30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Policejni kontrola drugwipe 2x pozitivni -odmitl jsem co ted?  (Přečteno 1155 krát)

Grcaftw

• Zobrazit profil

Zdravim, mel jsem policejni kontrolu kdy jsem jen ve vesnici prejizdel pro cigarety....

2x pozitivni test, zhulil jsem se dve tri hodiny pred jizdou ja sice ok, ale hodnoty by byly na maximu..

Tudiz jsem nejel na krev, rp zabaven, nejaka moznost jak to protahovat, nebo moznost co nejnizsiho trestu zabaveni nejde mi ani o financni postih ten utahnu, ale kdybych nemusel delat znovu autoskolu,psychotesty atd
.

Diky vsem za tipy rady postrehy jestli ma smysl si vzit znamena pravnika, ze by s tim nejak hybal, nebo nemam kam? Dekuji
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
Re:Policejni kontrola drugwipe 2x pozitivni -odmitl jsem co ted?
« Odpověď #1 kdy: 29 Června 2026, 10:21:24 »

Příliš stručný popis.
Vy jste byl v pohodě, ale cajti přesto vytáhli lízací test?
Je to první přestupek tohoto charakteru?
Nahrával jste si to?
Co jste jim říkal?
Nahrával jste si to? Že by Vás třeba do odmítačky "vmanipulovali".
« Poslední změna: 29 Června 2026, 12:34:40 od Panek »
IP zaznamenána

Urban.

• 30
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29 Června 2026, 10:55:11 »

Ono v zásadě teď není moc co řešit. rp zabaven => Tazatel se klidně může znovu zhulit a vyčkat, až mu přijde příkaz. Podle toho, co v něm bude se může rozhodnout, jestli podá odpor a půjde do správního řízení. Pokud je toto první řízení pod vlivem, měl by trest být u spodní hranice, což je 6 18 měsíců zákaz řízení. Autoškole a psychotestům se tedy nevyhnete.

Důležité je vyhnout se dalším průserům. Tzn. neřídit motorová vozidla. Zhulenej nebo vožralej neřídit ani kolo nebo koloběžku.

Také je důležité přebírat si poštu. Na případné podání odporu máte šibeniční lhůtu 8 dnů od doručení. Pokud jí prošvihnete, nabyde příkaz právní moci.

Pro přejíždění vesnice za účelem nákupu cigaret ve chvíli, kdy jste vožralej nebo zhulenej, můžete použít jednokolku. Uživatelé osobních přepravníků jsou ze zákona chodci.
« Poslední změna: 29 Června 2026, 12:41:48 od Urban. »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29 Června 2026, 11:59:16 »

Spodní hranice je 18 měsíců, 6 bodů a 25000.
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29 Června 2026, 12:12:31 »

Zákaz je 6-18 měsíců, takže spodní hranice je 6 měsíců...
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29 Června 2026, 12:19:39 »

Ale kdeže!
Zákaz činnosti se uloží na dobu a) od 18 měsíců do 3 let za přestupek podle odstavce 1 písm. d) nebo písm. e) bodu 1 nebo 4,

S pozitivním Drugwipe nejde řidiče odstíhat za požití. Chybí důkaz a je pouze podezření, proto se musí vždy jet na krev a moč.
Po pozitivním Drugwipe je řidič vyzván k odbornému vyšetření na krev a moč. Pokud ho odmítne, je to odmítačka.

https://road-fens.com/fsm-11-2-orientacni-zkouska-na-drogy/
« Poslední změna: 29 Června 2026, 12:33:45 od Panek »
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 29 Června 2026, 12:47:20 »

Aha, tak děkuji za informaci. A u alkoholu to takto platí také? Nebo jenom na drogy a jejich orientační testy?
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 29 Června 2026, 14:56:49 »

U alkoholu je to jiné, tam přístroj ukazuje hodnotu. Drugwipe ukazuje jen čárky, proto nelze použít jako důkaz.
IP zaznamenána