30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nezákonnost důkazu mobilem  (Přečteno 549 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

Urban.

• 30
    • Zobrazit profil
Re:Nezákonnost důkazu mobilem
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2026, 10:03:19 »

stačí poslat 106ku na Krajský soud v Plzni, aby ti sdělili spisovou značku rozsudku, případně poslali rozsudek celý.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2026, 12:02:51 »

Ano, ta věta měla naznačovat dobrovolnost :-))
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2026, 14:25:21 »

Může někdo případně dohledat rozsudek a přidat na něj odkaz :-)
IP zaznamenána

Hrošík

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17 Září 2026, 16:31:38 »

Může někdo případně dohledat rozsudek a přidat na něj odkaz :-)

V rychlosti jsem pročetl rozsudek a celkem mě zaráží to, že krom vyloučeného důkazu (pochybného videa) jako jediný důkaz zbyla výpověd pprap. Brejchy, což mi v zásadě připadá jako tvrzení proti tvrzení.

Vážně celá věc zůstala platná jen na základě toho že soud považuje žalobce za nedůvěryhodného kvůli jeho měnící se výpovědi? Je tohle běžná praxe?

Ad absurdum, nemohl by mi takto libovolný fízl na STOPce dát pokutu za to že jsem ji údajně projel, a pak ve správním řízení toto tvrzení nijak neprokazovat krom toho že to viděl?
« Poslední změna: 17 Září 2026, 16:33:17 od Hrošík »
IP zaznamenána

Urban.

• 30
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2026, 17:06:49 »

Hrošík> Vy jste tady asi novej, že? Přesně takhle to v praxi funguje. Pokud je to jen trochu možné, tak vaší výpověď, která se orgánu nehodí, označí jako účelovou. Zatímco výpověď fízlů se bere automaticky jako pravdivá. Jenom díky rozšíření kamerových záznamů si většinou fízlové nedovolí si takto okatě vymýšlet.
IP zaznamenána

Hrošík

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17 Září 2026, 23:13:23 »

Hrošík> Vy jste tady asi novej, že? Přesně takhle to v praxi funguje. Pokud je to jen trochu možné, tak vaší výpověď, která se orgánu nehodí, označí jako účelovou. Zatímco výpověď fízlů se bere automaticky jako pravdivá. Jenom díky rozšíření kamerových záznamů si většinou fízlové nedovolí si takto okatě vymýšlet.

Jsem tady nový no :/
Podobné konstrukce bych očekával od správního orgánu, nečekal bych ale že je posvětí soud.
Nebyl x let zpátky nějaký nález ÚS který právě toto rozebíral?
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 09:14:25 »

Jsem tady nový no :/
Podobné konstrukce bych očekával od správního orgánu, nečekal bych ale že je posvětí soud.
Nebyl x let zpátky nějaký nález ÚS který právě toto rozebíral?

nový možná, ale hlavně naivní. soudy drží basu se státem, páč je platí. stejně jako většina ouřadů drží basu s obcí, protože obvykle vykonávají státní správu, ale jsou zaměstnanci obce. je tu zazmrdováno až to hezký není, řešení není, akorát trvale klást odpor. změnu nečekejte
IP zaznamenána