30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Zvýšení stavu měřidla na pumpě před zaplacením  (Přečteno 33 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

(Obnovuju omylem smazaný příspěvek:)

V posledním měsíci se mi už třikrát u různých stanic stalo, že po načerpání cestou od stojanu k pokladně záhadně na měřidle naskočil další padesátník, čímž mě pumpa zřejmě mohla okrást až o korunu. Jednou načerpaná částka skočila z .30 na .80, jednou z .40 na .90 a jednou z .00 na 0.50. Do té doby se mi to nestalo nikdy.
Reakce obsluhy byla zvláštní. Když jsem se zeptal, kde/kdy tam ta poslední koruna naskočila, ve všech třech případech obsluha nas..ně odvětila, že mi ji teda jako vrátí, případně že si ji teda nevezme.
Nemáte s tím někdo nejaké zkušenosti? Může se fyzikálně stát, že se jakýmsi záhadným dějem měřidlo, které na stojanu něco ukazuje, po zavěšení náhle pootočí, a vždycky jen když u něj už nestojíte? Je možné, že by obsluha viděla jinou hodnotu, než jaká je na stojanu? A pokud to je skutečně podraz, lze se tomu vůbec nějak bránit? Přece nebudeme pokaždé fotit stojan, než dojdeme ke kase.
Samozřejmě z hlediska ekonomiky jsou to marginálie, ale jde o princip.
IP zaznamenána

borwyx

• Zobrazit profil
Re:Zvýšení stavu měřidla na pumpě před zaplacením
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 21:50:55 »

Po zavěšení pistole zpět do stojanu je částka například 1.580,20 Kč, a když dorazíte k pokladně, tak Vám sdělí částku 1.581 Kč, resp. je to 1.580,70 Kč ? Děje se to jen u jedné konkrétní čerpací stanice, nebo na vícero? Zvyšuje se i počet tankovaných litrů?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 22:01:41 »

Ano, přesně tak, jak píšete, ale vždy to byl údajně padesátník a pokaždé jiná stanice v jiném místě. Litry jsem bohužel neodkontroloval, protože mě nenapadlo si pamatovat všechno, co na stojanu vidím. Při posledním případu jsem kolem auta chodil snad další dvě minuty, na stojan jsem celou dobu viděl, částka celou dobu končila 0.00, ušel jsem pak dva metry k pokladně a ejhle, tam bylo najednou údajně (nemám jak zkontrolovat) 0.50, tudíž drbane zaplať 1.00. Jakmile jsem vznesl dotaz, kdy tam naskočila, najednou korunu už nikdo nechtěl.
IP zaznamenána

borwyx

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 22:09:55 »

Tohle je fakt zvláštní. Hlavně když to je jiná stanice v jiném městě. Snad mi to připadá, jak kdyby pokladna vždy ukazovala o 0.50 nahoru, respektive zaokrouhlovala na celé koruny nahoru. Každopádně slyším o tom poprvé, a možná by stálo za to, kdyby sem napsalo více lidí, zda se jim to stalo nebo ne. Já se také zkusím poptat.

Pochybuji, že nekalou praktiku by praktikovaly různé stanice v různých městech, tohle mi spíš zní jak nějaká funkčnost systému, který načítá částku ze stojanu do pokladny.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 22:19:31 »

jestli nebude spíš mezi pokladnou a nakupujícím >:(

mě se tohle - připočtení 30hal - stalo jen mezi ukončením tankování a zavěšením pistole
tzn. k navýšení nedošlo do mé nádrže, ale asi natlakováním hadice
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 22:37:24 »

Dva z těch tří případů byly stanice, kam občas jezdím. Ten případ z 00 na 50 byla jediná, kterou jsem nikdy předtím nepoužil.
IP zaznamenána