jako ostatní zástupci minoritních pol. stran v tehdejší Národní Frontě) evidován jako spolupracovník, ale že prý aktivně nespolupracoval a že navíc neměl žádný extra majetek (v porovnání s tehdejším standardem), že žil naprosto obyčejně, jako ostatní. Já osobně nevím. Já osobně jsem ho viděl jen jednou a neznám, nemohu tedy posoudit (ani odsoudit). Ale tehdy to ze strany Rumla a spol byla fakt křivárna nejvyššího kalibru. Prostě bylo zapotřebí zdiskreditovat konkurenční stranu, jenž
sprostě ohrožovala OF v tom smyslu, že OF by nedostalo absolutní většinu hlasů a muselo by se tedy dělit s tehdy velmi populárními lidovci. A vlastních kolegů, kteří byli navíc velmi aktivními spolupracovníky s STB, si pro jistotu nevšímali vůbec, tam už to bylo v cajku, když byli na té správné straně barikády. Hlavně že nakonec tedy OF dokázala v prvních demoGratických volbách prokázat svou jednoznačnou dominanci za každou cenu, jen aby zvítězila ta jediná správná strana (hnutí)…
No, asi by to bylo na delší debatu a ještě lépe někde u piva.
A ještě dodatek — no a jednoho spolupracovníka/nespolupracovníka agenta/neagenta máme dokonce dnes jako ministra financí a vše je v cajku…