Dneska jsem byl zastaven hlídkou PČR. Když jsem se zeptal, proč mě zastavili, příslušník mi doslova řek, že "jsem jel jako prase". Škoda, že jsem si to nenahrával. Takže dopustil jsem se podle něho nějakýho přestupku. To bych zatim neřešil, uvidíme, co přijde nebo nepřijde. Nicméně potom, co jsem mu sdělil, že blokovou pokutou na místě to řešit nechci, ale chtěl bych to řešit ve správnim řízení, jsem zažil docela solidní buzeraci. Nejdřív teda si rozdělili role na "hodnej" a "zlej" a ten "hodnej" mi několikrát přišel říct, že jako kolega to ještě nezačal psát a že on by se přimluvil a měl bych to na místě jenom za pětikilo, a že ve správnim řízení stejně nemam šanci a bude to stát víc, atd... No několikrát jsem mu zopakoval, že fakt na místě nic platit nebudu. Takže pak chtěl ještě ten "hodnej" vidět povinnou výbavu. Tu jsem mu ukázal. Nutno dodat, že to je úplně nový firemní auto a výbava je ještě tam originál od výrobce, takže nemoh říct ani slovo. Akorát přišel trochu kámen úrazu v tom, že auto je na CNG a tim pádem nemá rezervu. Tak jsem mu řek, že stejně moc nechápu, proč chce nějakou rezervu a hever vidět, když defekt můžu řešit zavolánim asistenční služby. To jako mu tak nějak stačilo, ale za chvilku se dostavil ten "zlej". Ten chtěl vidět všechno znova, začal zkoumat datum na lékárničce, dokonce jsem musel v kufru přeházet věci, aby si na vlastní oči prohlídnul sadu na lepení penumatik. Nakonec mě dostal, když chtěl vidět útržek od dálniční známky. Tvrdil, že jak je na autě známka, tak ho prostě musim vozit s sebou taky. Jenom dodávám, že mě zastavili v centru města cca 4 km daleko od nejbližší dálnice.
Já jsem jim teda nakonec všechno ukázal, dokonce i ten útržek od dálniční známky jsem našel, ale zajímalo by mě, jestli vůbec je fízlům něco do dálniční známky, když kontrola probíhá mimo dálnici. To samý nějaký opravný sady na pneumatiky, hevery, rezervy, atd...